Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 14:22 5 459 1

Ето го най-луксозния седан на Hyundai

  • hyundai-
  • grandeur
Ето го най-луксозния седан на Hyundai - 1

Hyundai показа и разказа за характеристиките и оборудването, както и за гамата от двигатели на седмото поколение на седана Grandeur. Най-популярният лек автомобил на пазара в Южна Корея получи изцяло нов облик в стила на минивана Staria. Освен това колата разполага с нова мултимедийна система, акустично остъкляване, адаптивно окачване и интелигентна трансмисия. Цените на новия Hyundai Grandeur в Южна Корея започват от 37 160 000 вона, което се равнява приблизително на 27 000 евро, по текущия обменен курс.

Ето го най-луксозния седан на Hyundai

Седанът Hyundai Grandeur от седмо поколение беше официално представен през октомври. Четирите врати получават ретро дизайн, стилизиран волан с една спица, предница в стила на минивана Staria, както и три дисплея, единият от които отговаря изцяло за настройките на климатика и отоплението. Сега компанията говори за характеристиките, оборудването и гамата от нови двигатели, както и посочените цени - за Южна Корея към момента.

Ето го най-луксозния седан на Hyundai

Новият Grandeur е с 45 милиметра по-дълъг от своя предшественик. Цялата оптика, включително допълнителната спирачна светлина под покрива, вече е LED. Седанът е оборудван с 10 въздушни възглавници, климатроник с фотокаталитична стерилизация на въздуха (същевременно елиминира неприятните миризми и убива микробите), отопляеми всички седалки, акустични предно стъкло и странични прозорци и разбира се широка гама от електронни асистенти.

Ето го най-луксозния седан на Hyundai

Цифровият клъстер на предния панел също е включен като стандарт. Новият Grandeur е първият, който придобива мултимедийния комплекс Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Музиката в колата се управлява от аудиосистема Bose с 14 високоговорителя и технология за съраунд звук Centerpoint. Освен това алгоритъмът South True се използва за подобряване на качеството на звука, като се вземат предвид особеностите на вътрешната архитектура.

Ето го най-луксозния седан на Hyundai

Grandeur има и още по-екзотични опции. Например специални лампи в задната броня, които проектират насочващи линии при движение на заден ход, или система за разпознаване на водача с пръстови отпечатъци. Също така за седана е обявено адаптивно окачване, което променя твърдостта на амортисьорите въз основа на данни от предната камера и навигацията. Принципът на действие е същият като този на BMW и Rolls-Royce: предварително изберете оптималната предавка въз основа на пътната обстановка и начертания маршрут.

Ето го най-луксозния седан на Hyundai

Ролята на базовия двигател е поверена на атмосферния 2.5-литров Smartstream, който развива 198 конски сили и 248 Нм въртящ момент. В допълнение, гамата Grandeur разполага с V6 3.5-литров мотор в бензинова (300 к.с., 359 Нм) и пропан-бутан версии (240 к.с., 314 Нм). Всички тези агрегати са съчетани с осемстепенен автоматик. Хибридът, оборудван с нова инсталация с 230 конски сили, базирана на 1.6 турбо двигател (180 к.с., 264 Нм,), е оборудван с шестстепенна скоростна кутия. Задвижването на предните колела е стандартно, а задвижването на всички колела може да се поръча само в комбинация с V6 3.5 GDI.

Ето го най-луксозния седан на Hyundai


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РусиНОВ

    7 0 Отговор
    Тази новина беше обявена преди месец от много други медии?