Last news in Fakti

12 Септември, 2022 09:47 2 963 3

Всесезонни състезателни гуми за нормални пътища

  • bridgestone-
  • гуми

Компанията Bridgestone използва опита на отборите IndyCar

Всесезонни състезателни гуми за нормални пътища - 1

Американската състезателна серия IndyCar се свързва предимно с овални състезания - състезания под дъжд не се провеждат на този тип писта поради характеристиките на трасетата и състезателните автомобили. Но календарът на шампионата включва и традиционни състезателни писти, където вече може да се кара и на мокро. Специално за трудни климатични условия, официалният доставчик на гуми Firestone разработи гуми за дъжд, чийто опит Bridgestone е въплътил в модели за обществени пътища.

За дъждовни състезания, като се вземат предвид спецификите на IndyCar, производителите на гуми от американската компания (марката Firestone принадлежи на японската Bridgestone) разработиха гуми със специална шарка на протектора. Тяхното представяне се оказа толкова впечатляващо, че новият модел пътна гума Firestone Firehawk AS V2 получи подобен модел и за стандартните пътища.

Всесезонни състезателни гуми за нормални пътища

Всесезонна гума , която е проектирана с мисъл за превозни средства с висока производителност, се характеризира с подобрено управление на мокра настилка и повишена устойчивост на аквапланинг. Според Bridgestone новата гума е с 21.1 секунди по-бърза в слалом в сравнение с предходната Firestone Firehawk AS, а на мокра настилка новата гума има 1.5 метра по-къс спирачен път.

В резултат на това феновете на IndyCar, които притежават Chevrolet Camaro, Dodge Challenger, Ford Mustang и други модели от този клас, имат възможността да "обуят" колите си гуми, подобни на тези от една от най-известните състезателни серии в света.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Божилов

    12 0 Отговор
    Като прочетох "...за нормални пътища" в заглавието, спрях да чета. Тази статия не се отнася за България
  • 2 сектант

    7 5 Отговор
    и като дойде зимата дъстъра пак ги вади от канавките с фарове и брони в багажниците особенно БМВ-тата и ГОЛФ-овете
  • 3 Гоуст

    5 0 Отговор
    Автора, правиш ли разлика между гума за"мокро" и всесезонна гума. Гумата за"мокро" си е чиста лятна гума ,която има канали за отвеждане на водата, които я отличават от "слик" гума. Това се отнася за състезателни гуми. Всесезонни състезателни гуми няма. Всесезонната гума трябва да е добра и лятото при високи температури и на сняг и при ниски температури.