Last news in Fakti

6 Юли, 2022 09:43 6 112 15

Volkswagen реши да ликвидира завода в Русия

  • volkswagen-
  • завод-
  • русия

Предприятието в Нижни Новгород, което не работи от началото на март, няма да се върне към производството на автомобили

Volkswagen реши да ликвидира завода в Русия - 1

Още преди седмица се появиха слухове, че Volkswagen ще обяви ликвидацията на завода в Нижни Новгород. Това съобщи gazeta.ru, позовавайки се на два източника, единият от които е от руския офис. Според вътрешните хора съобщение за ликвидацията на предприятието, където се сглобяваха Volkswagen и Skoda, е било сведено до ръководните органи на предприятието още преди месец.

Официалната причина е намаляването на доставките на автомобилни компоненти за Русия, както и проблеми с логистиката. Сега, Volkswagen официално потвърди затварянето на собствения си монтажен завод в Нижни Новгород. Конвейерът, където се сглобяваха модели на Volkswagen и Skoda, най-вероятно ще се използва от руската група ГАЗ.

В края на май групата ГАЗ беше включена в санкционния списък на Министерството на финансите на САЩ. В резултат на това фирмите, които си сътрудничат с руската компания, са под заплахата от вторични санкции. Така възобновяването на производството през лятото, което беше лансирано преди време, се превърна в нереалистичен сценарий.

Volkswagen реагира на санкциите срещу ГАЗ с намаляване на персонала на завода в Нижни Новгород. В началото на юни един от синдикатите съобщи, че германската фирма предлага на служителите си доброволно прекратяване на трудовите договори през юни с изплащане на до шест заплати.

Напусналите преди 17 юни можеха да получат шест заплати, а до 29 юни - само пет. От офиса на Volkswagen добавиха, че служителите също имат право на финансова компенсация и медицинска застраховка до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е то

    35 17 Отговор
    излиза, че не се ликвидира, а си сменя собственика и ще се правят други автомобили.

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 2 Калчо Димитров Янков – „Калъча“

    33 17 Отговор
    БРАВО,ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ КОМУНИСТИТЕ

    Коментиран от #13

  • 3 ДА ЩЕ ПРАВЯТ ДРУГИ АВТОМОБИЛИ☝

    32 15 Отговор

    До коментар #1 от "е то":

    ОТ ВЕЛПАПЕ И ВАЛЯНКИ👍
  • 4 Дуньо простия

    21 12 Отговор

    До коментар #1 от "е то":

    Сигурно ГАЗ 53-А...
  • 5 Иван

    27 18 Отговор
    Нищо няма да правят, щом Фолксваген не може да се справи в ситуацията с доставките руснаците въобще нищо няма да направят. Те и ГАЗ-53 няма да могат да произведат, като гледах в едно видео как продават УАЗ-ките незавършени, както едно време леките коли, просто спирам, че нямам думи. Някой, ако е забравил, навремето можеше да си купиш нова Жигула без ауспух примерно и ти казват ще я купиш или не, следващият ще я купи. Дане говорим, че си чакал 10г. и си платил авансово.
  • 6 Кадир

    7 3 Отговор
    Звучи като позитив
  • 7 газ69

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "е то":

    Други, ама какви?
  • 8 Оня

    24 6 Отговор
    Ботокса ги върна в 19-ти век тия пиянки
  • 9 Абе

    12 6 Отговор
    Много спечелиха тъпите рушняци
  • 10 ясно

    12 1 Отговор
    Лека-полека пак се спуска новата Желязна завеса, само че поизместена на Изток?
  • 11 СНиколов

    5 4 Отговор
    Опа някой руски "олигарх" ще се сдобие със собствен автомобилен завод с пълно оболудване
    и готов обучен персонал, и ако си уреди и материалите
    примерно очаквайте на пазара новата лада2105 ала голф2 :)

    Коментиран от #12

  • 12 Олигарх

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "СНиколов":

    Аха, то така се прави лека кола, взимаш завод и персонал и почваш да бълваш... Те така и със завода на Рено направиха, ама да си видял някаква лека кола да е излязла от там? Щото досега само мухи излизат от този завод...
  • 13 Аз съм

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Калчо Димитров Янков – „Калъча“":

    Абе пич ти май си заседнал в 80-те години. Какви комунисти те гонят незнам. Сигурно си от умните и красивите дето се кумонисти ги гонят. Русия си е капиталистическа държава.

    Коментиран от #14

  • 14 Верно!

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Аз съм":

    Наистина е капиталистическа, обаче без демокрация. Хептен зле - нито може да псуваш правителството, нито може да емигрираш, нито ти осигуряват евтини или безплатни услуги като в светлия комунизъм. А освен всичко друго - баш по социалистически ще сънуват стоките на прогнилия Запад
  • 15 руски жипки газ

    1 1 Отговор
    Путлер ще го приватизира и ще сглобяват джипки Газ! :))))