Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 09:00 18 112 13

Какво ново в новия смарт часовник на Samsung

  • samsung-
  • watch 6

Тестваме Galaxy Watch6

Какво ново в новия смарт часовник на Samsung - 1
Снимки: Галин Ганев

По време на тазгодишното основно събитие на Samsung, когато марката представя своите иновации, станахме свидетели на новите сгъваеми смартфони на корейците, за които вече ви разказахме подробно, но също така видяхме и новите смарт часовници от серията Galaxy Watch6. Сега един такъв е в ръцете ни, като през последната седмица имахме възможността да се запознаем и да го тестваме отблизо във варианта му с размер от 40мм и черен цвят.

Часовникът на пръв поглед е почти идентичен с този от предходната година, но всъщност в това няма нищо лошо. Стилната кръгла форма е класическа за този тип аксесоари и именно на това залагат корейците вече няколко години. А както се вижда, се харесва и на потребителите. Няколко неща, свързани с новостите на модела обаче ни направиха особено приятно впечатление.

Екранът с размер от 1.3 инча заема цялата лицева част на часовника, като използва Super AMOLED технология и резолюция от 432 х 432 пиксела. Увеличението е точно 0.1 инча, но часовникът е с далеч по информативен екран от предшественика си.

Нещото, което обаче определено се забелязва повече и то при ежедневно ползване е яркостта на дисплея. При новия модел тя достига до 2000 нита, което е два пъти повече от предишния модел и позволява изключително ясна видимост дори и при директна слънчева светлина.

Какво ново в новия смарт часовник на Samsung

За разлика от Classic версията, тук няма външна коронка, която да завъртате за бърз преглед на известия и други, но същата функция се изпълнява с плъзване на пръста по ръба на дисплея. От едната страна на часовника има и два бутона, които служат за включване/изключване, влизане в менюта, връщане назад и т.н.

Оке нещо, с което Galaxy Watch6 превъзхожда конкурентите е свързана с фирменото приложение Samsung Health. С него часовникът предоставя функции за здравето и активността, които, честно казано, са достатъчни дори и за най-вманиачените фенове на този тип информация.

В това число влиза функцията „Телесен състав“ , с данни като отчет за нарастване или спад в мускулатурата, базов метаболизъм, телесни течности, костна маса и процент на мазнините в тялото,. Всичко това дава пълна картина на тялото и физическата форма на потребителя, и предлага индивидуален подход за поставяне на цели, проследяване на напредъка и напътствия чрез персонализирани фитнес и хранителни съвети.

Нова е и функцията „Персонализирана зона на сърдечен ритъм“, която анализира индивидуалните физически възможности и задава пет оптимални нива на интензитет на бягане, за да могат потребителите да задават собствените си цели въз основа на своите способности – от изгаряне на мазнини до високоинтензивни тренировки.

Какво ново в новия смарт часовник на Samsung

В допълнение към над 100-те съществуващи функции за проследяване на тренировка, новодобавената функция „Проследяване на бягането“ (Track Run) записва бягане по писта, докато с функцията „Персонализирана тренировка“ спортуващите могат да изготвят и следват своя индивидуална тренировъчна програма.

Подобрени са и функциите за сън, като предоставят още по-подробна информация за съня, които са достъпни и от часовника, и от телефона. Наред с това е подобрен и сензорът за следене на температурата, мониторинга на стреса, проследяването на цикъла, проследяване на SpO2 (кислород в кръвта, и приложението за ЕКГ. Функции, които и до момента работеха добре, но изглежда от Samsung все пак са намерили още какво да усъвършенстват..

За феновете на сухите цифри ще споменем, че Galaxy Watch6 използва двуядрен процесор Exynos W930 на Samsung с тактова честота от 1.4 GHz, но казано по друг начин той е в основата за изключително бърза и точна работа на всички функции. Процесорът се справя отлично и не се "замисля" от нито една от гореизброените функции или пък от което и да било от другите приложения. Основният интерфейс на часовника не е променен, въпреки че при Galaxy Watch6 виждаме новата ОС на Samsung за смарт часовници.

Какво ново в новия смарт часовник на Samsung

По отношение на батерията, нещо което е съществено важно в днешни дни и от което предходните модели не можеха да се похвалят кой знае колко, можем да кажем, че новият модел определено е успял да подобри живота си и изкарва над два дни с постоянно включен always on дисплей, проследяване на съня и получаване на известия.

И още нещо, когато батерията е към своя края на заряд, то зареждане за около 15 минути, което повишава капацитета ѝ до около 30%. С други думи зареждането е бързо и безпроблемно.

В заключение ще кажем, че ако сте в търсене на нов смарт часовник, който да работи с Android смартфони, то определено бихме препоръчали именно Galaxy Watch6. Макар на външен вид да не представя голям ъпгрейд от миналогодишния модел, то под обвивката са променени много неща и точно тези, които трябва.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 22 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези часовници са

    22 6 Отговор
    Пари на вятъра. По добре да купиш храна и да я раздадеш на бедни пенсионери.
  • 2 Много смарт

    10 3 Отговор
    Значи, освен освен лични и банкови данни, снимки, видео, имейли и контакти, могат да ви крадат и биометричните данни.
  • 3 1111

    3 25 Отговор
    Нищо ново,андроидчето е отживелица,бъдещето е Айфон
  • 4 Ко речи ?

    11 4 Отговор
    Два дни батерия ?
    Аааайдееее чао 🖖
  • 5 СЗО

    7 2 Отговор
    Уау!!! Батерията държи вече "до два дни".....
  • 6 любител

    5 4 Отговор
    всичко тука написано са само глупости най новото и най важно е че чрез този часовник ще те следят навсякъде даже и в двете нули и когато решат ще ви ограбят или затрият. хахаха
  • 7 Пенсионер ОСВ

    10 2 Отговор
    Аз пък на пук на всичко в тази държавичка с нейните абсурди бездуховност и простащина си направих подарък,скромен Tisot.!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Варна

    3 0 Отговор
    към номер 3 тиква
  • 10 Божке,

    6 1 Отговор
    Божке,
    Чипираха ви с ваксина,
    Сега ще ви следят с часовници ....

    Верно ли бе Неандерталци Ганювски си мислите,че сте толкова значими за света
    , че някой да ви отделя такова внимание ?
  • 11 Или чиста

    2 1 Отговор
    механика или чиста електроника! Без никакви смарт глупости. Най-добре титаниев Casio Protrek, бъкан със сензори, соларно дозареждане на батерията и масивен титаниев корпус, истински мъжки часовник. Тисот, Сейко и др. също имат подходящи чисти машини, истински часовници!
  • 12 Експерт

    1 0 Отговор
    Пълен боклук с два дни батерия...хахахаха !
    Всичко различно от Гармин е компромис и липса на интелект ;)
  • 13 Гост

    1 0 Отговор
    Това че батерията държи 2 дни е пълна глупости. Когато се ползва точно по описания начин издържа ден.