31 Март, 2023 15:41 3 042 4

Джаджата Sony PS VR2 се оказа безполезна

  • виртуална реалност-
  • sony-
  • ps vr2

В сегашния икономически климат VR очилата не са приоритет за повечето потребители

Джаджата Sony PS VR2 се оказа безполезна - 1

Преди пускането на устройството за виртуална реалност Sony PlayStation VR2, компанията обяви желание да произведе около 2 милиона такива устройства, но през февруари стана известно, че търсенето на този продукт е изключително слабо.

Въпреки популярността на такива устройства като цяло, Sony успяват да продадат по-малко от 300 000 PS VR2. Според вицепрезидента по данни и анализи в IDC, Франсиско Джеронимо, Sony скоро ще бъде принудена да обяви отстъпки за устройството, защото в противен случай продажбите ще се сринат напълно.

Експертът отбелязва още, че цената от $549 е твърде висока за средностатистическия геймър. В същото време той подчертава, че въпросът не е в самото устройство за виртуална реалност, а в общите икономически условия - Sony пусна устройството в неподходящ момент.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дарвин

    9 0 Отговор
    на снимката всички дупки на главата запушени...
  • 2 бай тошо

    8 0 Отговор
    не е нормално конзолата да е 400-500$ а този аксесоар по-скъп, трябва да е не повече от 300$ за да се купува
  • 3 телегледател

    4 2 Отговор
    Уврежда очите и зрението.

    ВР игрите са скучни и къси.

    По-добре си купете безжичните слушалки за Плейстейшън.
  • 4 Български гражданин

    3 0 Отговор
    Отделно от това, че е скъпо не е само това проблема.Игрите в момента (пък от началото хептен) че просто няма какво да се играе.Добре, че са RE8 Village и Gran Turismo 7 да се отсрамят малко от малко.Осевен това игри не може да играеш игри за VR1 с новия VR2, няма обратна съвместимост.Другото, което е с предишния VR1 поне можехме да гледаме 360 градусови клипове в YouTube, сега с VR2 това не може.
    Така, че като заключение мога да кажа, че замисъла им е бил доста добър, но реализацията - на другият полюс.В момента освен да събира прах друго не прави! :(