Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 11:51 20 407 10

Имате Hyundai или Kia: Как срещу 1000 лв. да предотвратите кражбата им

  • kia-
  • hyundai-
  • кражби-
  • tik tok

За корейските коли вече се предлага комплект против кражба заради предизвикателството в TikTok

Имате Hyundai или Kia: Как срещу 1000 лв. да предотвратите кражбата им - 1

Вече ви информирахме, че през лятото в социалната мрежа TikTok се появиха клипове с инструкции за кражба на автомобили Hyundai и Kia. Инструкциите се превърнаха в един вид предизвикателство, което доведе до вълна от кражби на корейски автомобили, които производителят не можеше да предотврети.

Сега, в отговор на увеличаването на броя на кражбите в Съединените щати, Hyundai пусна патентован комплект против кражба. Цената му, според The ​​Drive, е 170 долара - около 340 лв. по текущия обменен курс. Има обаче уловка - цената на монтажа към момента не е ясна. Според някои сведения, тя може да надхвърли цената на самия комплект около два пъти.

Комплектът против кражба, предназначен да спре лавинообразното нарастване на броя на кражбите на автомобили Hyundai и Kia, влезе в продажба от 1 октомври. Клиентите, които искат веднага да защитят превозните си средства, са открили, че цената от $170 не включва монтаж.

Едно от представителствата на корейската компания казва, че инсталирането може да отнеме 2.5 часа. Ако вземем предвид, че те искат средно $100 на час, тогава 2.5-часова работа може да струва около $300. Тоест, общата цена на комплекта с инсталацията вероятно ще надхвърли $500 (почти 1 000 лв.).

Освен това Hyundai трябва да побърза да преоборудва превозните си средства, произведени през периода 2016 - 2021 г. с физически ключове поради нарастващия брой искове от собственици. При тях липсва имобилайзер, което ги прави лесна мишена за автокрадците в сравнение с други автомобили.

Зад Океана производителят се обедини с американската полиция и раздава безплатни ключалки за волана на собствениците на уязвимите автомобили. Според резултатите от първото полугодие продукцията на Kia/Hyundai води по кражби, като най-крадени модели са Santa Fe. Tucson и Sorento.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тук

    7 2 Отговор
    Си имаме каско от популярен застраховател и е към 400лв хахахаха
  • 2 Ако имам Кия или Хундай:

    2 17 Отговор
    По Добре да ги крадът !
  • 3 ЕнаЛиЗакони

    25 3 Отговор
    Е нали на запад законите и полицията решавали всичко и на секундата, какво толкова се притесняват от краждабата. Застрахователите ще им платят всичко, нали това ни е се рекламираше като Запада, че е една добре смазана машина, в която няма престъпност, няма потърпевши ... ще се окаже, че сме гледали 30 години само демо версия, а дали остаха хора които още да вярват на тази утопия ?
  • 4 Джамбаз

    4 1 Отговор
    Продавате ми за 1000 лева новата кола и се спасявате от кражбата
  • 5 Буко Баламата

    9 16 Отговор
    Че тези возила кой ще тръгне да ги краде?
  • 6 Дрън дрън та пляс

    2 7 Отговор
    По скоро ще дам 1000 на някон да ми я краде, беги с тия легени
  • 7 Тайна

    11 1 Отговор
    Слагам ключ маса или едно скрито копче да прекъсва примерно горивната помпа или ток към дюзите и приключвам филма
  • 8 Тарикат

    1 1 Отговор
    Това цената на услугата кражба ли се явява.
  • 9 ВърхоВенст

    2 1 Отговор
    Върховенството на закона ще ги хване и ще им върне нещата - 30 годин наистина демо версия слушахме как на запад нямали проблеми... сега продават скъпи катинари за още по-скъпо продадена надценена ламарина... те рашават всичко с повече пари, което е грешното..
  • 10 Глупаци

    1 0 Отговор
    Решението е застраховка КАСКО!!!