Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 20:01 18 109 6

Samsung представи Galaxy S23 и S23 Ultra (ЧАСТ II)

  • samsung-
  • galaxy s22-
  • galaxy s23-
  • galaxy s23 ultra-
  • galaxy s23 plus

Дебют за флагманите на корейците

Samsung представи Galaxy S23 и S23 Ultra (ЧАСТ II) - 1

ЧАСТ I

Заедно с Galaxy S23 и Galaxy S23 Plus, Samsung представи и върховия S23 Ultra. Най-добрият смартфон на корейците от серията S23 запазва изцяло дизайна на своя предшественик като също може да се похвали с алуминиев корпус и по-здравото стъкло Gorilla Glass Victus 2 в предната и задната част.

Дисплеят е с диагонал от 6.8 инча и предлага резолюция от 1440х3088 пиксела с Dynamic AMOLED 2X технология и до 120Hz честота на опресняване. От Samsung рекламират и обвивката на смартфона, който вече е по-издръжлив при изпускане и надраскване.

В задната част можем да открием новия 200MP сензор на марката за който ви разказахме подробно миналия месец, който обещава още по-добри снимки, независимо от светлината на която се снима. Той е с големина от 1/1.3‘‘и 24мм оптика с лазерен автофокус и подобрена стабилизация. На гърба се намират още два 10MP сензора за приближаване, единият от които разчита на перископична оптика с до десеткратен оптичен и до стократен дигитален зуум и 70мм класическа леща с F2.4 и 12MP сензор за ултрашироката камера. Новата предна камера е с резолюция от 12MP. Тук отново откриваме 8К резолюция с до 30 кадъра в секунда, 4К с до 60 кадъра секунда, 1080P с до 240 кадъра в секунда и 720P при 960 кадъра в секунда.

Процесорът е Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 с осем ядра и до 12GB Ram. При версията с 256GB място за съхранение се предлага опция за 8GB RAM, докато при вариантите с 512GB и 1TB възможността е само за 12GB RAM. Батерията е с капацитет от 5000мАч и поддържа до 45W зареждане с кабел, което осигурява 65% заряд в рамките на 30 мин и до 10W безжично зареждане. Подобно на S22 Ultra тук също е наличен компактният стилус S-Pen, който отново се прибира в долната част на корпуса, където се и зарежда. Цените започват от 2749 лева.

По статията работи и Радослав Славчев


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Панчаревската кметица

    14 2 Отговор
    Галинчо май си еректирал , пуснал си новината няколко пъти за няколко минути. Споко олаби, ела се изкъпи във фекалните води на панчаревското езеро.
  • 2 Някой си

    1 6 Отговор
    Кога го пускат в продажба и каква ще е цената?

    Коментиран от #3

  • 3 Зомбайо

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Цената ще е като на половин боксониера в люлин.
  • 4 Соваж бейби

    1 5 Отговор
    Такъв модел телефони тухла 4ка ,големи и тежки няма значение коя марка до няма и 2 години най много ще са отживелица като първите мобифони.Или за пенсионери които ползва телефона само да се чуе с децата ,внуци месинджер итака...

    Коментиран от #5

  • 5 Агугугу

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    Не думааааайййй :) ти да видиш! Това важи ли за iphone 11,12,13,14 pro max, iphone pro?
  • 6 Тодор Миланов

    2 0 Отговор
    Купих телефона още с обявяването на промоцията им. Закупих го от Йетел, защото съм дългогодишен клиент, а и макар че когато е на изплащане има някакъв процент оскъпяване, пак излиза по-изгодно отколкото да "погреба" огромна сума пари. Но, да се върна на темата за телефона. Да, Самсунг С23 Ултра е най-добрият модел, който са правили до сега. Доволен съм, телефона прави изключително хубави и качествени снимки, като до момента не съм се занимавал с ръчни настройки на камерата, а само автоматични. Препоръчвам го на всеки, който би могъл да си позволи да го закупи, защото наистина цената не е никак малка, но все пак си заслужава.