16 Септември, 2024 09:00, обновена 16 Септември, 2024 20:35 13 115 29

Защо Samsung Galaxy Watch Ultra е най-доброто устройство за хора с активен начин на живот

  • samsung-
  • galaxy-
  • watch ultra-
  • смарт часовник

Моделът има много плюсове и само един недостатък

Защо Samsung Galaxy Watch Ultra е най-доброто устройство за хора с активен начин на живот - 1

Galaxy Watch Ultra е най-спортният и същевременно най-елегантният часовник на Samsung досега, който дава приоритет на функциите за спорт и здравословен начин на живот с доста иновационни AI прозрения. Това всъщност е най-стилният часовник с Android, който се предлага на пазара и същевременно супер силен ход от страна на корейците в отговор на конкуренцията напоследък.

Моделът има много плюсове и един недостатък, като предимствата, които най-много впечатляват са:


+Първокласни материали и цветови опции
+Добавен бърз бутон
+Прецизни показания на сензора
+Солиден живот на батерията

Недостатък:
-Някои функции изискват използването на телефони Samsung

Защо Samsung Galaxy Watch Ultra е най-доброто устройство за хора с активен начин на живот

През всичките години, през които Samsung разработва и предлага на пазара флагмански смарт часовници, новият Galaxy Watch Ultra е може би най-вълнуващият досега. Той взема основните функции на интелигентния часовник на компанията и ги издига на съвсем различно ниво.

За успеха на часовника си Galaxy Watch Ultra, Samsung разчита до голяма степен разчита на успеха на предишните поколения Samsung часовници, които са известни с високото си качество и технологии. Сега с няколко ключови дизайнерски елемента и новите функции, базирани на изкуствения интелект, Samsung успява с лекота да направи своя Galaxy Watch Ultra много по-специален.

Защо Samsung Galaxy Watch Ultra е най-доброто устройство за хора с активен начин на живот

Например, Galaxy Watch Ultra се предлага в три цветови опции, включително Titanium White покритие, в което просто сме влюбени, но като цяло това е "върха на сладоледа" при премиум спортните часовници.

За любителите на здравословен начин на живот новият флагман предлага уникални "здравни изживявания", захранвани от Galaxy AI, които всъщност са налични и при по-бюджетния Galaxy Watch 7, но за него ще говорим след малко.

Новият флагман при смарт часовниците разполага и с уникалния BioActive сензор на Samsung, както и с нов 3-нанометров процесор, който прави работата на устройството изключително бърза и прецизна.

Обичайните два бутона на Samsung ви позволяват да преминавате през опции по същия начин, както винаги, и се използват заедно с мощния AMOLED сензорен екран. Сега обаче имаме и бърз бутон, който може да бъде програмиран да стартира автоматично тренировки, да премине към други сегменти или да прескочи до следващия профил на тренировка, а иновацията Multisports е перфектна за дисциплини като триатлон, например.

Защо Samsung Galaxy Watch Ultra е най-доброто устройство за хора с активен начин на живот

Но каква е разликата между Galaxy Watch Ultra и другата иновация на корейците Galaxy Watch7. Galaxy Watch Ultra е изработен с материали от по-висок клас като титан например, има добавен бутон за бърз достъп и по-дълъг живот на батерията.

Но софтуерът и функциите за проследяване на фитнес тренировки са еднакви за Galaxy Watch Ultra и Galaxy Watch7. Флагманът има и три специални каишки, създадени специално за Galaxy Watch Ultra. Те включват Marine Band (подходящ за водни дейности), Trail Band (добър за дейности на открито) и Peakform Band (каишка за ежедневна употреба).

Що се отнася до батерията на Galaxy Watch Ultra, можем да кажем, че макар часовника да има повече функции, тя издържа повече от тези на предшествениците. При активиран енергоспестяващ режим, часовникът без проблем може да работи над 100 часа без прекъсване.

Защо Samsung Galaxy Watch Ultra е най-доброто устройство за хора с активен начин на живот

Като размер Samsung Galaxy Watch Ultra се предлага само в една опция с диаметър 47 мм и естествено с LTE поддръжка. Всичко описано до тук е "опаковано" и в цена, която можем да определим като атрактивна. Тя е по-ниска от тази на основните конкурентни модели, но все пак това е най-скъпият смарт часовник на Samsung досега.

В случай че решите да имате този часовник на ръката си, то знайте, че ако сте човек с активен начин на живот, определено няма да съжалявате. Това е най-доброто такова устройство от всички подобни, предлагащи се на пазара.

В заключение ще кажем, че Samsung Galaxy Watch Ultra е звяр сред смарт часовниците. Качеството на изработка е отлично, той е пълен с функции, фокусирани върху дейности на открито и е страхотен както за случайни авантюристи, така и за истински фенове на умните часовници. Той не прилича на нито един Samsung Galaxy Watch преди него, но пък Ultra визията му е флагманска, точно като емблематичния Galaxy S24 Ultra... Сравненията между конкурентните модели часовници са неизбежни, но нашето мнение е, че те си приличат основно визуално, обаче Galaxy Watch Ultra може много повече.

Защо Samsung Galaxy Watch Ultra е най-доброто устройство за хора с активен начин на живот

Galaxy Watch Ultra е по-лесен и по-ергономичен за използване, по-удобен е за китката и има по-впечатляващ списък от функции. Подобрените изчисления на Samsung за сън и възстановяване, подсилени от Galaxy AI, също правят часовника адски добър в това, което прави. И накрая, но не на последно място - още от пръв поглед ще разберете, че гладкият като масло AMOLED екран и честотата на опресняване на Samsung определено го отличават от всички останали.

Дали ви харесва визуално или не е въпрос на мнение и личен вкус и преценка, но това, което не е въпрос на мнение, а е факт е, че този часовник може да издържи на всякакви външни условия и въздействия.

Защо Samsung Galaxy Watch Ultra е най-доброто устройство за хора с активен начин на живот


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    24 4 Отговор
    Батериите на Самсунг часовниците издържат пряко сили ден, до ден и половина. Ако е истина, изтрийте ми коментара!!!

    Коментиран от #19

  • 2 Пич

    21 9 Отговор
    Това дори не е часовник , а нещо за нищо неразбиращи кифльоци и от двата пола !!! За гмуркачи , катерачи , и всички други активни хора - само "Цитизен" или "Касио" !!!

    Коментиран от #11, #24

  • 3 Зевс

    24 5 Отговор
    1400 лева, мерси, китайците продават часовници със същите функции за 70-80 евро.

    Коментиран от #5

  • 4 Госあ

    14 5 Отговор
    Тц. Хуавей ултимейт, здрав, технологичен, елегантен. Защо е технологичен ? Защото можеш да изпращаш СМСи със сателитна връзка. Сателитен телефон на ръката си, бате. Е пейджър, ама се таа. На местата където се изисква сателитна връзка нема си говориш за манджи и ресторанти...западняците са наложили ограничения я някои райони на света, но това ще бъде преодоляно съвсем скоро, а и на местата, където наистина се нуждаеш от сателитна връзка - няма проблем. Батерията държи 5 дни и се зарежда напълно за по малко от час. Функциите за следене на времето, мониторинг за височинна болест и гмуркане са достатъчни. Запаметяване на пътя и връщане обратно и четене на gpx формати.

    Коментиран от #7, #20

  • 5 Госあ

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Зевс":

    Хуавей ултимейт е беше 6000 юана когато си го купих, сега е 5000 юана
  • 6 1111

    11 3 Отговор
    При спортните часовници са само Garmin, Suunto и Coros, където изключваш нотификациите и се откъсваш от цялото бръмчене. Самсунг и Епъл са дублиран дисплей на телефона. Стават да си четеш вайбъра и да зареждаш всяка вечер.

    Коментиран от #8

  • 7 разкрит си

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    комуист си

    Коментиран от #9

  • 8 Госあ

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "1111":

    имах Суунто- подарък от приятели, няма да го плюя,най малкото защото ми беше скъп подарък, но Хуавей е по добър.
  • 9 Госあ

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "разкрит си":

    не, не съм комуист, а комунист ! :)))

    Коментиран от #21

  • 10 Зиско

    5 4 Отговор
    Защото не сте ползвали Garmin!!!
  • 11 На КАСИО-то само като му

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    погледна циферблата и ме заболява главата.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Упомрачени те

    6 0 Отговор
    Ще дадът 1369 лева за Сам-съм-сунг и ще се удавят глдайики го, забравяйки да плуват!
    Тъпа реклама за лигльовци….те.
  • 17 Какака

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пич":

    Самоубиец, гледаш го падаш от скалата.
  • 18 Мюмюн от съседното село

    8 0 Отговор
    Аз кът няам чисовник ко мий станалу
    Туй са бунаклъци
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Добре де , добре

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Разбрахме ,че е безаналогов . А показва ли колко е часа ?

    Коментиран от #22

  • 21 Не , и не

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Не може да бъде ! Ти не беше ли шинтоист вярващ в милиони божества ? Това са две несъвместими неща !

    Коментиран от #23

  • 22 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Добре де , добре":

    за момента с тази сателитна връзка наистина е безаналогов. сензорите работят чудесно- правени са съпоставки с професионални уреди и със сигурност има по добър ИИ от корейския.
  • 23 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Не , и не":

    Шинто и Бушидо са две различни неща и са съвместими. Комунизма е като Бушидо ;) Развития комунизъм няма проблем с религията - източната, обаче. В Китай храмовете са пълни и будистките и даоистките. еврейските религии като християнство, ислям и юдаизъм много се мешат с обществените норми и порядки и държавните дела. Та затова на изток ги гледат подозрително и следят с лупа :)))
  • 24 Баирбудала

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Обърнете внимание и на POLAR - лично ползвам такъв НАД 10 години!!! Батерията ДО ДЕН ДНЕШЕН държи приблизително един МЕСЕЦ ако не тренирам често, иначе на 20 дена го зареждам, когато правя преходи. Моделът е А300 - (сменям само каишката) древен, но полезен! Жена ми ползва SUUNTO, но тя си го пази за приключения - слага го, когато ходим на екскурзии (Ходихме на речен тур по река Лена и пак си го сложи)!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 смешници

    3 0 Отговор
    Garmin имат в пъти по-добри модели на пъти по-високи цени р-ра се
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Някой

    2 0 Отговор
    Факти са длъжни да обявят, че това е реклама.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.