Last news in Fakti

11 Април, 2022 11:15 1 812 3

Unreal Engine 5 помогна за създаването на симулация на черна дупка (ВИДЕО)

  • черна дупка-
  • unreal engine 5-
  • симулация

В допълнение към Unreal Engine 5, Смит е използвал алгоритми за визуални ефекти от Niagara VFX

Unreal Engine 5 помогна за създаването на симулация на черна дупка (ВИДЕО) - 1

Преди Epic Games да има време да представи версията на играта Unreal Engine 5, първите интересни проекти започнаха да се появяват на неговата основа. Така например техническият арт директор на студиото Gearbox (известно с игрите Borderlands, Duke Nukem: Forever, Bulletstorm) Райън Джеймс Смит моделира математически правилен модел на черна дупка.

За целта специалистът се обединява с експерти от YouTube канала ScienceClic. Заедно те разработват надеждна симулация. В допълнение към Unreal Engine 5, Смит е използвал алгоритми за визуални ефекти от Niagara VFX, за да му помогнат да коригира някои от параметрите си за моделиране.

За съжаление, разработчикът не публикува изходния код на своя проект. Може би в бъдеще той ще коригира този пропуск. Или ще има ентусиасти, които ще създадат версия с отворен код на модела. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Наска Байконурова

    1 8 Отговор
    Така и правят и планетите и ония завалии, висяши с главата на долу в космоса. Видеокарти и графика, това е измислената ви Вселена. Земята е ПЛОСКА и ние сме затворени на нея. Няма измъкване през диамантения похлупак.

    Коментиран от #2

  • 2 Алекс

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кака Наска Байконурова":

    Анафринил 25мг или Ариприпазол 15мг, по 2 пъти на ден на гладно.
  • 3 cjhrom

    4 0 Отговор
    Unreal 5 не е игра а гейм енджин - по повод грешката в началото на статията