Last news in Fakti

12 Май, 2023 11:46 1 793 3

НАСА тества робот-змия, предназначен да търси извънземни в Космоса (ВИДЕО)

  • робот-
  • змия-
  • наса-
  • космос-
  • сатурн

Четириметровият робот се движи чрез въртене на десетте си еднакви сегмента

НАСА тества робот-змия, предназначен да търси извънземни в Космоса (ВИДЕО) - 1

Специалисти от НАСА разработиха змиеподобен робот, който един ден трябва да проникне в ледените извори на спътника на Сатурн Енцелад.

Там той ще се потопи в подземния му океан в търсене на признаци на живот. Но преди да се отправи към луната на Сатурн, инженерният екип се надява да тества робота в отдалечени райони на Земята и след това - на Луната.

Съобщава се, че четириметровият робот се движи чрез въртене на десетте си еднакви сегмента, оборудвани със специални нишки за задвижване. Отделните сегменти могат да действат като витла, позволявайки на устройството да изследва подводна среда.

Експерти от НАСА казаха, че се надяват роботът в крайна сметка да изследва обитаемите подземни океани на луната на Сатурн. Но за да стигне дотам, устройството трябва да проникне в един от многото ледени гейзери, изхвърлени от повърхността на спътника, и да се спусне в дълбините под него.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опаа

    3 0 Отговор
    пущайте го у канализацията да търси загубени бижута
  • 2 мда

    7 1 Отговор
    НАСА само глупости мисли. До Луната не могат да пратят човек от 50 години.
  • 3 СЗО

    3 0 Отговор
    Цитат: "...да изследва обитаемите подземни океани на луната на Сатурн".
    Не знаех че са открили друга обитаема планета освен Земята...