Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 10:15 24 030 22

Франция разрешава на дизеловите коли да зареждат със... старо олио

  • олио-
  • дизел-
  • франция

На първия етап само организации ще могат да използват алтернативно гориво

Франция разрешава на дизеловите коли да зареждат със... старо олио - 1

Френският телевизионен канал BFMTV съобщи, че френските власти са разрешили използването на използвано олио за пържене като алтернатива на автомобилното гориво. По-рано подобна инициатива направи местната Зелена партия. Според тях растителните суровини ще бъдат отличен заместител на дизеловото гориво. Новият вид гориво беше разрешено да се използва в превозни средства на корпоративни организации и членове на автомобилната общност. В бъдеще обаче програмата може да бъде разширена и за собственици на лични автомобили.

По-рано френски сенатори отхвърлиха инициативата на "зелената" партия, която отдавна се опитва да получи разрешение за използване на растително масло като алтернатива на традиционното дизелово гориво. По време на следващите изслушвания властите казаха, че нивото на замърсяване от автомобили остава доста високо. В същото време експериментите с използвано олио показват, че ситуацията може да бъде коригирана именно с олио.

Растителното масло наистина може да замени дизела. Чрез намаляване на неговия вискозитет можете напълно да премахнете класическото гориво. Освен това, когато растителното масло се сипва вместо дизелово гориво, дизайнът на двигателите не е необходимо да се променя. На първия етап е разрешено използването на новото гориво на територията на корпоративните паркове. В бъдеще "Зелените" планират да постигнат широко използване на растително масло в двигателите на превозните средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    42 0 Отговор
    Дачията само на това я карам ама нещо и него го вдигнаха в КАУФЛАНДА
  • 2 карчи

    20 23 Отговор
    И тук има такива олио идиоти и като караш зад тях смърди на кухнята на Kentucky Fried Chicken!

    Коментиран от #7

  • 3 Дика

    63 1 Отговор
    Олиото два пъти по скъпо от дизела.
  • 4 Азз

    62 0 Отговор
    То при нас с тия цени на олиото....по-добре да си на дизел....
  • 5 Миризлив пор

    40 4 Отговор
    Като за начало трябва олиото добре да се филтрира, след това "да се понижи вискозитета" става като се нагрее до над 60-70 градуса, разбирай палиш на нафта, загрява двигателя минаваш на масло, като трябва да гасиш пак трябва да минеш на нафта иначе не можеш запали. За капак на всичко, трябва да се подменят уплътненията защото олиото ги разгражда. А бе има си доработки, не е като да няма.

    Коментиран от #19

  • 6 Голямото зануляване

    52 8 Отговор
    Планът на сатанистите да унищожат Европа върви по план.Чакаме и коледната изненада във формата на радиация от Запорожие.Накрая мигрантите ще довършат каквото е останало.
    Тези където управляват да продължават все така с дрогата и сатанинските танци,които изпълняват в транс.Хипнотизирани са.

    Коментиран от #16

  • 7 Механик

    40 5 Отговор

    До коментар #2 от "карчи":

    Значи, да ти мирише на пържени картофи е по-лошо, отколкото да ти мирише на изгоряла нафта?
    Не мога да ви разбера вкусовете.
    Олиото е перфектно гориво за дизелите. Друг в въпросът, че тоя олио от фритюрниците е замърсено с продукти от пърженето, като смоли и твърди частици и трябва да се филтрира.
    Според такива като теб, е по-добре да изхвърлим отработеното олио на боклука и да изгорим същото количество гориво ли? Като по тоя начин замърсим двойно?

    Коментиран от #8, #20

  • 8 Тесльо

    2 12 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    се е писал Механик 🤣🤣🤣

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Гост

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "Тесльо":

    Тесльо също кара дизел.Постоянно плюе по двг и хвали Тесла.За това му плащат,но явно недостатъчно да си купи любимата Тесла.
  • 10 Ха-ха! Измама!

    19 3 Отговор
    Перфинен начин за ликвидация на дизеловите автомобили!
  • 11 Разреждайте си го

    16 4 Отговор
    Подгрявайте, филтрирайте и каквото си щете. При наличие на други горива и алтернативи не ща да мисля за такива щуротии. За градско ползвам ел. велосипед, ел.тротинетка а за по далечко - пропан бутанец. Чисто и практично. Ха наздраве!
  • 12 спец

    14 3 Отговор
    Става, но не съвсем. Факти не е форум за сериозно, професионално доказване. Трябва спец.двигател и спец.преработка на раст.масло. Иначе ще берете ядове.
  • 13 Малчо

    19 3 Отговор
    Пълен смЕх. Това ли вие светлото бъдеще, към което се стремите- да живеете като бабите и дядовците си- да се миете в леген на канче, вечер на свещи и завити с юргани и веднъж в месеца до пазара с магаренцето. ВИВА ЕВРОПА, ВИВА ГЛОБАЛИЗЪМ.

    Коментиран от #17

  • 14 Чудесата немат край

    8 0 Отговор
    И алтернативно помфрица ще пържим в дизелово гориво.
  • 15 333

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тесльо":

    А може би знае, че Рудолф Дизел като е проектирал дизеловия двигател, го е проектирал за растителни масла, не за петролен дериват.
  • 16 12"12

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Голямото зануляване":

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 17 12"12

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Малчо":

    15000000000000000+++++++++++
  • 18 Василис

    2 2 Отговор
    в Гърция отдавна караме с Екстра Върджин
  • 19 333

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    В момента всяко гориво на колонката на бензиностанцията, което зареждаш има растителни мазнини. Част от тия растителни мазнини идват точно от отпадъчна мазнина за готвене. Как ти са живи уплътненията? И дали няма други начини да се понижи вискозитета на растителното масло? 20% дизелово гориво във филтрирана растителна мазнина я правят напълно годна за работа на дизелов двигател през лятото.
  • 20 нищо не се изхвърля

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    събира се и се преработва маргарини разни пълнежи
  • 21 ДА РАЗРЕШИШ НЕЩО КОЕТО ИЛИ ГО НЯМА ИЛИ

    0 0 Отговор
    НЕ МОЖЕШ ДА ГО КОНТРОЛИРАШ СТАВА САМО В ДЪРЖАВИ КАТО ЕВРОПЕЙСКИТЕ КЪДЕТО ЛЪЖАТА НИКОЙ НЕ Я УВАЖАВА НО ТЯ Е НА ПИАДЕСТАЛ !
  • 22 В ГЕРМАНИЯ И СЕГА СЪБИРАТ МАЗНИНАТА ОТ

    0 0 Отговор
    КАНАЛА ЗА САПУН ПОНЕЖЕ НЯМА ЕВРЕИ , А ФРАНСЕТАТА СЪБИРАТ ПЯНАТА ОТ НУЖНИЦИТЕ ЗА ПАРФЮМЕРИЯТА - СТРУВА ПОВЕЧЕ ОТ ЗЛАТОТО ! НИЕ НЕ ГО ПРАВИМ ЗАЩОТО ЖИВЕЕМ ВЪТРЕ ТОЕСТ СМЕ НЕСМЕТНО БОГАТИ !