18 Юли, 2024 11:56 6 141 5

Вече всеки може да инсталира iOS 18

  • apple-
  • ios 18

iOS 18 обаче все още няма да включва Apple Intelligence за всички

Вече всеки може да инсталира iOS 18 - 1

Apple пусна първата публична бета версия на новата си операционна система за iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV. Актуализацията ще донесе редица полезни функции и подобрения, а по-късно някои устройства ще получат и подобрен асистент Siri и функция за изкуствен интелект Apple Intelligence.

Публичната бета версия на iOS 18 въвежда поддръжка за RCS съобщения, нови настройки, които ви позволяват да поставяте приложения навсякъде на началния екран и да променяте цветовете на иконите и уиджетите. Ще има и ново оформление за приложението Photos и възможност за персонализиране на Control Center. Подобни актуализации се съдържат в публичната бета версия на iPadOS 18, която, наред с други неща, ще включва дългоочаквания „Калкулатор“.

iOS 18 обаче все още няма да включва Apple Intelligence. Компанията запазва технологичната иновация за бъдеща бета версия, която ще излезе през есента. Apple Intelligence обаче ще се предлага само на iPhone 15 Pro и Pro Max, както и на Mac и iPad с чипове M1 и по-нови. Понастоящем Apple не е обявила AI функцията за никоя от другите си платформи, включително за Apple Watch.

Що се отнася до публичната бета версия на watchOS 11, ще има приложение Apple Vitals за бърз преглед на здравните данни на потребителя за една нощ. За Mac, бета версията на Sequoia включва възможност за отразяване на екрана на iPhone директно върху екрана на Mac и други по-малко значими актуализации. Бета tvOS 18 включва съдържание на InSight за Apple TV Plus, донякъде подобно на Amazon X-Ray.

The Verge отбелязва, че докато повечето устройства могат да бъдат понижени до стабилна текуща версия на операционната система, това не може да се направи с Apple Watch. Потребителите ще трябва да изчакат, докато стабилната версия бъде пусната през есента, така че това е нещо, което трябва да имате предвид, преди да инсталирате бета версията на вашия часовник.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко речи?

    4 4 Отговор
    Къде? На кенефната чиния може ли?
  • 2 Ко речи?

    6 0 Отговор
    Да, ти първи ще можеш да я инсталираш на своята чиния!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мхм

    2 0 Отговор
    да ама не
  • 5 хубава е но

    1 0 Отговор
    прецаква нещо мобилните данни поне към А1, работи леко тегаво. иначе става