Last news in Fakti

21 Юли, 2023 10:25 2 260 5

Power bank за автомобили!

  • ford-
  • външна батерия-
  • power bank-
  • електромобил

Ford патентова външна батерия за електрически коли

Power bank за автомобили! - 1

Ford Motor наскоро подаде заявка за патент за автомобилно ремарке, оборудвано с вградени батерии и електрически контакти. Иновативното ремарке, описано като „мобилна захранваща банка“, може потенциално да революционизира начина, по който се захранват електрическите превозни средства, особено в отдалечени райони, където достъпът до фиксирани източници на енергия е ограничен.

Въпреки че заявката за патент на Ford е малко неясна относно конкретната цел на ремаркето, се предполага, че то може да се използва за захранване на строително оборудване и машини, служейки като алтернатива на традиционните бензинови и дизелови генератори. Потенциалното приложение на тази мобилна банка за захранване обаче е много широко и собствениците на електрически превозни средства с това ремарке могат да отидат на отдалечени места, където не е възможно презареждане от стационарни източници на електроенергия.

Power bank за автомобили!

Според заявката за патент определени конфигурации на ремаркето могат да му позволят да пътува на къси разстояния автономно чрез включване на тягов двигател, волани и система за управление. Необходимата енергия за транспортиране ще идва от бордовите батерии на ремаркето.

Power bank за автомобили!

Въпреки това, практическото прилагане на тази концепция изисква да се вземе предвид значителното тегло на тяговите батерии. Тегленето на такива ремаркета на дълги разстояния може бързо да изчерпи обхвата на основното електрическо превозно средство.

Power bank за автомобили!

Патентната заявка на Ford не означава, че компанията непременно ще разработи такова устройство. Най-малкото, първо трябва да се справи с редица очевидни проблеми с продукта, който описва. В същото време такова устройство може да бъде добър източник на енергия за дома в случай на прекъсване на електрозахранването.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г-ца каприз

    11 0 Отговор
    аз измислих много по сигурен начин за авариино захранване на електрокарчетата 🤣🤣🤣🤣 вместо тежкото ремарке с батерии ще си влача по леко с бензинов генератор 🤣🤣🤣🤣 некък по сигурно ми е 🤣🤣🤣
  • 2 123456

    11 0 Отговор
    Определено - безумието ще вземе връх ! Рано или късно !
  • 3 Слага в ремаркето генератор на ток

    3 0 Отговор
    И генератора зарежда колкото батерии има в ремаркето които батерии се използват последователно
    Цифров инверторен генератор харчи 300-400 мл на час
  • 4 незнайко

    5 0 Отговор
    Все едно кола с ДВГ да си влачи цистерна с 1000 литра гориво !!! СМЯХ ДО НЕБЕСАТА !!!
  • 5 никой

    1 0 Отговор
    Бях го замислил като бизнес.Пътна помощ с вграден голям бензинов генератор на газ.В помощ на закъсали електромобили!