20 Септември, 2024 15:15 1 165 5

Новите "айфони" не се харесват на най-големия пазар на смартфони в света

  • iphone-
  • 16-
  • китай-
  • слабо търсене-
  • отстъпки

Поради слабото търсене, iPhone 16 получи отстъпки до 11% в Китай още преди началото на продажбите

Новите "айфони" не се харесват на най-големия пазар на смартфони в света - 1

В Китай, най-големият пазар на смартфони в света, най-новият iPhone 16 внезапно започна да се продава с отстъпки до 11%, като това става още преди официалното му пускане. Липсата на вграден AI в новите смартфони на Apple охлади търсенето на китайските купувачи, така че най-големите онлайн търговци на дребно в Китай, включително Pinduoduo и Taobao, предлагат значителни отстъпки за водещите устройства на Apple.

Pinduoduo, собственост на PDD Holdings и една от най-популярните платформи за електронна търговия в страната, предлага iPhone 16 Plus с 512GB памет за 8999 юана ($1 268). Това е с 10% по-ниско от официалната цена от 9 999 юана. iPhone 16 със 128 GB място за съхранение се продава с 11% отстъпка, което е най-голямото намаление на цената в гамата.

Други големи играчи на пазара също участват в ценовата конкуренция. Pinduoduo и Taobao (последният е собственост на Alibaba Group Holding) предлагат 4% отстъпка за iPhone 16 Pro Max с 256 GB памет, намалявайки цената му с 400 юана до 9 599 юана. Tmall, друга платформа на Alibaba, предлага 24-месечни безлихвени планове на вноски. Трябва да се отбележи, че Alibaba притежава South China Morning Post, източникът на тази информация.

Такива отстъпки за водещите устройства на Apple показват ниско търсене на най-новите iPhone в Средното кралство, ключов пазар за най-ценната компания в света. IPhone 16, който ще бъде пуснат в продажба в петък, все още не е оборудван с AI функции, които се считат за основното предимство на съвременните смартфони.

Липсата на тази ключова иновация може да окаже значително влияние върху продажбите предвид силно конкурентния китайски пазар на смартфони. Ситуацията се утежнява от активността на Huawei, която наскоро представи новия смартфон Mate XT.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И кво им

    10 3 Отговор
    е новото на айшитовете,копчето за камерата дето моя к750 го има от 2005а
  • 2 0ъ6т5р

    7 1 Отговор
    Саму дъ питъм:

    Колку пъти ду сига сте виждали 10-11% отстъпки в деня на премиерата на който и да е флагмански модел? Помня да е имало някакъв вид подаръци за преордер, но НИКОГА не съм виждал отстъпки от цената в ден първи... Да не говорим, че цените на ябълките стоят заковани минимум до Коледа за да одерат уфтсити качествено...

    Та да питам- що тъй бе? Кво стана?
  • 3 Много си е добре даже

    5 2 Отговор
    Тези АИ функции изобщо не ме интересуват.
    Това което аз ценя е добра и надеждна връзка, чист и силен звук, качествена снимка и видео, ярък екран при дневна светлина. Да издържа на случайно изтърване и да има адекватна батерия с повечко цикли,

    Коментиран от #4

  • 4 Да бе

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Много си е добре даже":

    току що описа 99% от телефоните, в т.ч. и тези на 15 години
  • 5 Джо

    0 0 Отговор
    Нормално, комунистическата пропаганда промива мозъците на потребителите. Дори и в този сайт има копейкаджии, които плюят по задание.