Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 15:44 3 177 5

Ето кои смартфони ще поддържат новата ОС на Huawei

  • huawei-
  • harmony os

Китайската компания разпространи малък списък с устройства

Ето кои смартфони ще поддържат новата ОС на Huawei - 1

От Huawei ни подготвят за представянето на първата стабилна версия на новата операционна система на компанията – HarmonyOS 3.0 и като част от тази подготовка, китайската компания разпространи повече информация за това кои устройства ще бъдат съвместими с нея. На първо време това ще са популярни модели смартфони и смарт часовници.

Цялата серия Huawei P50, MateXs2, MateX2, Mate 40, Watch 3 и MatePad Pro ще са първите устройства на китайския гигант, които ще получат новата операционна система, но от компанията разкриват, че те няма да са единствените. На по-късен етап ще бъдат добавени и други устройства, които ще бъдат съвместими с новия софтуер.

Новата операционна система напомня много на тази на Apple с подобна графика и анимации, както и стил на иконите. От Huawei казват, че са подобрили работата на смартфоните и софтуерът е с по-ниска консумация.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АноН

    1 12 Отговор
    Видяхме ви само мърморите, че ще минете Apple. А пък нищо от ваша страна! Каквото и да разработите, няма да работи както трябва под Android!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Мдаааа ама не

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "АноН":

    андроид > ios .Край на дискусията

    Коментиран от #3

  • 3 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаааа ама не":

    Всеки избира каквото е подходящо за него. Няма по-добро от другото.

    Коментиран от #4

  • 4 мдааааа

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Така е , ще го разбереш най-накрая!
  • 5 АМии

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "АноН":

    Нарочно ги банираха в щатите уж заради 5G мрежите. Всичко си работи под андроид както трябва, който иска анимацийки да си ползва ios и да се радва.