Last news in Fakti

6 Юни, 2023 10:32 2 319 3

Hyundai пусна ел. велосипед, който може да се използва и като домашен велоергометър

  • hyundai-
  • rayvolt-
  • електрически велосипед-
  • велоергометър

Велосипедът е разработен съвместно с испанската компания Rayvolt

Hyundai пусна ел. велосипед, който може да се използва и като домашен велоергометър - 1

Южнокорейският производител на автомобили Hyundai реши да се впусне в пазара на електрически велосипеди с eXXite Next. Велосипедът е разработен съвместно с испанската компания Rayvolt, която има богат опит в тази област.

Рамката на eXXite Next е изработена от издръжлив алуминий 6061 и ще бъде най-удобна за колоездачи с височина между 1,7 и 2 метра. Кормилото има малък сензорен дисплей за показване на основни данни.

Hyundai пусна ел. велосипед, който може да се използва и като домашен велоергометър

Изделието на Hyundai и Rayvolt се движи на 27,5-инчови джанти, обути с 1,5-инчови гуми, а спирането се осигурява от хидравлични спирачки - трябва да натиснете педала в обратна посока, за да ги активирате.

По отношение на мощността, мотоциклетът е оборудван с 250 W двигател на задната главина, доставящ въртящ момент от 50 Нм и три нива на педала за подпомагане на въртящия момент при скорости до 25 км/ч чрез ремъчно задвижване.

Hyundai пусна ел. велосипед, който може да се използва и като домашен велоергометър

Включен е и сензор за регенеративно спиране, който потенциално може да доведе до пробег с едно зареждане на сменяемата 504 Wh батерия над заявените от производителите 80 километра.

Интересното е, че eXXite може да се монтира на стойка за задно колело RegenFit и да се свърже с мобилно приложение за използване като велоергометър с контролирано съпротивление. Новостта се предлага на цена от 3735 долара.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    1 1 Отговор
    Светлото зелено бъдеще: въртиш у вас педалите да светнат лампите, щото ток от соларите зимата няма :) Цената няма да я коментирам, да си зелен не е евтино.
  • 2 негро

    2 0 Отговор
    И от кога велосипедите имат джанти? Това да не са коли. Въпросните джанти се казват капли.
  • 3 Така е

    0 0 Отговор
    Интересно каква е печалбата от тези 3750 долара. Сигурно над 3000. Голяма законна спекула се развива с продажбата на елколела. Има зелени клиенти много.