Last news in Fakti

7 Юли, 2023 13:17 65 860 7

Колко често трябва да рестартирате смартфона си?

  • смартфон-
  • съвети-
  • рестарт

Дали рестартирането на вашия смартфон е просто стъпка за отстраняване на неизправности, която трябва да предприемете, когато устройството ви блокира или се забави?

Колко често трябва да рестартирате смартфона си? - 1

Погледнете обкръжението си точно сега и вероятно ще видите почти всеки да носи смартфон. Може дори да четете тази статия на вашия смартфон. Животът ни се върти около тези малки устройства. Свързваме се с любими хора чрез текстови съобщения, организираме календарите си, публикуваме своите спомени и забавни мемета в социалните медии, слушаме музика, гледаме видеоклипове и дори пазаруваме със смартфони.

Така че, когато не работят ефективно, животът може да изглежда малко странен и несвързан. Повечето от нас знаят, че решението на бавния смартфон е просто да го рестартирате.

Но дали рестартирането на вашия смартфон е просто стъпка за отстраняване на неизправности, която трябва да предприемете, когато устройството ви блокира или се забави? Или може ли нормалното рестартиране на вашия смартфон да му помогне да работи по-добре?

Колко често трябва да рестартирате смартфона си?

Започнахме търсенето на отговори, като потърсихме какво препоръчват мобилните компании и операторите на смартфони за честотата на рестартиране. Някои фирми предлагат рестартиране на iPhone или устройството с Android „поне веднъж седмично“.

Телефоните могат понякога да прекъсват връзката с мрежата и когато това се случи, рестартирането може да изчисти всички проблеми със свързаността или скоростта. Има и други предимства на седмичното рестартиране на смартфон. Предимствата включват помощ за изчистване на паметта, подобряване на скоростта на приложението, предотвратяване на прегряване на телефона и подобряване на Wi-Fi връзката за разговори.

Други фирми са забелязали, че изтощаването на батерията е възможно след актуализиране на операционната система на Samsung до една седмица. След актуализация на софтуера батерията на смартфона може да работи по-усилено, докато се оптимизира. Това води до по-голямо използване на батерията.

Колко често трябва да рестартирате смартфона си?

Нито Samsung, нито Apple предоставят конкретни указания относно това колко често потребителите трябва да рестартират телефоните си след необходимите актуализации или ако не работят правилно. Задълбочено търсене на техните страници за поддръжка не показа подробни препоръки относно редовните процедури за рестартиране.

Технологичните експерти обаче имат различни мнения, устройствата да се рестартират поне два пъти месечно. По същия начин рестартирането на вашия смартфон може да помогне за предотвратяване на сривове поради остарял или неправилно работещ код, който се забива при инсталиране или деинсталиране на нови приложения.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Джон

    8 30 Отговор
    Рубрика “андроидски проблеми”

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Пламен

    56 5 Отговор
    Докато производителите прилагат планирано стареене и амортизиране на каквото и да било, и докато сме консуматорско общество........никаква операционна система не може да е перфектна. Чудя се от много време, защо производителите не пускат извън сервизен платен ъпдейт, ориентиран за смартфони на 4 и повече години. Готов съм да платя и 100лв за тази услуга, но да не ме принуждават да си купувам нов телефон. Така би било и доста повече екологично.
  • 4 Име

    32 2 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    Зависи колко е годишен, моят е на почти 6 вече и се налага от време на време. Все още е с оригиналната батерия. Няма да споменавам марка и модел. Не е ябълка!
  • 5 Олиго

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    Това важи и за пръчката ти Иване. Недодялан манипулатор си такъв ще си и останеш.
  • 6 Веднъж или повече

    5 2 Отговор
    Ако в събота сутринта се събудите с тежък махмурлук и те си спомняте нищо, но подозирате, че вече сте пуснали снимките от пиянската вечер във фейса, е много късно да рестартирате и да връщате до фабрични настройки. По-добре използвайте приложения от типа дринкмоуд, които блокират активността на пияни потребители.
  • 7 Едуард Петров

    6 1 Отговор
    БЛАГОДАРИМ НА ФАКТИ ЗА ДОБРОТО НАПОМНЯНЕ!