Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 09:00 12 738 32

Ново 20: Хладилник с изкуствен интелект

  • умен хладилник-
  • samsung-
  • family hub-
  • ai

Новият интелигентен хладилник на Samsung ще ви улесни значително в ежедневните ви домашни задачи

Ново 20: Хладилник с изкуствен интелект - 1

Технологичният гигант Samsung пусна на пазара нов, още по-интелигентен хладилник, като най-интересното при него е наличието на AI функции - тоест такива, работещи с изкуствен интелект. С какво ни помагат тези иновативни функции в нашия дом ви разказваме сега.

Една от основните новости на този хладилник е вътрешната камера, която може да идентифицира отделни хранителни продукти и чрез свързано приложение на вашия Galaxy смартфон да ви предлага рецепти въз основа на това, което имате в наличност в хладилника.

Иначе иновацията представлява Flex хладилник, наречен Family Hub, който потребителите могат да управляват през телефона си. Концепцията за вътрешна фотокамера е познато решение, но в комбинация с иновативното приложение Family Hub, последното поколение на умния хладилник на Samsungе е сериозно надградено.

Ново 20: Хладилник с изкуствен интелект

Както вече споменахме, това става с помощта на изкуствен интелект, който може да генерира рецепти. Това, което е интересно е, че чрез приложението Samsung Food (до което имате достъп директно в хладилника чрез Family Hub) може да се свърже с вашия профил Samsung Health и да приспособи рецепти въз основа на вашите хранителни нужди.

Изкуственият интелект също така включва функция „Изображение към рецепта“ (с по-добра Vision AI), която може да разпознава ястия и хранителни продукти от снимки и да генерира рецепти на тази база. Има и функция за персонализиране, която ще приспособи рецепти за безглутенови, безмлечни, веган, фюжън и други диетични предпочитания.

Ново 20: Хладилник с изкуствен интелект

Технологията, интегрирана в хладилника, има още потенциал за развитие (на този етап функцията Vision AI може да идентифицира до 33 хранителни продукта), така че не очаквайте да разпознае най-екзотичните храни, но що се отнася до основните, които използвате в ежедневието си, то Family Hub е безпогрешен.

Има и още нещо по-интригуващо. Функцията View Inside автоматично засича датите на изтичане на годността на определени хранителни продукти, а Family Hub ще ви извести точно преди срокът на отделните продукти да изтече.

Ако пък не сте си вкъщи и се чудите какво трябва да купите за вечеря, то много лесно, чрез екрана на телефона си, можете да проверите какво има в хладилника. На ваше разположение са и други полезни опции като създаване на списъци за пазаруване, бележки или напомняния.

Ново 20: Хладилник с изкуствен интелект

С други думи, иновацията от Samsung значително улеснява живота ви, като ви предоставя вкусни рецепти за ястия с прости инструкции как да ги сготвите, а изготвеният от него седмичен план за хранене ще включва ястия, които харесвате и които можете да сготвите с продуктите, които имате в хладилника.

Въпреки че Samsung пуска интелигентни хладилници от 2016 г. насам, новият Family Hub изглежда е първият, който набляга на функциите с изкуствен интелект. Поглеждайки назад към първия интелигентен хладилник на корейците, става ясно, че и интелигентният дом, и AI технологията са изминали дълъг път. Като се има предвид, че AI бе основна тема при наскоро представената серия мобилни телефони Samsung Galaxy S24, това не бива да ни изненадва.

Ново 20: Хладилник с изкуствен интелект

Сега, с новия си модел Family Hub, Samsung вижда хладилника и като център на другите умни устройства в дома ви. От големия екран с помощта на функцията Recipe to Oven, Family Hub може да препоръчва рецепти и за смарт фурни, както и да следи процеса на готвене. А междувременно може да пусне от аудиоуредбата ви любимата ви музика от Spotify. С други думи тази иновация улеснява и превръща ежедневната работа в къщи в удоволствие.

Ново 20: Хладилник с изкуствен интелект


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 1 Отговор
    Дали ще може да се пълни САМ и БЕЗПЛАТНО
    🤔❗🤔❗

    Коментиран от #3

  • 2 Хладилник с изкуствен интелект

    46 1 Отговор
    За хора без интелект

    Коментиран от #19

  • 3 Механик

    38 1 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ами май няма да може да се пълни сам, ама ще може да казва на ГМО-бройлера кога е гладен.
    Но това е само началото. В следващите модели, ИИ ще следи какво и кога сме яли и ако сме направили "въглероден отпечатък" по-голям от разрешеното, врата на халадилника ще се отваря само когато шилето внесе "въглероден данък" под формата на пари. Инак глад до другата седмица.

    Коментиран от #11

  • 4 Хммм

    12 10 Отговор
    Да си купиш хладилник самсунг живеейки в Европа си е рядко падение.
  • 5 яяя

    41 2 Отговор
    безсмислените глупости ще затрият човечеството
  • 6 Ще има ли салам

    9 0 Отговор
    в хладилника?
  • 7 Салама свърши

    24 1 Отговор
    Ся махаш шепсела,изтръгваш паметта и си готов ще е само хладилник.Кво е им е на сегашните или по -старите хладилници.Да предлагаш алгоритми за изкуствен интелект значе доста идиоти има по земята.
  • 8 Читател

    21 1 Отговор
    Очаквайте наскоро тоалетна чиния с изкуствен интелект. Щом седнете автоматично на поставен пред вас дисплей ще се отчитат килограмите ви, какво сте яли, какво сте пили, състояние на мазнините и т.н. Допълнителен бонус е отчитане състоянието на простатата,съвети как да вдигате самолета и други. За жените ще предупреждава за настъпване на цикъл, с кого е спала, защо е спала.
  • 9 Мхм

    20 2 Отговор
    Яко, обаче ае сега зЕмете си го тоя изкуствен интелект заедно с естествената ви тъпота и бегайте някъде далече от кухнята ми.
  • 10 Смех в блатото

    15 1 Отговор
    Яко, но стария ми хладилник е само на 2 години, тъй че ще трябва да почака.

    Докато дойде време за нов сигурно ще може и да идва когато го извикам :)))
  • 11 Чекмедже бабаит

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Сега хладилници, утре и тоалетни с ИИ. За това колкото по малко електроника има един уред толкова по голямо доверие можеш да му имаш и наближава време в което ще се издирват безаналогови уреди за анонимност или по-точно ОРУЕЛ. Между другото новите УСБ кабели за телефони имат таен безжичен достъп и хакери могат да ти източат телефона докато се зарежда дори и да му е изключен интернета.

    Коментиран от #21, #23, #28

  • 12 ха сега де,

    14 1 Отговор
    Е нямам нужда още някой в къщи да ми дава акъл какво да правя и какво не!
  • 13 бай село

    8 0 Отговор
    Производство на завод МРАЗ на братя Василеви.
  • 14 дядо поп

    18 0 Отговор
    С какъвто и интелект да е хладилника , като нямаш пари да го напълниш , все тая!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гошо

    19 0 Отговор
    смятайте тоя хладилник какви рецепти ще предлага на българина, който обича да си държи сиренето в кутия от сладолед, маслините в буркан от лютеница, салама в станиол от шоколад, а ракията в бутилка от фанта. пълен турлю-гювеч ще стане ако спазваш каквото ти пише на екрана му :)
  • 17 Магнитски

    9 0 Отговор
    Ако ви трябва ибрикчия без никакъв интелект, политик е сравнително евтино решение.
  • 18 Гнида

    5 0 Отговор
    Ако не ми се яде храна от рецептите на al ? Тоест не искам хана от хладилник , а прясна ?
  • 19 Туфански Потоп

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хладилник с изкуствен интелект":

    По-скоро следят всичко и всеки
  • 20 тутманика

    6 0 Отговор
    и кво ще пита ,ко ши готвиш ма кат нищо не те е научила майка ти само поръчки по телефона даваш......
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Исторически парк

    6 0 Отговор
    Идеята е да ви следи, дали ядете месо!
  • 23 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Чекмедже бабаит":

    За тази цел се продават USB-блокери, които хардуерно позволяват единствено функцията "Зареждане". Проблемът отдавна е открит, има и решение.

    Коментиран от #30

  • 24 Валерко

    0 0 Отговор
    Ново 20 викат хахахаха. Аз такъв хладилник имам от преди две години, бре! Много сте спрели в този сайт!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тотално спаткясало

    1 0 Отговор
    Човечеството!!!! Многото техника ДЕГРАДИРА ВАЩЕ МОЗЪЦИ!!!