ФАКТИ.БГ

Игнат Раденков пред ФАКТИ: Грабежите в България са убийствени и непоносими

Председателят на гражданско сдружение ''Варна'' коментира тежката корупция в България

Публикувана: 21 Юли, 2020 20:35
140 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9723
Игнат Раденков пред ФАКТИ: Грабежите в България са убийствени и непоносими
Снимка: ФАКТИ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.4 от 55 гласа.

 ''Официално се обяви, в публичното пространство: ''Аз управлявам управляващите, аз разпределям порциите, всички партии имат обръчи от фирми, чрез които се разпределя ресурсът. Беше отдавна, но като факт да го кажем. Никой не се съмнява в истината, която каза Ахмед Доган тогава. Какви са последствията?'', това запита пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ - Игнат Раденков, дългогодишен строител, а днес председател на гражданско сдружение ''Варна''.

''Това, че се разпределя фондът от обръчите от фирми е факт, наблюдава се, развива се, стигна се дотам, че ресурсът от всякакви фондове - европейски, общински, държавни, се обсеби до 90% от 10-12 фирми и още толкова техни сателитни фирми. Този ресурс, вярвайте, че на лев вложен един закономерно се открадва, като това е най-ниската граница. Стига се до три, четири, пет, до десет пъти'', продължи той.

''Никакви обществени поръчки няма. Законът за обществени поръчки въобще не се спазва. Печели нашата фирма, а цената е колкото толкова. Закрилата, симбиозата с прокуратурата и полицията е бетонирана от години. Няма и един, на който да му е заведена преписка и да е доказано. Има някои пробиви, които са чрезвичайни. Осъждаме кметицата на Ракитово за 250 лв неизгоден договор за общината на 4 години ефективно, осъждаме кмета на Садово на 3.5 години, осъждаме кмета на Неделино, Смолянско, на две инстанции, остава третата. Нека да докажат господата една фирма от обръчите от фирми, чрез които се превъртат милиарди левове, милиарди се открадват, да кажат, че е заведена преписка срещу една от фирмите. Нека да каже г-н главният прокурор, че са влезли в някоя от големите общини. Тези малки общини, техният бюджет е колкото Столична община харчи за минерална вода. Кого заблуждаваме, че някаква дейност се върши?

Оттам нататък лошото е, че този процес се развива и това е съвсем нормално, след като го няма контрола, след като ги няма механизмите... Прокуратура, полиция, инспекторат, Висш съдебен съвет, всичко това е приспано'', категоричен бе Игнат Раденков.

''Най-големият проблем в мащаби е, че тези т.нар. ''назначени капиталисти'', с техните фирми, не само унищожиха средния и малкия бизнес. Средният и малкият бизнес заложиха жилищата си, за да си купят фадроми, работилници и инструментариум. Тръгнаха и беше добре. Тези (б.р. визира едрите капиталисти) ги ограбиха като не им платиха труда, механизацията, материалите, и те останаха длъжници, много хора останаха и без домове. Това е нещо, което се подценява. Малкият човек и малката фирмата са незащитени в нашето общество. Нито има профсъюзи, нито инспекторати.

Пример, в Гърция не плащат на наши работници, работодателят им ги изгонва. Не само, че ефективно го осъдиха, глоба много голяма, но и да плати. Тук нямаме този механизъм. Така че, освен че грабим общото, държавното, ние унищожихме малкия и среден бизнес като го ограбихме'', коментира Раденков.

Той направи коментар и на някои обстоятелства около строежа на АМ ''Хемус'': ''Всички си спомняме как, след обществен натиск, Бойко Борисов отмени трите лота от Абланица до Плевен - 118 км. Възложиха на държавните експерти да направят реални цени. Държавните експерти работят с идеен проект, с тахиметрична снимка за релефите - изкопни и насипни, знаят всички инженерни съоръжения, и разликата е 660 млн. лева. Толкова щяха да преразпределят господата олигарси и мафиоти, ако не беше общественият натиск''.

''Продължението е много интересно. Тези хора не се спират пред нищо. Измислиха новата схема, пружината ще си заеме отново първоначалното положение. Отпуснаха толкова средства за Абланица -Плевен и Плевен-Търговище, че превишават тези, които бяха заложили и които експертите доказаха. Възложиха ги на ''Автомагистрали'', която няма този капацитет да я изпълни (б.р. обществената поръчка). Тя ще наеме квалифицирана работна ръка. В същото време си прокараха закон, чрез който държавната фирма може да се сдружава без конкурс, по нейно желание. Остава да питаме кои ще са фирмите, които ще бъдат наети и каква ще е цената. 1 милиард отново ще бъде източен и присвоен'', отбеляза председателят на гражданско сдружение ''Варна''.

''Хидрострой'' е най-привилегированата фирма от всички общо. След това е ''Главболгарстрой''. ''Хидрострой'' до такава степен е обсебила Община Варна, не само, че е обсебила ресурса на 90%, печели безпроблемно европейски фондове, държавни фондове и т.н., но тя е обсебила общинската администрация и най-вече звеното за инвестиционна политика. То е обезличено напълно. Каквото му се поднесе, това подписва. Звеното за инвестиционна политика, образовани хора, дават си добра сметка, че по всяко време могат да попаднат под ударите на закона, защото документално са подписали. Въпреки всичко, те си дават много ясна сметка, че мафията е по-силна от държавата и че никога няма да попаднат под ударите на закона'', сподели впечатления Игнат Раденков.

''Отпускат се 2 милиарда за санирането, но без да се направи механизмът за контрол на тези 2 милиарда, без да се определи лимит на цена, без да се даде указание как ще стане отчитането - по реално извършената работа с актовете или... Безлимитно! И започват, хората си пишат 300-400 лв. на кв.м. В същото време, с европейски фондове от 50 млн. долара (б.р. вероятно иска да каже 50 млн. евро) се санират български домове със 114 лева. Ние санираме с 350-400. Когато фирмите от картела сключиха договори и влязоха договорите им в Българската банка за развитие, Министерството на регионалното развитие се усети да сложи лимит на цена. Каква? 348 лв. Три пъти повече от реалната. И когато обществото се надигна, Министерският съвет реши да фиксира цена 315 лв. Виждате ли? Сами признават, че с 315 може да се побира. Къде са 340, къде беше безлимитното нагоре?'', повдигна въпроси и за санирането в България той.

По думите на Игнат Раденков, който цитира списание ''Тема'', първите три фирми, усвоили пари за санирането у нас, се ръководят (едната) от секретарка на Делян Пеевски, другата е приближена до зам.-кмета на Благоевград, а третата е на Добрев (б.р. Делян Добрев, бивш депутат от ГЕРБ и министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Борисов), народният представител, в частност на съпруга на негова братовчедка.

''Там, стига прокуратурата да има воля, може да върне на обществото от раз 1 милиард, 1.2 милиард. Никакъв проблем няма в държавната хазна да се върнат в този момент, когато толкова много трябват'', заяви Раденков относно парите за санирането в България.

Попитан за мнението му за прокуратурата, председателят на гражданско сдружение ''Варна'' заяви следното: ''Ние имаме над 120 конкретни сигнала и имаме 120 отговора, че няма данни за извършено престъпление''.

Според Раденков има начин България да излезе от тежкото си положение с корупция в големи размери. Той смята, че просто трябва да има воля това да се случи.

''Ако имаме прокуратурата, която да влезе в Община Варна, много рядко от там човек ще остане да не бъде осъден. Дори и без да присъства на делото, документално'', смята Игнат Раденков, който заяви, че може да докаже престъпления с документи, с които разполага.

''Убийствени са грабежите, те са непоносими. Обезкървяваме икономиката, ще теглим кредити, младите хора напускат, народът ни измира от мизерия и глад. Няма кой да каже истината'', каза в края на участието си председателят на гражданско сдружение ''Варна''.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.4 от 55 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
РЪМПЕЗИ
2 Отговор
ПРАВ Е...ЕДИНСТВЕН ИЗХОД Е САМО ДВАМА ТРИМА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ СТОЛ И С ЧИСТА СЪВЕСТ МОГА ДА ВИ КАЖА НЯМА ДА НАМЕРИТЕ В ИЗДЪНКА НИКОЙ УПРАВЛЯВАЩ...САМО ДАЖЕ ЕДИН, ДВАМА...

Коментиран от #70


Оценка:
-5 +113

Бойко Борисов™
3 Отговор
На теб ли ти викаха Игнат Съборенков ?

Коментиран от #6


Оценка:
-104 +10

Убийствено е да имаш частен бизнес
4 Отговор
Да те обвинят, да те заключат като куче в ГМ за 6 месеца и накрая съдия изпълнител да изземе всичко..

Коментиран от #66


Оценка:
-3 +71

Behemoth
5 Отговор

До коментар #1 от "СЕВЕРОЗАПАДА":


Колко?

Оценка:
-2 +7

6
Този коментар е премахнат от модератор
СТАРИТЕ ДА ПОМНЯТ, МЛАДИТЕ...
7 Отговор
ДА ЗНАЯТ!!!
ТЕ ТОЯ.."ГЕРОЙ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ТРУД",.. ОТГОВАРЯШЕ ЗА МИЛИАРДИТЕ ПЛАТЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА КЪЩИ/ДОМОВЕ ОТ ПОСТРАДАЛИТЕ ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО
ДЖУЛЮНИЦА И СТРАЖИЦА!
ПОСТРОИХА..10 КЪЩИ А ОСТАНАЛИТЕ ОЩЕ ПАЗЯТ/ЖИЕЕВТ В..СТАРИТЕ ФУРГОНИ . ДРУГАРИТЕ ОТ БКП ОКРАДОХА ВСИЧКО, ДО СТОТИНКА!😂

Оценка:
-63 +33

8
Този коментар е премахнат от модератор
Тъп
9 Отговор
Познавам строители без жилища и с ипотека. Решиха и станаха строители. Чули, че се изкарват пари.

Оценка:
-7 +21

Бах ти филма
10 Отговор
Раденков - единствен в Бг "работещ" с 20 лопати едновременно.
Найда Манчева - единственна в Бг "работеща" на 30 тъкачни стана едновременно.
Радка Налбантова - ТКЗС-арската червена амазонка, която тръгна от Пловдив да превзема София с червени трактори през 1990 г.
Елена Поптодорова - единствената, с Масларова и Дража Вълчева, издържаща на отряд голи червени отрядници.....едновременно.

Коментиран от #32, #132


Оценка:
-44 +21

Спас Минчев
11 Отговор
И аз ,единствения човек спрял влак с един пръст !

Оценка:
-10 +15

Бойко Борисов™
12 Отговор
Бай Игнат се моли в чужда църква хихихи ,дърт шмекер

Оценка:
-31 +15

Циганин
13 Отговор
Брей тоз Раденков лъже кат дрът АЗ

Оценка:
-44 +14

Анелия Раленкова
14 Отговор
Нямам нищо общо с господина ,нищо ,че ме засенчва със стойки и чалъми

Оценка:
-29 +6

цецо апартамента
15 Отговор

До коментар #6 от "Бойко Борисов™":


Много си прав за това което твърдиш,наистина по-времето на комунизма се крадеше,вар,цимент,тухли,дори и работниците ходеха да работят на вилата на някой висш другар от ЦК НА БКП ...Но като си тръгнал да казваш А,кажи и,Б....В днешно време освен,че се краде много маТриял се крадът и много,ама страшно много пари...И в крайна сметка ги видяхме при кого са и най -вече къде са.

Коментиран от #22


Оценка:
-7 +60

Другия с коня
16 Отговор
Той не беше ли ”Герой на Социалистическия Труд”Имаше някаква далавера след земетресението в Стражица,той правеше къщи на хората там и ...Нямам спомен...Или беше кофражист или бетонджия или дърводелец,което не е срамно,но няма Строително образование...Правеха Герои членове на БКП и Бригадири на строителни бригади...Нали ви казвам,че трябва Лустрация на Комунистите в България....Лустрация...

Коментиран от #71, #97


Оценка:
-30 +15

Еразъм
17 Отговор
Ами-и-и, че то от гъбари какво друго управление да очакваш??? Интелигентно, можещо, знаещо - такова управление никога, ама никога не се пада на гъбари с една мъзъчна клетка дето са стигнали до върховния полет на мисълта си: "Всички са маскари".

Оценка:
-3 +11

Народ
18 Отговор
Това което казва е така.
Но Кой ще спре държавната мафия?
Като и тук коментарите не са кражбите сега, а какво било преди....

Преди е имало кражби, но не са били в размер на милиарди, както е сега..
Бай Тошо никой не го е снимал 500 доларови банкноти, къщи......

Коментиран от #19, #21


Оценка:
-4 +38

Бай Тошо е бил велик
19 Отговор

До коментар #18 от "Народ":


Ходи да видиш в къщата музей какви подараци от най великите световни лидери е получавал.

Коментиран от #25


Оценка:
-3 +14

хаджи тролчо
20 Отговор
Сороснята бе - какво знаете вие за Стражица ? Май точно нищо !
Я по добре кажете какво направихте вие в Хитрино ?
Какво стана със съборените къщи в Неделино от прелелите язовири.
А наводненията в селата Бисер и Иваново където загинаха 11 човека ?

Коментиран от #24, #26


Оценка:
-6 +26

Млади момчета драскачи
21 Отговор

До коментар #18 от "Народ":


Кражби по комунизма се наказваха. Хванеха ли накой отива в затвора.Това че бетон и материяли се разпределяха по приятески няма сравнение с днешните кражби който са около 2 милиарда всяка година.

Коментиран от #23


Оценка:
-6 +31

Бойко Борисов™
22 Отговор

До коментар #15 от "цецо апартамента":


Да ,ама парите ,които влизат са повече от тези дето изчезват ,а не кат при Тодор циганина ,накрая фалирахме !

Коментиран от #50


Оценка:
-24 +5

23
Този коментар е премахнат от модератор
Бойко Борисов™
24 Отговор

До коментар #20 от "хаджи тролчо":


Алоо , вилните зони със триетажни замъци не са от четиринайсет години ,айде моля

Коментиран от #29, #30


Оценка:
-12 +5

Циганин
25 Отговор

До коментар #19 от "Бай Тошо е бил велик":


Ми получавал е ,не ги е получил бай Хризантем ,агронома от Чекизасипово

Оценка:
-4 +0

Кокво да ти кажат
26 Отговор

До коментар #20 от "хаджи тролчо":


пишлемета с промити мозъци.

Оценка:
-4 +8

27
Този коментар е премахнат от модератор
ПАС
28 Отговор
Раденков прав си, болно, истина е на кажи какво от това. Няма будно гражданско общество, страхът е обсебил народа, страхът за хляба, страхът от НАП, страхът от полиция и пр. Всичко това се командва от управляващите. Докато народа спи нищо няма към по добро да се промени. Или пак да се чака помощ от вън, но вече на дали.

Коментиран от #37, #44


Оценка:
-4 +13

хаджи тролчо
29 Отговор

До коментар #24 от "Бойко Борисов™":


За кои замъци говориш бориславе ?

Оценка:
-1 +6

30
Този коментар е премахнат от модератор
Иво
31 Отговор
Вот на недоверие.

Регистрирани - 198

Минимум "ЗА" става 99 , а не 121 .

Така при гласували "ЗА" - 102 ,правителството пада .

НО , изведнъж гласували 237 , а регистрирани 198 ???

Защо правилника на Народното събрание допуска това ?

Коментиран от #36


Оценка:
-3 +17

хихихи
32 Отговор

До коментар #10 от "Бах ти филма":


Забрави този дето строеше мостове-бай Дамян.

Оценка:
-0 +4

Този е слънчасал
33 Отговор
и живее 50 години назад във времето. И като всички неправещи-председател на сдружение. Недей да петнил името Варна,не си достоен

Коментиран от #52


Оценка:
-13 +6

Гражданин
34 Отговор
Как може 10 години на власт,а да не забележат,че в много градове и села водопроводите са за смяна.И сега бабите как да ходят на протести в София с тези пенсийки?млади хора не останаха та да протестират вече,нито пък да носят вода с тубите на възрастните си роднини.На магазина водата става все по- скъпа на фона на безводието - СРАМОТА.Сега тези милиарди къде пак ще потънат?

Коментиран от #41, #43


Оценка:
-5 +9

Бах ти филма
35 Отговор
Бай Дамян и бай Игнат ,дайте снимки на имотите им и ни обяснете как става с 80 лева заплата ?

Оценка:
-9 +4

Папуций
36 Отговор

До коментар #31 от "Иво":


Защото така им изнася. Председателя на ПГ на герб държи картите на всички депутати. И на присъстващите и на отсъстващите. И гласува както си иска.

Коментиран от #40


Оценка:
-5 +10

ЪХЪ...
37 Отговор

До коментар #28 от "ПАС":


Ми КАТО е толкова лошо,..как всички МИЛИОНЕРИ, и МИЛИАРДЕРИ-ОЛИГАРСИ са от БКП/БСП-ДПС-ДС?!?
ЕЛ ЧАПО-4милиарда, Белградския Ай дук-5 милиарда,и тн.

Коментиран от #62


Оценка:
-5 +5

Бойко Борисов™
38 Отговор
Не са пишлеметата с промити мозъци ,а сте вие ,живите още червени крокозъбели със изпарени такива !
Младите има кой да им разказва за комунистическия абсурд

Оценка:
-12 +4

ИМПЕРИАЛИСТ
39 Отговор

До коментар #6 от "Бойко Борисов™":


А не тъй! Всички материали се даваха срещу "бележка" от директора на СЕМЕУто...

Оценка:
-1 +4

40
Този коментар е премахнат от модератор
всичко е измислено отдавна
41 Отговор

До коментар #34 от "Гражданин":


За да стачкува в една нормална държава - трябва да имаш спестявания поне за 3 месеца.
А тук с тия минимални заплати ни вързаха ръцете .
Освен това половината българи са на заеми !

Коментиран от #47


Оценка:
-3 +8

спомени
42 Отговор
Варна, 1974-1979. ВМЕИ , Електротехнически факултет, специалност Радиотехника. 10 човека кандидатстваха за 1 место. 29 септември 1974 се уволнявам, на 1 октомври започват занятията. Летни и есенни бригади в Девня. Даваха ни по 200 лв накрая + безплатна храна на обед и безплатен влак до Варна. Бяхме млади и красиви.

Коментиран от #45


Оценка:
-1 +12

Бойко Борисов™
43 Отговор

До коментар #34 от "Гражданин":


Ти наясно ли си на колко града е направен и се прави ПЪЛЕН ВОДЕН ЦИКЪЛ ,наясно ли си ,колко втеме трябва и наясно ли си ,че ако е била правена като хората ТОГАВА ,водната мрежа е щяла да държи столетия ,като древноримската

Коментиран от #55


Оценка:
-6 +5

Не е страха
44 Отговор

До коментар #28 от "ПАС":


а апатията надделява.Омръзна им на хората да са вечно прецакани. 30 години демокрация се нагледахме на трансформации от едни и същи режисъори със различни сценарии.

Оценка:
-2 +7

Циганин
45 Отговор

До коментар #42 от "спомени":


Алооо има си сайтове за срещи

Оценка:
-6 +3

46
Този коментар е премахнат от модератор
Бойко Борисов™
47 Отговор

До коментар #41 от "всичко е измислено отдавна":


За дс стачкуваш ,трябва да имаш основателна причина ,а не да изчисляваш колко време ще безделничиш някъде

Коментиран от #58


Оценка:
-8 +3

48
Този коментар е премахнат от модератор
49
Този коментар е премахнат от модератор
цецо апартамента
50 Отговор

До коментар #22 от "Бойко Борисов™":


Нещо си в голяма грешка,точно по времето на бай Тошо България процъфтяваше..Вярно е ,че бяхме зависими от русия..Но е сега сме зависими от тях , и от сащ и от ЕС..Така ,че говориш пълни небивалици😅😅😅😅 и България фалира главно заради Луканов и ДС който раздадоха пари и бизнес на определени хора..В момента борисов прави същото.

Оценка:
-4 +15

51
Този коментар е премахнат от модератор
52
Този коментар е премахнат от модератор
53
Този коментар е премахнат от модератор
Д-р Бръкнипутев
54 Отговор

До коментар #49 от "Роко Сифреди":


Герой на социалистическия труд е !!!

Коментиран от #69


Оценка:
-1 +4

Промит мозък
55 Отговор

До коментар #43 от "Бойко Борисов™":


това което беше построено и разрушено от големите демократи сега не можете да го бойдисате.Ама си голем галфон.

Коментиран от #68


Оценка:
-0 +11

56
Този коментар е премахнат от модератор
57
Този коментар е премахнат от модератор
58
Този коментар е премахнат от модератор
В.В.П.
59 Отговор
КРАДЕ СЕ БЕЗКОНТРОЛНО.... ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ТАКА....ХВАЛА...ТОВА Е СПАСЕНИЕТО...ЩЕ СТРОИМ ОЩЕ ХОТЕЛИ,ДЕТ НЕ ХОДИ НИКОЙ.....И ПИАРКАТА С КЪЩА ЗА МИЛИОН И НЕЩО.......ДАВАЙТЕ БРАТЯ,,,ДА ЖИВЕЙ. ТЮФЛЕКА....

Оценка:
-3 +9

Игнорирайте го
60 Отговор

До коментар #57 от "Бориславчо":


нека си пише.Трябва да си заработи центовете.

Оценка:
-0 +4

Игнорирайте го
61 Отговор

До коментар #57 от "Бориславчо":


нека си пише.Трябва да си заработи центовете.

Оценка:
-0 +3

В.В.П.
62 Отговор

До коментар #37 от "ЪХЪ...":


ТИ ,ПИТА ЛИ ГИ ,ОТ КОЯ ПАРТИЯ СА???А??..Б.Б.ЛИ ТИ КАЗА,ЧЕ СА ОТ ДС......А ПИАРКАТА ОТ ДЕ Е???...А ЦВЕТЕЛИНА???

Оценка:
-2 +2

63
Този коментар е премахнат от модератор
Mrjdy
64 Отговор
Откъде ги намирате тези откачалки :))

Коментиран от #112


Оценка:
-5 +5

Сиганин
65 Отговор
ОЛЕЕЕ БОЖЕЕ ТОЗИ ОТ КАДЕ ГО ИЗКОПАХА КРАДЛИВ КРАДЛИВ ,А СИНЪТ МУУУ ПАЗИ БОЖЕ КРАДЕ С Д.ТО СИ АКО ТЕЗИ СА ОТ ПРОТЕСТА ,БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

Оценка:
-8 +4

Но пък е нормално
66 Отговор

До коментар #4 от "Убийствено е да имаш частен бизнес":


Ако източват ддс

Оценка:
-1 +1

Бойко Борисов™
67 Отговор

До коментар #57 от "Бориславчо":


Ауу мерси ,апаратната ,следиъе ли настроенията ?

Оценка:
-2 +1

Бойко Борисов™
68 Отговор

До коментар #55 от "Промит мозък":


Ние тунели и магистрали няма как да боядисаме ...и спортни зали

Коментиран от #139


Оценка:
-3 +0

Циганин
69 Отговор

До коментар #54 от "Д-р Бръкнипутев":


Звучи като топ крадец и измамник между другото

Оценка:
-3 +2

славчо
70 Отговор

До коментар #2 от "РЪМПЕЗИ":


Грабежити почнаха от баща му.

Оценка:
-0 +1

71
Този коментар е премахнат от модератор
Абе, факти, абе
72 Отговор
Маринкова, от къде ги изкопавате тези соц. герой, пенсионирани отдавна
Ма що не изкопаете и Тодор Живков да се изкаже

Коментиран от #77


Оценка:
-10 +6

Бойо
73 Отговор

До коментар #53 от "Бойко Борисов™":


Накрая взима 50 процента от заграбеното и го буха в шкафа. Та през соца само една безвъздмездна централа ядрена е по скъпа от сегашните заеми от ес

Оценка:
-2 +11

Анатоли Стайков
74 Отговор
Баце също е строител като Игнат Раденков . По цял ден си обикаля обектите с джипката. Трябва и за него орденче.

Оценка:
-4 +8

75
Този коментар е премахнат от модератор
КУЕСЧЪН
76 Отговор
ПОЧЕМУ нема нито един Протестър?!?
Данеби РУМБАТА КГБето , Хитлера и Ел ЧАПО да са завзели днес властта?!?✊

Коментиран от #78, #81, #82


Оценка:
-3 +4

Черноризец
77 Отговор

До коментар #72 от "Абе, факти, абе":


А вас откъде ви изкопаха, неграмотници.

Оценка:
-3 +4

Ел Чапо
78 Отговор

До коментар #76 от "КУЕСЧЪН":


Ти показва ли си носа навън тая вечер бориславчо? или живееш далеч от курника и не чуваш петлите ?

Оценка:
-2 +4

Юий
79 Отговор
Всичкити герои на соц. Труд да го дуаахат заедно с Лили маринков

Коментиран от #83, #84


Оценка:
-7 +4

Сезгин гея
80 Отговор
Единствено ще ни спаси Турция.

Оценка:
-5 +0

Енсуър
81 Отговор

До коментар #76 от "КУЕСЧЪН":


Всички се изредиха на .......

Оценка:
-1 +2

Мумбата
82 Отговор

До коментар #76 от "КУЕСЧЪН":


Фатмака излезе в нелегалност, търсят го някакви хора от Грипен

Коментиран от #85


Оценка:
-5 +7

83
Този коментар е премахнат от модератор
Джерджински
84 Отговор

До коментар #79 от "Юий":


И ти, и ти къпан г ъз.

Оценка:
-0 +2

85
Този коментар е премахнат от модератор
господин тиквю
86 Отговор
Ваши ли са пачките

Коментиран от #89, #91


Оценка:
-1 +4

87
Този коментар е премахнат от модератор
Деса
88 Отговор

До коментар #85 от "Узунов":


Ще, той отдавна не вдига...самальота, играе си със .. ДРОН

Коментиран от #90, #118


Оценка:
-5 +4

Бойко Борисов™
89 Отговор

До коментар #86 от "господин тиквю":


Господин презерватив ,наши са и пачките ,и мачките ,но не са за вас ,комунистите крадливи

Оценка:
-5 +5

Гого - врачанска булка
90 Отговор

До коментар #88 от "Деса":


Радев е ушат Карагуй ,родом е от Козодуй

Оценка:
-6 +3

Ел Чапо
91 Отговор

До коментар #86 от "господин тиквю":


Тия милиарди съм ги изкарал с пот,лишения и спестени закуски другарю.

Оценка:
-1 +2

Бойко Борисов™
92 Отговор
Игнат Съборенков крадеца , тръгнал да се оплаква ....

Оценка:
-4 +3

93
Този коментар е премахнат от модератор
Да,бе..
94 Отговор

До коментар #93 от "Хаджи Хаджи Българин":


Само ей тия ТРИМЦАТА ДРУГАРЕ- Черепахин,Мустака и Импекса,..шамаросаха България с..10 Милиарда!
Викат му..Нов световен ред😂

Оценка:
-2 +5

95
Този коментар е премахнат от модератор
Цървул
96 Отговор
1986, земетресението в Стражица! Този герой на социалистическия труд и Живков обещаха че ще възстановят наново града! В края на краищата - 10(?) къщи???
Построиха още 3 Стражици..За къщи на роднини и партийци,по вили, по Балкани,по язовири!
Такива бяха героите ни,затова не построиха социализма,но си построиха личен комунизъм!

Коментиран от #98, #101


Оценка:
-5 +7

Стратега
97 Отговор

До коментар #16 от "Другия с коня":


Много си прав , тоя си е баш комунист ама дъртите и завлече сумати хора във Варна с пари и непостроени жилища, а от Стражица направи милиони , а сега е тръгнал да се пребоядисва....дърт смешник, едвали нормален човек ще му се върже

Оценка:
-5 +4

Е,..докараха и неколко фургона,от тия..
98 Отговор

До коментар #96 от "Цървул":


Конските!
Само газови камери за тая Комуняго-айдушка гнус

Оценка:
-2 +4

дроне
99 Отговор
Напълни ми един шкаф с пачки в барцелона

Коментиран от #100


Оценка:
-2 +2

Тия
100 Отговор

До коментар #99 от "дроне":


От Грипен не ти ли стигат?

Коментиран от #102


Оценка:
-3 +2

Аре бе
101 Отговор

До коментар #96 от "Цървул":


В соца повече от къща кола и вила няма как да имаш, сега са шкафове с пари преватизирани милиарди от държавата а за нас заемите

Коментиран от #103


Оценка:
-2 +5

Грипен
102 Отговор

До коментар #100 от "Тия":


Е най близко до ф35, ама ние взехме 16 ки на цената на 35 и малко за чекмедженко, то с ина книга не става

Коментиран от #104


Оценка:
-2 +4

Циганин
103 Отговор

До коментар #101 от "Аре бе":


В соца повече от къща вила и кола нямаше как да направиш на повече от 30 члена на родата и приятели ,прав си

Коментиран от #109, #114


Оценка:
-3 +1

Бойко Борисов™
104 Отговор

До коментар #102 от "Грипен":


Ниско ,драги нииииискооо

Коментиран от #106


Оценка:
-5 +2

приказки
105 Отговор
за пачковия шкаф

Оценка:
-0 +1

Грипена
106 Отговор

До коментар #104 от "Бойко Борисов™":


Като стана 16 ка колко отиде в шкафа на боци

Коментиран от #115


Оценка:
-0 +4

Въх
107 Отговор
Дека са фърчилата, щот парите ги нема ино време за жигула по малко чакахме

Коментиран от #110


Оценка:
-0 +7

Ииииббааа
108 Отговор
Тука само ентелегенция.
Я си тръгам

Коментиран от #113


Оценка:
-1 +1

Ярема
109 Отговор

До коментар #103 от "Циганин":


Гледам нашравил за неколко милиона, инкасаторката и тя, гащите в барцелона а шефа буха в гардероба

Коментиран от #116


Оценка:
-1 +1

Па те тия от Грипен това питат..Фатмака!
110 Отговор

До коментар #107 от "Въх":


Ама он избега

Оценка:
-5 +1

111
Този коментар е премахнат от модератор
Швейк
112 Отговор

До коментар #64 от "Mrjdy":


От квартала на Баце.

Оценка:
-1 +0

Тарантино
113 Отговор

До коментар #108 от "Ииииббааа":


Направо си бий камшика, Джанго.

Оценка:
-0 +0

114
Този коментар е премахнат от модератор
Бойко Борисов™
115 Отговор

До коментар #106 от "Грипена":


Рано е още да се каже .....

Оценка:
-1 +0

Циганин
116 Отговор

До коментар #109 от "Ярема":


Гледай бате ...за гледане още не таксуваме

Оценка:
-0 +0

117
Този коментар е премахнат от модератор
118
Този коментар е премахнат от модератор
119
Този коментар е премахнат от модератор
120
Този коментар е премахнат от модератор
121
Този коментар е премахнат от модератор
122
Този коментар е премахнат от модератор
123
Този коментар е премахнат от модератор
дърта комуняга
124 Отговор
прав е ама когато бкп му даваше парче от тортата си мълчеше и папкаше .......... и той строи в центъра на варна !!!

Оценка:
-4 +6

125
Този коментар е премахнат от модератор
126
Този коментар е премахнат от модератор
127
Този коментар е премахнат от модератор
128
Този коментар е премахнат от модератор
129
Този коментар е премахнат от модератор
130
Този коментар е премахнат от модератор
коко
131 Отговор
Игнате я кажи двамата ти сина колко хорица окрадоха и как все им се разминава я кажи как остави цяла стражица на фургони след земетресението и окраде парите на хората не те ли е срам да говориш за крадци при положение че ти си един от най големите

Оценка:
-3 +4

Шамара
132 Отговор

До коментар #10 от "Бах ти филма":


Така така, ама тия не го помнят това .Ако стояха червените ще гледаш Европа само на снимка . Едно време исках да ходя до Източна Германия не ме пуснаха щото не съм комунист пуснаха ме до Чехословакия за седмица с 60 -сет лева и купони за бензин-ТРАГЕДИЯ....

Оценка:
-1 +2

Ех,Ганчо
133 Отговор
Всичко което каза е така!Само ,да питам: Що започна с ...кой разпределял порциите!??Асфалта, евросубсидиите,НЗОК ,съда и Гешефф, кръговото във Варна, изчезващите милиони в министерството на земеделието кой ги разпределя!???БТК-то,кой го окраде!??Да не се връщаме и по- назад по времето на Луканов и куфарчетата!??А шкафчет'та !????Пита се в задачата:-Кой ми сра в гащето!???

Оценка:
-0 +1

бою
134 Отговор
набухал пачки в шкафа, за вас заемите

Оценка:
-0 +2

135
Този коментар е премахнат от модератор
Напълно прав
136 Отговор
Е бай Игнат, че няколко фирми и техните сателити папкат от обществените поръчки, но на на мен не ми дреме понеже не съм крал милиони и нямам строителна фирма, която е останала без работа. Само така могат да фалират всички близки до комунетата олигарси...до скоро телета... поздрави от Лиянюнган, Китай...

Оценка:
-1 +1

Нане
137 Отговор
Не само грабещите ами и дебелоочието на управляващите и наглостта им! ОСТАВКА!!!

Оценка:
-1 +2

Завоевателя
138 Отговор
А я виж кой героят на соиалистическия труд Игнатчо ми ти защо не си гледаш старините бе юнак нали младежите протестираха а тя ква стана те му уните от прехода великия преход и сега му крив някой боже опази българия

Оценка:
-0 +0

Абе
139 Отговор

До коментар #68 от "Бойко Борисов™":


трол.В най малкия град и село имаше спортни зали -подържани .зимата отоплени и най вече пълни с деца -Асега само наркотици .смрад и клоака .И ми покажи 5 нови тунела де са -тиквоч такъв.

Оценка:
-0 +1

Колега строител
140 Отговор
Този пък фалшив герой на соц. труд. Така се създаваше работническата олигархия. Големите лъвове във властта, а тук-там по някой герой на соц.труд. Значката, лека кола без чакане, ведомствен апартамент и 4 000 лв. И ги тропосваха по делови президиуми и гледаха тъпо
Раденко, Раденко гледай си голямата пенсия, какво разбираш ти от политика, едвам пишеш правилно на български език

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Луис Си Кей
Американският комик изрази позицията си относно предстоящите избори в Щатите. Той сподели, че харесва Хилъри Клинтън и ще гласува за нея
Ще бъде чудесно да имаме първата майка в Белия дом. 240 години имахме бащи в Белия дом – някои плешиви, някои дебели, всякакъв вид бащи."

Още бисери
ТОП 5