11 Април, 2019 16:42, обновена 11 Април, 2019 18:05 9 252 29

Общ. съветник: Строи се с ясното съзнание, че е противозаконно (ВИДЕО)

  • марта георгиева-
  • златен век-
  • столична община-
  • ремонти-
  • бездомни кучета

Милиони левове потъват всяка година за "нерешаване" на проблема с бездомните кучета

Общ. съветник: Строи се с ясното съзнание, че е противозаконно (ВИДЕО) - 1
Марта Георгиева

Заставаме с хора ("Да, България" и "Зелените"), с които през годините позициите ни са съвпадали. Имаше един преломен момент - предишното правителство на Бойко Борисов - да направи правосъдна реформа. Тогава застанахме от едната страна, много други застанах от другата страна и се свързаха с едно управление, което не иска да има правосъдие в България. Това е една разделителна линия между мафия и хора, които се борим за демокрация и правова държава. Това заяви в студиото на ФАКТИ общинският съветник от ДСБ Марта Георгиева.

Тя обясни, че СДС са избрали да се пришият към управлението, дори в Общинският съвет представителите им гласуват с управляващите.

За строежите и ремонтите

"Хората много правилно нарекоха сградата "Златен век" "паметник на корупцията". Тя може да бъде и паметник на това управление, което може да се отъждестви с такъв вид проекти. С колегата ми Иво Божков винаги сме се съпротивлявали срещу такива проекти. Това е порочна практика - прави се противозаконно, с ясното съзнание, че е противозаконно. Тези писма на зам.-министри, които се използват не само в този случай, има и по-високи одобрени строежи, които са обявени за нищожни от Административния съд. Въпреки това общинските съветници на ГЕРБ и гл. архитект се позовават на тях т.е. те предлагат да се гласува нещо незаконно и в момента, в който това стане решение на Общинския съвет вече начинът да се противодейства е почти невъзможен", каза Георгиева.

"Това управление на Столична община е изгубило тотално доверието и връзката с хората. Оказа се, че този строеж няма разрешение за строеж, това означава, че този обект трябва да бъде премахнат", коментира тя.

"Ремонти се правят не само на ремонтите, а и заради самия ремонт, за да се усвоят едни средства, на места дори няма нужда от тях. Защо се разкопава градинката "Кристал", а в крайните квартали няма тротоари и хората се пребиват", попита риторично Георгиева.

За бездомните кучета

"Проблемът с бездомните кучета ще бъде решен, когато спрат да се отпускат такива големи суми. Общинско предприятие "Екоравновесие" получава всяка година 2 600 000 лева от общинския бюджет. Проблемът не може да бъде разрешен в близките години, защото нищо не се прави за причината, която го създава, а причината е неконтролираното отглеждане на домашни и дворни кучета. Там нищо не се прави, макар че това е изцяло в правомощията на общинските и държавните органи.

Те се застраховат, че винаги ще има бездомни кучета, докато има причината, която ги създава. Това означава, че винаги ще има едни пари, които да текат. Бездомните кучета са намалели, защото частично се провежда програма за кастрация", коментира общинският съветник.

Целия разговор с Марта Георгиева гледайте във видеото:

"Националната програма за овладяване на безстопанствените кучета беше приета тайно на Министерски съвет без обществено обсъждане. Това е рамката, по която в цялата страна ще се създаде един метод, по който да се действа спрямо бездомните кучета, което е нещо несъмнено полезно. За съжаление, от работната, група, която изготви националната рамка стана ясно, че община и държава нямат желание да решат проблема, а просто искат освен от общинските бюджети, вече и от държавата да се дават пари, за да не се решава проблема", каза Георгиева.

"Общините откриха една още по-бездънна яма за усвояване на средства - така наречените приюти. Тези приюти са едни строежи. Този в Долни Богров е строен за 3 млн. лева. Според специалисти за толкова пари може да построиш почти сградата на "Артекс". Там има едни метални клетки на открито, в които в талашитени къщички са набутани по 10-15 кучета, така че да се бият за храна, да се конкурират, да се разкъсват. И въпреки тези 2 600 000 лева, които се дават всяка година, те не подобряват условията", допълни Георгиева.

За комунистическите символи

"Смятам, че е добре за хуманизиране на обществото комунистическите символи, символите на насилие, масова смърт, подтисничество на личността да бъдат премахнати. Смятам, че комунистическия период трябва да бъде по-широко застъпен в училищата, за да знаят младите и да няма такива уклони.

Трябва да се напише и истината - колко са жертвите от българския елит, какво поражение за икономиката е донесъл този режим. Част от моята борба е и обществото да дорасне и само да поиска премахването на тези паметници", коментира Марта Георгиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    63 3 Отговор
    Чуеш ли за обществена поръчка от общината и знаеш че ще се краде. Ако ще да е за кламери, пак ще откраднат някак си.
  • 2 няма такава държава

    66 13 Отговор
    Ще ни спаси само нов 9-ти септември и нов народен съд!

    Коментиран от #4, #11, #13

  • 3 Бачо Киро

    56 7 Отговор
    Кой е нанесъл поражение на икономиката? Я пак? Освен ако не визираш пребоядисаните комунисти, които управляват последните 30 години. Кой елит и коя икономика преди 45? Мошениците налапали кокала след Освобождението? Тип Иванчо Хаджипенчович? Зобал при турците, подписал смъртната присъда на Левски, а после депутат, член на Държавния съвет и Върховния съд? А участниците които са окрякали и роднините им после едва са имали да ядат? Абсолютно същата свинщина е било като днес - определени кръгове са прилапали всичко, а останалите кучета ги яли...

    Коментиран от #7

  • 4 Чичо АДИ

    27 1 Отговор

    До коментар #2 от "няма такава държава":

    ИЛИ нов АДОЛФ !!
  • 5 7311

    38 3 Отговор
    където и да бутнеш всичко е гнило.някой хора не се наядоха....
  • 6 куче

    43 5 Отговор
    Малииии тези от ДСБ страшни бе.Като ги слуша човек и си вика ей тия ще ни оправят,а сетих се и тия са ни оправяли.
  • 7 Кулак

    22 24 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Бачо Киро, твойте дядовци кат не са имали нищо, затва тъй говориш. Мойте са имали магазини в центъра на София и земя по Търновско. Занулили са ги тогава и унищожили. Та твойте глупости може да разказваш на малките комунистчета, дето ги отглеждаш.
  • 8 коментар

    15 6 Отговор
    Фракциите на бкп се съединяват!Малко им беше 20г да лъжат и крадат и като спят!
  • 9 Усмивката

    34 4 Отговор
    Е значи Иванчева е права.Мафията и „органите на реда” са решили да я накажат.....и сега Страсбирг
  • 10 Bubbles

    15 1 Отговор
    ДобрЮтро!
    В клозета думичката незаконно е просто един етикет който се лепи тук-там и който се почиства лесно с малко пари.
    Оправете го тоя проблем и от клозет може да превърнете в държава.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай

    20 0 Отговор
    А за сградите на НикМи до НДК там всичко законно ли е ???Защо на зелени площи се строй а после автомобилите били замърсители ???Тази фирма застрой половината южен парк с апартаменти къде отиде зеленината на София ???

    Коментиран от #14

  • 13 Станьо

    7 17 Отговор

    До коментар #2 от "няма такава държава":

    Вие шумкарите няма ли да измирате вече бре , или още слизате от гората маамицата ви болшевишка . Нари тези които крадът сега са децата на народния съд бе мандраджиев . Хубаво го казва жената , трябва всички паметници от комунизма да се махнат , и децата да учат за мордорците - комунисти опоскали и унищожили българия така както и турците не можаха .
  • 14 566

    3 15 Отговор

    До коментар #12 от "Бай":

    Какви зеленти площи бе селянин. Там си беше комендантството със всичките му бараки и авто парк. Както си тръгнал защо не провериш дали си законно роден? Сигурен ли си, че баща ти не е платил на друг да се изморява ? Провери ли акта ти за раждане да не е подправен ? Ти сигурен ли си , че си ти а не някой друг ? Стига с тая конспирация. И аз съм се договарял със строителя, когато си купувах жилище. Сума пари смъкнах, ама и от доста неща се отказах. Ще си подам оставката, защото патката Нинова иска да е на власт по заобиколния начин.
  • 15 гост

    11 0 Отговор
    Кражби,корупция,нехайство и безхаберие.Така се постъпва с нашите данъци,и така ще е докато ги търпим и си мълчим.София се превръща във все по-лош град за живот.
  • 16 Перфектните сте всичките

    6 2 Отговор
    Плюете другите държави а не виждате дрора си.Вах вах вах
  • 17 4567

    7 2 Отговор
    Ама Стрино като знам че твоят вожд е най-големият крадец,що не вземеш да го духаш.Същата си и ти като тия,като ония и като цялата пасмина крадлива и безродна от 89 до сега/ДС/.
  • 18 Зайко Байко многознайко

    8 0 Отговор
    "Премиерът" наш ходи на посещения в Гърция, Турция, западните Балкани, Румъния, Франция до Саудитите допря и накрая при Тереза Май се озова. Всичките обаче поставиха диагноза една! Тиквата все още не е узряла до сега.Сега в Норвегия отиде на боровинка да го присадят, със надежда вече да го приземят! От както Гербавите са на власт, все сме на прага на Шенген, всичко е " изпълнено", но винаги отлагат за следващата година и така осем години. Иде Тиквата на екскурзия, почукат го по зелената балка и казват,
  • 19 Зайко Байко многознайко

    6 0 Отговор
    догодина ще узрее, да ама не, пустото все не е узряла. Така ни влачат на дънна въдица с празни обещания, като шарани. Сега и до чаршафите опря да проверят узряла ли е таз глава. За всеки случай е взел Симо Айдука от време на време по главата да го чука. Правилно другарко Мастурбаркова, бетонирайте пътя с цветя и рози, че Тиквоций Едно не знае и две думи на кръст от който и да е чужд език...
  • 20 Зайко Байко многознайко

    7 0 Отговор
    Всички тук " парле ву франсе", тази фраза още звучи в ушите ми от посещението на бабое@а МакАрон и е върхът на лингвистичната гносеология на Банкянския на макак! Оперетен генерал и Цар Айдук поканени да забавляват група чаршафи и да се правят на маймуни. Невиждан цирк, падам от смях! Не обичам комунистите а още повече гербавите, не съм дежурен хейтър по форумите, искам да ви питам следното по-добре ли щеше да ни представя оня с некоординираните движения, като хиперактивно дете без жена..
  • 21 Зайко Байко многознайко

    5 1 Отговор
    наречен Прецедент мистър Бийн? Криво седете, право съдете! Льотчика бърка с боксова ръкавица в някои области на гербавите и това ми доставя неизмеримо удоволствие! "Naturalia non sunt turpia", преведено, " Естествените неща не са срамни". Ужасни сте БЛИЗ, това си е живо окепазяване на президентската институция. Жлъч, завист и лизане на Тиквата от а@уса през перинеума до пъпа! На комунетата никаква власт повече, те ни доведоха до трета национална катастрофа! За да докажат, че са чисти да върнат...
  • 22 Зайко Байко многознайко

    7 0 Отговор
    всичко от криминалната приватизация, пък ще видим по подир! Яли сме им горещата чорба а дядо ми Мъдрият Заек казваше: " Парен каша духа! Напредък някои герберастки кратуни започват да дават признаци на мислене!-:) Забелязват повторенията! ГЕРБ и вие сте маскари, като тези от БСП! Проблемът е, че вие вместо да работите за " благо роду" се опитвате да се съревновавате в кражбите! Няма малка или голяма кражба, има нарушение на принципа ако щете и на библейския закон. " Не кради" на което между...
  • 23 Зайко Байко многознайко

    7 0 Отговор
    другото се основава съвремемното законодателство! Ушавият Шлифер, нещо да каже за шесте апартамента " подарък от тъщата, бавно развиващият се и той най-активно атакува! Ако бяхте използвали тази енергия за отопление, цяла зима нямаше да плащаме парно! Другарят Дзержински едно време казваше следното:" Проверката е висша форма на доверие" , тъй като у нас всички сме много умни и изключително крадливи, особено, когато по една или друга причина се окажеме във власта, това правило трябва да се прилага по-често от всякога!
  • 24 Зайко Байко многознайко

    7 0 Отговор
    Прав си ! И тези, като онези. Помисли тези от къде произлизат? Тиквоций Едно клонинг на БКП, заслужил член! Цвъко КаунЬя отроче, не особено надарено на което началният старт е училището за бавноразвиващи се във Вършец. Този министър на кого е зет и за кого е работил преди, да ти напомня беше в извън работно време по съвместителство шофьор и пазвантин на Мето   Илиенски, който така и не можа да опази. Пред дилемата да избереме по-малкото или по-голямо зло , величината, която определя се оказва времето! Тъй, като човешкият мозък има едно добро и в същото време вредно качество, наречено ЗАБРАВЯНЕ! За индивида е добре спасява го от стрес и негативни емоции, но за обществото и " демокрацията" е изключително вредно. Сега и Маринов, ще ни връзва шарени пиленца, докато забравим и простим. Уважавам факта, че си всеотдаен към ГЕРБ, както комунист, но това идва в разрез морала ! Имаш потенциял и сигурно ще разбереш, какво искам да ти кажа😰😓😨
  • 25 Бахти

    2 0 Отговор
    Курвенските реклами
  • 26 ВЕСКО

    9 2 Отговор
    ТОЧНО ПРИ ТЕЗ КУМУНИСТИЧЕСКИ СИМВОЛИ ,НАРОДЪТ НИ БЕШЕ ДРУЖЕН..ЩОТО ЖИВЕЕШЕ С ЕДНА ЧЕРВЕНА ВРЪЗКА НА ВРАТА СИ ,И ВЯРАТА СИ...........А ВИЕ СЕГА СЕ ОПЛАКВАТЕ ,ЧЕ СЪС ЗАПЛАТАТА НА КАПИТАЛИСТА ,НЕ ТИ СТИГА ДА СИ КУПИШ ХЛЯБ!?.....АМА КАРАШ ..МЕРЦЕДЕС ....И ГЛЕДАШ ПЛАЗМЕН ТЕЛЕВИЗОР ............НАЛИ ЗА ТАКЪВ ПРОСПИРЕТЕТ....ПОДСКАЧАХТЕ И ВИКАХТЕ.......КОЙТО НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН!!.....СКАЧАЙ СЕГА ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ!
  • 27 MиГ 23

    10 1 Отговор
    Т.Живков изпрати 2 българи в Космоса, а новата власт и капитализма - 2млн. в емиграция.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 мишо

    1 0 Отговор
    КОЙ СА ИМЕНАТА ОТ ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ КОЙТО СА ДАЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ БЕГЪЛЦИТЕ ОТ УКРАЙНА ДА ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО ТРИ МЕСЕЦА В ГР ТРАНСПОРТ