Last news in Fakti

25 Септември, 2022 11:00 5 615 6

Как се правят гуми "регенерат" (ВИДЕО)

  • гуми-
  • регенерат

Днес този метод се използва от всички собственици на камиони

Как се правят гуми "регенерат" (ВИДЕО) - 1

Всеки е чувал за т.нар. гуми регенерат. Знаете ли обаче какво точно представлява този процес? Регенериране е процесът на поставяне на нов протектор върху използвани каркаси гуми.

Към днешна дата този метод се използва от всички собственици на камиони и мениджъри на автопаркове, защото така се намалява въглеродният отпечатък на автопарка и най-важното - постига по-висока възвращаемост на инвестициите в гуми.

Процесът изисква специализирана техника, а как всъщност се прави професионално, ви показваме във видеото, което публикува на фейсбук страницата си небезизвестната влогърка Supercar Blondie.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Факт

    28 3 Отговор
    Знаем, знаем, такъв боклук едва не ме уби преди години край Сливен - 20-килограмово парче от тира пред мен се откъсна и за част от секундата ми смаза предницата! Добре, че беше ниско - една педя по-високо и щеше да ми отнесе главата. А оня потенциален убиец отпред в кабината дори не разбра какво е направил и си отпраши, докато аз с премазана кола се опитвах да оцелея между банкета и канавката...

    Коментиран от #6

  • 3 Макарон

    11 5 Отговор
    За това, постоянни проверки на леки автомобили, товарни автомобили, ел. ПС.
    Гледат се изправности, гуми, прегледи, застраховки, шум от изпускателната система, доработки по двигателя и т.н.
    Шофьори с повече от 2 фиша да им се взимат книжките докато не ги платят, и ако в рамките на 3 години направят още 2 фиша да им се взимат книжките за по година.
    А пък за тия дето нарушават ограниченията с повече от 10км в града и 20 извън града да им се взимат книжките за по 1.5 - 2 години.
    И накрая ще се намалят катастрофите от неизправни боклуци, системни нарушители на правилата, употребили алкохол и/или наркотици.
  • 4 БгТопИдиот

    3 2 Отговор
    Заводският регенерат,няма нищо общо с показаният индийски такъв във виДелото.
  • 5 Име

    1 2 Отговор
    Такива които карат с този тип гуми трябва да бъдат обявени за потенциални убийци
  • 6 Не ти е лесно

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    60% от диференциалните гуми на камионите са регенерат! Парче може да падне от всяка гума, когато е срязана от остри предмети - камъни, метал, дори лед! Регенерат на Медина мед, е поне 4 пъти по-добър от оригинална китайка!