Last news in Fakti

19 Януари, 2023 10:04 2 892 4

Зимните реагенти са опасни за гумите

  • зима-
  • гуми-
  • луга

Производителите на гуми не тестват въздействието на химикалите върху техните продукти

Зимните реагенти са опасни за гумите - 1

Реагентите, които се използват през зимата по пътищата, могат да повлияят неблагоприятно на състоянието на гумите. Както отбелязват експерти, гумите с малки наранявания са най-силно засегнати. През тях проникват агресивните химикали, които с времето могат да унищожат металната корда, която играе ролята на носеща конструкция за здравината на гумата.

Ако се получи цепнатина на горния слой на гумата през зимата, има голяма вероятност тя да не е годна за употреба през следващата година. Факт е, че дори когато гумата се вулканизира и повредата е остстранена, водата, смесена с реагенти, остава. А това е опасна смес, която влияе зле на металната конструкция на гумата.

Под въздействието на химията специалното покритие, нанесено от производителя върху горния слой се изтрива и малки язви стават проводници на вредната смес към металната корда, която започва да корозира, което в крайна сметка води до изкривяване, заключават експертите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълни глупости

    5 3 Отговор
    Вече 5-та година карам с един комплект всесезонни гуми от висок клас които вече се износиха и скоро ще ги сменя но въпреки всякаквите условия в които са ползвани по тях няма следи от дефекти.
  • 2 По колко

    2 2 Отговор
    стоин километра на година караш?
  • 3 Ачик

    2 0 Отговор
    От Факти пак си въобразяват, че са открили топлата вода
  • 4 Иванчо

    5 0 Отговор
    Няма страшно, в България не се използват никакви такива модерни препарати. Само песък и то в най-добрия случай.