Last news in Fakti

20 Март, 2023 12:56 1 372 1

Hyundai ще запази физическите бутони в интериора, поне засега

  • hyundai-
  • физически бутони-
  • дизайн-
  • сензорен екран

Компанията ще се стреми към това докато е възможно

Hyundai ще запази физическите бутони в интериора, поне засега - 1

През последните 5 годни все повече автомобили се разделят с физическите бутони и залагат на функции, които са имплементирани в големи екрани в средата на таблото. Това е по-лесно за производителите, а на теория трябва да е по-лесно и за крайния потребител. За съжаление, обаче, това не се оказва така. Използването на сензорен екран често е по-трудно, а и по-опасно по време на шофиране.

Именно за това и от Hyundai ще се опитат да запазят физическите бутони за максимално дълго време. В скорошно интервю пред австралийското издание Cars Guide, дизайнерът на Hyundai заяви, че компанията ще запази физическите бутони докато това е възможно. „Когато шофирате, е трудно да го контролирате [сензорния екран], ето защо, когато е с твърд клавиш, е лесно да го усетите и почувствате."

Компанията ще запази тази мярка докато това е възможно, но при достигане на Ниво 4 на автономност, това ще бъде трудно, а и вероятно ненужно. Ниво 4 дава право на шофьора да премахне ръцете си от волана, ако изобщо има такъв. При тази ситуация разсейването от сензорния екран няма да е толкова фатално, тъй като шофьорът няма да отделя цялото си внимание към пътя.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗА МПС от 2023 г.

    2 1 Отговор
    Автоматичната им скоростна кутия е отвратителна!