22 Юли, 2020 11:56 31 361 120

Илиян Василев пред ФАКТИ: Радев е избран на среща между Решетников, Доган и Борисов

  • илиян василев-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • ахмед доган-
  • емил кошлуков-
  • бнт

Борисов е превърнат в бушон на Пеевски, смята политическият анализатор

Илиян Василев пред ФАКТИ: Радев е избран на среща между Решетников, Доган и Борисов - 1
Снимка: ФАКТИ

''Тя (б.р.алтернативата) общо взето е създадена, но не в суров вид. Общо взето не е изчистена нейната представителност, това едно, и второ нейният обхват. Но тя се създава, то е безусловно, тъй като алтернативата е във всеки един от протестиращите, тези хора, които искат смяна. В последна сметка алтернативата не е някаква абстракция, някакво природно явление - тайфун, буря или каквото и да е. Тя е в онзи вътрешен диалог, който много хора си водят - дали мога да понесат още повече от същото. В един момент мярата е преодоляна и така се раждат нещата''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бившият посланик на България в Русия, а днес политически анализатор - Илиян Василев.

''Иначе, от гледна точка на самата алтернатива, като визии, като стратегии, като конкретен план - тя има няколко части. В първата си част това е, разбира се, професионалната, или технологията на промяната, която специално спрямо такива модели, които са градени в продължение на години, това са 30 години, да не забравяме, че темелите на този модел са в 1989 г. и преди това. Те бяха привнесени и затова неслучайно голяма част от устройството, практиките, които се прилагат у нас, са copy-pastе на руския олигархичен държавен капитализъм, който се създаде. Тоест, през държавата се създаваха олигарсите и сега най-големите олигарси в България са държавно свързани. Те зависят за своето оцеляване от постоянното наличие на нов приток на публични средства, достъп до привилегии, в смисъл поръчки. Те не са в състояние да се конкурират в пазарна среда, това е разликата между моделите, разликата с нормалния капитализъм. Примерно в САЩ имат един Илон Мъск, който вдъхновява след него да има нови хора, който изтегля интелектуалното равнище, ако ще те и дръзновението на тази нация, на по-високо ниво. Тук, като че ли, таванът на мечтите на младежките организации в ГЕРБ, а и не само в ГЕРБ, в ДПС и при всички, които са в този партиен модел, това е ''ние да влезем в някаква структура, която да ни изтегля нагоре в асансьора на властта и на 30 години ние да се доберем до някакъв чучур.'''', смята Илиян Василев.

''Основният им ресурс е в държавната администрация (б.р. на ГЕРБ). Както виждате в ГЕРБ трудно човек може да отличи някакъв изключителен интелект, някакъв прозорлив ум, някакво вдъхновение за другите. Те имат, разбира се, голяма електорална подкрепа. Но тя отново е свързана с възможността, пак казвам, хора, които са близки до тях да се обогатяват и тук идва основната линия на разлома между пътя, който ГЕРБ чертае и пътя, от който България има нужда. Защо? Защото от другата страна на оградата на привилегиите, или на този модел, в който са Доган, Пеевски и т.н., при това забележете, истинските управленци на България - Доган, Пеевски и тази кохорта там, те са вероятно още десетина души, които са свързани с това задкулисие, тях никой не ги е избирал. Тоест, претенцията на ГЕРБ, че зад тях стоят 1 200 000 е фалшива претенция, защото нито един от тези 1 200 000, които са гласували, да речем, че са толкова, те не са гласували за Доган, нито за Пеевски. Те сега са изправени пред някакво състояние на шок, защото се оказва, че техният лидер, в който са вярвали, защото това е лидерска партия, изведнъж той дори не може да подаде оставка на правителството, не може дори да поиска оставка. Този кратък виц, че: ''Борисов не може да иска оставка на Горанов, но Горанов може да иска оставка на Борисов'', нещата май вървят в тази посока. Поради този двойнственост, фактически имате реално управление, което никой не е избирал. властта е нелигитимна'', коментира добре информираният политически анализатор.

Той отговори и на въпроса на водещата дали нахлуването на прокуратурата в президентството е самоинициатива на Иван Гешев. ''Мисля, че е от част от изпълнението на поръчението да се опита чрез демонстрация на сила и възможности да опитоми Радев, защото Радев в един момент се оказа единствената институция, която му се противи. Проблемът е, че този модел трябва да работи, когато всичките институции са пленени, а пък Радев се оказа, че е е извън този модел по причини хиляди. Той дори е доста особен. И БСП не може да каже, че има контрол върху него, той си особен човек. Включително аз много съм го критикувал за проруската му позиция, решетниковата му позиция, но факт е, че той никога не се е срещал с ген. Решетников и че неговата фигура и избор е договорен в среща именно заради тази външна форма на неговия атлантизъм, защото е завършил в американска школа, на разговор на Решетников с Борисов и с Доган. Именно в тези разговори, които са се състояли в края на февруари 2016 г., се е договорил този модел.

Аз следя реакциите на Кремъл, това ми е професионалната работа. Общо взето работата ми е стратегически риск анализ, с който помагам на бизнеса да се ориентира в една много сложна обстановка. И, разбира се, за голямо мое съжаление моите анализи водят до това, че съветвам моите клиенти да не инвестират или да направят специални планове за управление на рисковете.

Кремъл започна да атакува Радев в последно време с хибридни... Освен това, Първанов, Станишев, цялата кохорта на това време, които са работили в един и същ режим, а знаете връзките на Борисов с Първанов и Станишев, виждате, че всички тези се обърнаха срещу Радев, защитавайки Гешев, защото именно този разлом е страшен. Борисов е заменяем, той е, както се казва: ''Уморените коне ги отстраняват''. Но Гешев не е. Прокуратурата не е. А Радев именно там се сблъска. И той затова нахлу на следващия ден, след като Радев се разграничи от прокуратурата и поиска оставката. Поради тази причина ние виждаме един разлом, първо между групата на бизнеса, който е пазарно свързан. Защото вие не можете да се конкурирате навън и в България, докато една част от бизнеса е вързан за хазната, тоест не му пука от конкуренция, дори не се стреми да бъде конкурентен, а единствената добродетел е да има достъп до евросредства и до публичен ресурс. Те неизбежно на някакъв етап започват да заграбват други бизнеси, защото това е единственият начин да отстранят конкуренция или да си увеличат достъпа до бизнеси, които генерират парични потоци. Той Божков и затова пострада. Защото той генерираше един от най-големите кешови потоци в държавата и не го спаси дори това, че подкупваше. От гледна точка на Пеевски, на Доган и Борисов, той генерира 300 или 500 милиона на година приходи, а на тях дава само 70 милиона. На Доган още по-малко. Очевидно в един момент те са си казали: ''Откъде-накъде той ще прави такива приходи, върху които ние нямаме контрол. И второ, което според мен му изигра зла услуга е, че те го заподозряха, вероятно с основание, че влиза в рамките на поведението на Цветан Василев, тоест, че този ресурс той може да го хвърли в политически партии, тоест да реформира, да измести сегашните.''

Илиян Василев направи обширен коментар и на постигнатото от Борисов в Брюксел. А също така и  обещаното там от негова страна.

''Това, което е обещал е, че той ще изпълни някакви действия в сферата на върховенството на закона, мониторинга и т.н. Според мен това, което той направи е, че той се върна и триумфално размаха на всички онези бенефициенти на евросредства и публични средства от години, каза им: ''Аз ви докарах пари. Ако не ме защитите...'', тоест той активира подкрепата си и сега ще видите... Защото те много добре знаят, че ако тези пари бъдат насочвани, управлявани от реформистко правителство, то тогава те ще имат много по-голям ефект. Давам ви един пример, който много малко хора го осъзнават. В програмния период 2007-2013 г. и програмния период от 2014 до ден днешен, в България са влезли над 22 млрд. евро, което е над 41 млрд. лева, това е горе-долу един бюджет. Но това са само евросредствата. Освен това, по време на управлението на Борисов, през неговите бюджета са разпределени над 450 млрд. лева. Тези суми са немислими, такава сума никой управител на България по никое време не е притежавал. Вие да имате усещане за възход, за оптимизъм в икономическите агенти, в гражданите? Напротив. Което е още по-страшно. И тук вече никаква пропаганда на Борисов, или на Доган и другите, не работи. 2009 г., когато те идват на власт, България като доходи, преценено като доход на глава спрямо средното равнище, което на ЕС е на 100, ние тогава сме били на 32-33% от това равнище на Европейския съюз. Тогава Румъния и Хърватска са били съответно на 37 и 40%. В момента, след толкова години, румънците гонят 69%, 70% дори, хърватите гонят 63-64%, а ние сме на 51-52%. Тоест, с всичките тези средства, което са излети, ние нямаме усещането, че България се развива, догонва, вдъхновява, привлича, решава демографската криза, привлича младите отвън. Напротив, разликата тогава е била само от 5 до 8 пункта, а сега е от 13 до 19 пункта, което е убийствена оценка, и то не от мен, а от данните на Евростат. Което фактически означава, че ако те не са управлявали по ефективен начин миналите средства и ако те са родили в края несправедливост, разслоение, защото всеки един от хората, които ще гледат това предаване, което ние с вас правим, той някога ползвал ли е евросредства, ползвал ли е субсидия, някакъв публичен ресурс? Оставени сме насаме в дъното на една тепърва развиваща се криза и всеки знае, че това правителство нито може да реагира, нито знае кога да реагира'', даде своя анализ Илиян Василев по тази тема, а след добави още по нея: ''Той е обещал няколко неща (б.р. Бойко Борисов в Брюксел). Първо, след разкритията той е вече дискредитиран, той е вече уморен. Той обещал, аз съм сигурен, понеже аз го познавам от доста дълго време, слава Богу не съм работил за него, надалеч, дистанцията е много важна с такива хора, тъй като те обсебват. Според мен той е обещавал, че ще направи промени, ново правителство, че ще се оттегли.''

''В енергетиката големият им проблем са американските санкции. От вчера има американски санкции, Конгресът прие бюджета за отбрана за следващата година, като и продължиха санкциите срещу Северен поток 2 и Турски поток. Има два проекта, които Европейският съюз не приема по никакъв начин. Първият проект това е АЕЦ ''Белене''. Ето, това е моята специалност, дори съм му го казвал (б.р. на Борисов). Каквото и да правите няма никакъв вариант, при който ЕС, да не говорим за НАТО, ще приеме с китайски пари и руска технология да строите АЕЦ ''Белене''. Това е риск не от нормалните, които са пазарно разпознаваемите, търговски и т.н., това е геостратегически риск и само слепият човек може да не го види. В този смисъл аз съм убеден, че в енергийните проекти, включително по отношение на Турски поток, той ще трябва да предприеме радикални действия. Той не може да го завърши в този вид'', заяви още Василев.

Той застъпи тезата, че около правителството има само платени експерти, които просто изразяват желанията на правителството. Той е на твърда позиция, че едно правителство има нужда от независими експерти. ''Те си мислят, лично Борисов и кохортата около него, Пеевски, включително и Доган, защото всеки един от тези проекти, те са разпределени между тримата. Там няма: ''Борисов решава'', няма такова нещо. Те си въобразяват, че могат да копират поведението на Путин в Русия, който казва какво да стане, що да стане, т.е. той може да преодолее гравитацията на пазара. В България нито един от тези проекти не може да стане без да има пазарна логика и тя да се докаже в условията на конкуренция'', категоричен бе Илиян Василев.

Според бившия ни посланик в Москва компрометиращите снимки и видеа за Борисов са дело на хора от службите, вътрешни хора. Илиян Василев изрази мнение, че големият проблем в държавата ни е, че тя се управлява задкулисно от Пеевски и Доган, като дори самият Бойко Борисов се е превърнал в бушон на Делян Пеевски.

От известно време Василев е сред тези граждани, които активно подкрепят протестите, чието искане е оставката на генералния директор на БНТ - Емил Кошлуков.

Ето какво заяви Илиян Василев по темата:

''БНТ в 90-те години действително беше обществена телевизия. Там се ''родиха'' и работеха страхотни журналисти, те имаха позиции. БНТ сега, в ръцете на Кошлуков, е едно подобие на телевизия. Там виждате големи в миналото журналисти, които правеха много хубави предавания, сега в момента са се снишили. Там имате един Георги Любенов, той е като личен антураж на... Като го видите как прави интервю с Гешев, се чудите кой е интервюиращият. Там има един репортер, който е личен на Гешев - Иво Никодимов. И каква публицистика имате? Сутринта Георги Любенов кани един социолог, който всички знаят, че е получавал стотици милиони от управляващите, с друг политолог, който също е получавал, и вие искате да изградите обективна представа, а в същото време има черни списъци кой не трябва да се кани. Ето вчера (б.р. миналият ден), след като се блокира входът, между другото той се блокира входът, но всеки знае, че телевизията има друг вход, т.е. ние не сме направили кой знае какви неща като неудобство, но това е символ. Изпратиха отпред една камера, тя за N-ти път е там тази камера, но нямаше микрофон. Сега има микрофон, но няма репортер. Вчера (б.р. миналият ден) имаше и репортер, но тя не посмя да зададе нито нито един въпрос. Няма автентично покриване на мненията. Аз нямам нужда да ме канят, но проблемът е за тези момичета и момчета, които работят вътре.''

Илиян Василев и водещата Маринкова стигнаха до абсолютен консенсус, че общото между БНТ и БНР е СЕМ. В не добър смисъл.

''Цялата битка срещу Горан (б.р. Горан Благоев, водещ на предаването ''Вяра и общество'', което Кошлуков свали от ефир), е защото Руската православна църква и Кремъл не могат все още да надделеят в Светия синод по казус, който за тях е първостепенен. Това е позицията спрямо автокефалията на Украинската православна църква и да се заеме позиция пак в полза на Руската православна църка в спора ѝ с вселенския патриарх Вартоломей. И понеже Горан Благоев е абсолютно информиран, той кани всякаква хора, а и това не е православно предаване, има и католици, те (б.р. Кремъл и РПЦ) не могат да преодолеят, опитваха се от тук, от там, но той държи. Поради тази причина, как се решава проблемът? С изпълнение на поръчката на Кремъл и Руската православна църква'', коментира още Илиян Василев.

''Няма какво да се залъгваме, идеята, че Гешев е антикремъл е оксиморон, това е невъзможно нещо. Влиянието минава през Доган и Пеевски. Доган и Пеевски в момента преговарят ''Газпром'' да влезе в ТЕЦ ''Варна'' с инвестиции с газов договор. Това е просто абсурд. Мъчат се да си облекат една мантия на евроатлантизъм. Аз като посланик в Русия тези неща ги знам прекрасно'', каза в края на участието си политическият анализатор Илиян Василев.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя бара масло

    192 41 Отговор
    Хапчетата, хапчетатаааа... Пийте ги тия хапчета,бре хораааа!

    Коментиран от #51, #107

  • 2 територия за външно заселване

    66 168 Отговор
    Радев е марионетка, Баце и той.
  • 3 всички са маскари

    71 62 Отговор
    Само Мангъра е мъж на място, ама и той премълчава истината.

    Коментиран от #47

  • 4 Шопо

    179 30 Отговор
    АНАЛизатор !Срамна професия !!! Но добре платена !!!
  • 5 Радев и

    154 19 Отговор
    ... Бойко нямат нищо общо по-между си!
  • 6 Terenski

    162 28 Отговор
    Поне едно е сигурно,в България е пълно с "дървени философи"!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 chi

    104 21 Отговор
    Всички анални затори лижат за пари...
  • 9 Мае Мае М

    87 28 Отговор
    Колко е скъсан този другар! (Илиян Василев). Дали си е направил труда да стигне до дълбоките предпоставки за богатството на Илън Мъск? Кои са синовете на сестрата - близначка на майка му Мае Мъск? И защо за баща му нищо няма в иначе толково изобилстващия от информация интернет? А защо след онзи ужасен развод майка му не е сменила фамилното си име?
    И дава тук някакви кухи примери на нашите млади хора!
  • 10 Le Grand Tolup

    116 35 Отговор
    Соросоид - посланик на Република България в Руската Федерация. Знаехте ли го това относно този уважаем господин? И че му е забранено да стъпва в Русия.

    Коментиран от #115

  • 11 затова

    75 16 Отговор
    Няма да успеят протестите все още не са свалили общия враг и започват да се делят на ти си кукличките дай си ми парцалките България още от времето на Левски страда от такива интриганти и предатели всеки тегли нещо към себе си и накрая куче влачи диря няма паднаха ми в очите

    Коментиран от #31, #61

  • 12 Чичо Тони

    74 13 Отговор
    В тия горещини, мозъците на някои им омекват.

    Коментиран от #42

  • 13 АЗдрасти

    74 25 Отговор
    Само че,Решетката каза,че се е срещал с Курни, а не с Борисов. Така че поредната ти лъжа не минава. ТРЯБВА ти сериозно лечение

    Коментиран от #16, #17

  • 14 Николай

    45 67 Отговор
    Ченгето от ДС Илиян Василев се опитва да пренасочи истината. Радев беше спуснат от Решетников и за това помогнаха БСП и неговата партия Да България заедно с потомствения комунист Христо Иванов Боикикев

    Коментиран от #36

  • 15 Тони Мигусмукаро

    30 9 Отговор
    И путин и руските хакери!Браво!
  • 16 ким чен тулуп

    24 21 Отговор

    До коментар #13 от "АЗдрасти":

    Ами Решетката е хитрец,бе. той няма да изложи мен-Тулупчо. Ще каже че е бил с Курнела, разбира се. Оди проверявай. нема по-лъжец от мен, ей хора, къде сте вие, къде съм аз. Само чекмеджетата да сиш мерим и съм ви минал с 200.
  • 17 Николай

    30 47 Отговор

    До коментар #13 от "АЗдрасти":

    Този трябва да е в пандиза за държавна измяна. Заедно със съветниците на претендента за обединител на бунтовете.
  • 18 Гнида

    47 8 Отговор
    Еха ! Точно Радев ! Супер конспирация .....
  • 19 Хахаха

    71 22 Отговор
    ГОВОРИ РАДИО ТОЧКАТА НА ЦРУ И КОЗЯК
  • 20 Присмехулник

    67 24 Отговор
    И това сайтче се е нарекло факти.бг. Сменете го на "измислици.бг" и пускайте тогава разговори с такива като Илиян Василев.
  • 21 Грейс

    67 19 Отговор
    Такива като тебе работят за запазване на статуквото! Ако Решетников даде фира, кой ще обвиняваш? И каква е тази договора? Как успяха да искарат 2,5 милиона българи да гласуват за Радев? Дори мишо не успя да брои грешно,
  • 22 Пичове вземате се

    19 27 Отговор
    на сериозно. Естествено че човека знае много. ВЪпроса е защо го огласява. Това да не ви е онзи от КПКОМПИ в Испания. Запомнете какво е писал. И го анализирайте (ако можете де)
  • 23 Мъка трови сетивата

    64 22 Отговор
    ЗАПОМНЕТЕ БЕ !!!РАДЕВ БЕ ИЗБРАН КОЛКОТО ОТ БСП,ТОЛКОВА И ОТ ХОРА КОИТО ПОКАЗАХА СРЕДЕН ПРЪСТ НА МУТРАТА,СИНИ УЛТРА СИНИ,АНАРХИСТИ,ФАШИСТИ,ЗЕМЕДЕЛЦИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ!!ЗА НЯКОЙ РАДЕВ ОПРАВДА,ЗА ДРУГИ НЕ!НО ПОВЕЧЕТО СА ДОВОЛНИ ОТ НЕГО!!ЗАПОМНЕТЕ ГО ФЕКАЛИЗАТОРИ ,И ВКУПОМ НЕПОТРЕБНИ СТАНЕТЕ!!!СЕГА!!!О С Т А В К А И З А Т В О Р ЗА МУТРАТА И ВСИЧКИ ДЕСАРИ !!!
  • 24 bbb

    57 13 Отговор
    Агент Сашко е сделал един абсурден тюрлю гювеч.
  • 25 Коко

    32 11 Отговор
    От кого да бъде избран,от фащ ли бе джендър
  • 26 нмн

    43 9 Отговор
    Именно такива, с много отворена уста, капацитети внесоха разкол сред протестиращите. Затова енергията спадна- от много говорене. Ще поскачат до края на месеца и всички в НС ще излязат в отпуск. Тротакане с празни приказки му беше цаката.

    Коментиран от #30

  • 27 Въпрос

    16 7 Отговор
    Защо протестират, след като няма да са в парламента?
  • 28 Петър

    20 5 Отговор
    Изброените и още 2,5 милиона българи!!!
  • 29 Петър

    13 5 Отговор
    Изброените и още 2,5 милиона българи!!!
  • 30 Тони Мигусмукаро

    21 26 Отговор

    До коментар #26 от "нмн":

    Да,прав си.Жалкото е че Радев се покри!!Можеше да стане обединителя!Жалко!Накрая се оказа че никой не иска протестиращите от партиите,страх и позор!!!Както са я взели, преди 75г.само така и ще я дадат,това е!!Нито на краварите,нито на еврогейците им пука...надявам се хората да прогледнаха!Сами трябва да отвоюваме свободата си от ДСи окупационния краварски корпус,и от еврогейските еврейски банкери!
  • 31 нмн

    28 2 Отговор

    До коментар #11 от "затова":

    Много разбирачи, много говорене, много анализатори... Докато едни на площадите се мъчеха да постигнат нещо, 2 пъти повече на брой устати екземпляри заляха медиите с говорене, а тоя може да говори с часове и да те откаже да го слушаш. Дразни и журналиста на Слави- вие за какво сте дошли тук, вие така както човек с богат житейски опит... даже към жените се обръща с "вие с богат житейски опит", което е недопустимо от етична гледна точка.
  • 32 Хаджиментов

    38 19 Отговор
    Доган и Пеевски били управлявали. А кой ги роди и отгледа? Защо всички говорят само за управлението на ГЕРБ и срамежливо премълчават каво е било преди това. ГЕРБ лиразруши държавата или БСП и ДПС?!?! Да ГЕРБ крадат и си уреждат техни хора, НО:
    - Кой го направи възможно?
    - Кой разруши съдебната система?
    - Кой разруши социалната система, образованието, здравеопазването, армията?
    - Кой прогони професионалистите от МВР и ги тикна при престъпниците.
    - Кой разруши икономиката на България и подари най-печелившите предприятия на бивши ченгета и слушалки, комсомолски и партийни дейци, шофьори и сервитьори, любовници и секретарки.
    Ако не беше всичко това, нямаше да има ГЕРБ и Бойко Борисов.

    Коментиран от #34

  • 33 Наивен

    17 2 Отговор
    А изборите за какво са?

    Коментиран от #35

  • 34 Тони Мигусмукаро

    24 9 Отговор

    До коментар #32 от "Хаджиментов":

    Да,мутрата е продукт!кой нормален може да си помисли че тоя освен сахер ъъ ъъъ.. може да вземе някво решение.Той също е бушон,но по стечение на обстояъелствата главен бушон в мОмента,нДС РУЛЗ!
  • 35 Тони Мигусмукаро

    7 8 Отговор

    До коментар #33 от "Наивен":

    За да июаш избор!НИЕ НЯМАМЕ ТАКЪВ!
  • 36 гост

    19 19 Отговор

    До коментар #14 от "Николай":

    Да бе, въобще Боко не помогна на Радев да спечели изборите, като предложи тази бита карта Цачева!! То преди да започне гласуването фатмака нямаше конкурент!!

    Коментиран от #106

  • 37 Бозар

    40 4 Отговор
    Илиян Драганов Василев, 07.07.1956 г., гр. София
    Вербуван от ст. лейт. Христов на 09.02.1988 г., регистриран на 09.03.1988 г.
    Ръководен от ст. лейт. Христов
    ДС, ПГУ
    секретен сътрудник
    Сашо-11
    Документи от ръководилия го щатен служител; рег. бланка; рег. дневник; картони – обр. 1 – 2 бр. и обр. 3; дело Ф1, а.е. 7553; доклад на НРС рег. № RB102101-001-04/ 12-2093/ 28.10.2010 г.

    Коментиран от #105

  • 38 Тони Мигусмукаро

    16 7 Отговор
    Когато мултигруп докараха мадридския комарджия,се взе и решението тоя послушко да бъде въздигнат.Направиха го пптресаващо бързо и лесно благодаря медиите си.НЯМА МЕДИИ НЕЗАВИСИМИБВ БЪЛГАРИЯ,НЯМА И НЕ Е ИМАЛО!Целият им продукт е продиктуван с цел и визия.Като нямаш рекламен пазар,нямаш и независими медии.Цялата реклама се държи от десарите...уфф..и т н...айде със здраве
  • 39 нмн

    25 5 Отговор
    На Василев май са му платили :)
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 България

    31 3 Отговор
    Къде се състоя срещата на Марс или на Луната простаците няма да свършат.
  • 42 А пък у студеното

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чичо Тони":

    Замръзват
  • 43 Олимпийска надежда

    14 2 Отговор
    Всички тролове са на амбразурата!
  • 44 Нагъзени на Щатите,

    20 7 Отговор
    дори за сметка на собствения ни икономически интерес, това ни казва уважаемото лапацало.
  • 45 РЮТЕ НИ Похвалил?????

    23 11 Отговор
    Рюте похвалил премиера, холандците не могат да ни понасят, най вече Рюте, а пък той ни Хвалил!!!!!! Лъжи, Лъжи!!!
  • 46 месара

    14 11 Отговор
    и тоя като импексова има информация която никой друг не знае !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 гост

    17 5 Отговор
    и аз така мисля пийте ги тия хапчета въобще старите комуняги, към която и фракция да се зачислят те са отгледани при комунизма и диверсията и саботажа им е дълбоко в кръвта , едни спират метрото други по студията дезинформация бе пийте ги тези хапчета другаре
  • 49 Винаги има договорки

    11 16 Отговор
    То беше ясно,че има договорка.Още като представи кандидата си Цачева.Сега пак са в разгара на уговорки и договорки.Само се питам някой дава ли си сметка,че оставка на гл.прокурор,служебно правителство от Радев има опасност цялата власт дава вземе един,така ще ни изпързалят и с това постоянно намекваме надвикване на ВНС и промени в Конституцията.
  • 50 РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ

    25 9 Отговор
    Илиян Василев винаги изпълнява "специални поръчки" на задкулисието и не е никак чудно, че сега той се е включил в кампанията срещу оклеветяването на президента Румен Радев. Кратка справка от Уикипедия обяснява напълно поведението му:
    "МВР и ДС имат досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо 11“. [2] Василев е бил вербуван от Първо управление на ДС през февруари 1988 г. По време на вербуването си е заявил, че иска да сътрудничи с ДС по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ.

    Василев отрича тази версия за характера на взаимоотношения с ДС."
  • 51 Отговорн за Ради,е на тези които предлаг

    18 20 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя бара масло":

    Ако Василев обяви,че Корнела е участвала, ще повярвам. Не ме интересуват кои са го предложили.Радев да си ходи веднага ! Народа това иска.

    Коментиран от #52

  • 52 РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ

    16 15 Отговор

    До коментар #51 от "Отговорн за Ради,е на тези които предлаг":

    Ти ли си "народът"? Явно като твоето величество Борисов се изживяваш като негов говорител.

    Коментиран от #57

  • 53 аман от соросоиди

    31 13 Отговор
    Типичен евролиберал-соросоид! Радев е избран с пряко гласуване, г-н Василев! И не е на яслата на Соросовите фондации!

    Коментиран от #59

  • 54 този

    26 4 Отговор
    какъв политически анализатор е това пошло недоразумение
  • 55 Миа

    13 4 Отговор
    Отвращението ми към "красивото" говорене на нощоправците в тая мила България е толкова силно, че веднага започвам да върша нещо. Във всеки случай е по-добре. Аз предлагам да се забранят джобовете като елемент от всички облекла в България. Може като им се изморят устите нещо да свършат.
  • 56 Аноним

    16 4 Отговор
    Лъже плъха
  • 57 Провалени политици излизат от нафталина

    14 18 Отговор

    До коментар #52 от "РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ":

    Народът другарю е навсякъде. Даже и на улицата. Прочети за справка издигнатите лозунги,кои да си ходят. Моето мнение е лустрация на БСП и импийчмънт на фелфебела. Той поне има занимание да фърчи. ГЕРБ и ПАТРИОТИТЕ им пожелавам и друг мандат. Доказаха, че са достойни за доброто на България !

    Коментиран от #58

  • 58 РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ

    14 8 Отговор

    До коментар #57 от "Провалени политици излизат от нафталина":

    Добре, че ти ми отвори очите, че "народът е навсякъде", включително на улицата. А що се отнася до лозунгите на протестиращите, явно ти самият не ги четеш добре, след като смяташ, че ГЕРБ и тъй наречените "патриоти" заслужават следващ мандат да управляват.

    Коментиран от #95

  • 59 Трябва ИМПИЙЧМЪНТ

    13 13 Отговор

    До коментар #53 от "аман от соросоиди":

    Този престъпи Конституцията,в слугинство на тези които го предложиха. Доказва постоянно,че не е радетел на обединението, а обратно. Да си ходи ,,на село със хвърчилото", както е онзи призив. Провал и с неговите подчинени. Чува ли се добре ? И за него добре и за всички , които така мислят.
  • 60 Защо търсят ЖЕНАТА заснела парите

    10 7 Отговор
    И Кюлчетата със ЗЛАТО , а нетърсят от къде и защо са именно там ? Ташко Дик офф се пени , пени и рови да открие ВЕСТОНОСЕЦА за да и' отрежат главата за "лошата " новина ! Още ли сме първобитни хора ? А наш Ташко, се надсмива на Большевиките а те са най-добрите в планиметрията - при тях най-късото разстояние е между две точки е ПРЯКАТА ЛИНИЯ ! Ташко Ташко будалкаш хората като "Лъжливото овчарче" а как са ни нужни Будьони и Чапаев ! И " По коням ! " и " Шашки вон !" и ескадроните на възмездието като Бенковски да полетят !
  • 61 От корумпирани не се очаква добро

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "затова":

    Няма, защото лъжите на му.лясалите политици жадни Те да сменят властта лъснаха.
  • 62 ентомолог

    6 2 Отговор
    А пишмананализаторите са заченати на случайна тройка от хлебарка, свинска тения и кърлеж!

    Коментиран от #91

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Агент Сашо

    11 3 Отговор
    прекалява с позицията си в стил " последна инстанция".
  • 65 Мафията е като Рак в Четвърта степен !

    3 3 Отговор
    И скалпел вече непомага камо ли ХимиоТерапия ! Импичмент. Люстрация, Оставка ,Велико Народно, Нова Коституция, Младите хора - всичко е ШЛАКА и т, аш, а, К ! Желая ви упех ! Както винаги - " да свалим Генчо , че да сложим Пенчо !" И пак ще търсим на бадема - за ОРЕХИ ! ИНТЕЛИГЕНЦИЯ - IQ zero !
  • 66 Илия Василев е кукла на конци

    15 3 Отговор
    Троянски кон на НПО както Асен Генов ! Динени кори !
  • 67 Ескадроните на възмездията са ни нужни !

    3 2 Отговор
    Всичко останало е т, аш , а, К !
  • 68 Влас с кръв се взема

    2 5 Отговор
    И с кръв се дава !

    Коментиран от #69, #81

  • 69 ВЛАСТ с КРЪВ се взема !

    3 3 Отговор

    До коментар #68 от "Влас с кръв се взема":

    И пак така се отнема ! ЗАДКОЛИСИЕТО е Змеят с многото глави !
  • 70 Илия Василев като много "гъст" с НПО

    13 5 Отговор
    Защо не се открехне по Концесията с Челопеч ? Кои са хубостниците подписали договора и кой държи акаунта на " Прешъст метал " в Канада ? Ах как е Нужен отново - " Отечествен ФРОНТ !
  • 71 Обещаха ни Демокрация а получихме

    10 4 Отговор
    Криминализация ! Да си ядеш майката !
  • 72 Вълчо

    16 3 Отговор
    Нечовеци,като Илиян Василев и Соломон Паси уж родени в България но предатели.Срам и позор.
  • 73 Гост

    17 3 Отговор
    Поредния Политически Путьо Маринкин. Крадецът вика Дръжте крадеца.
  • 74 Румбата с дрона

    11 3 Отговор
    Някои хора явно нямат връска с действителността, постоянно са в някакъв филм...
  • 75 В.В.П.

    10 4 Отговор
    КАКВА Е ТЪЗ ИЗМИСЛИЦА,,, РЕШЕТНИКОВ..???ТУЙ ЧОВЕК ЛИЕ ,,ИЛИ МИТ???СКЪСАНИ МИЗЕРНИЦИ.... АНАЛИЗАТОР....
  • 76 Властта по целият ВЕРТИКАЛ

    6 3 Отговор
    От площад Народно събрание до кмета на пореднато откъснато село " Крива паланка" и " Затънтена махала" са за Ескадроните на Възмездието ! Народен - Трибунал !
  • 77 ПУНТА МАРА

    15 3 Отговор
    Имали наистина някой, който да е прочел купищата глупости, на тоя жалък смешник?
  • 78 Боско

    9 11 Отговор
    Това е вярно и Борисов участва в целия Руски театър в РБ.Едни го играят десни ,други леви,трети независими и борци за благоденствие и законност.Е нали виждате излизат десни хора да протестират а уж най- десните партии като ДСБ и др.се крият като мишки.Всички ги командват от едно място едни други завършили в СССР.А медиите правят виски на глупаци защото са такива.Имат ппроблем с причинно-следствените връзки.
  • 79 Човека с плаща и кинжала

    4 7 Отговор
    Цецо, божеството Борисов те прецака, ти тичаш работеше, то обира славата, С точен удар под лявата плежка и си разчистете сметките, ако него направиш ти, той щего направи!!! Знаеш му слабите места, точен удар и кариерата му е до тука, не го бави!!!!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Юнак

    8 0 Отговор

    До коментар #68 от "Влас с кръв се взема":

    Само казваш да не е твоята кръв,нали сладурко. смел

    Коментиран от #86

  • 82 КОЧА2446

    11 9 Отговор
    АБЕ ЗАЩО СЕ КРИЕ РАДЕВ - У МИША ДУПКА СЕГА ДА СЕ ПОКАЖЕ - ИЛИ ВЕЧЕ НЕ ПРЕЗИДЕНТ ЗАЩОТО Е БЕЗСИЛЕН И НИЩО НЕ ПРАВИ ЗА НАРОДА ............

    Коментиран от #93, #109

  • 83 ПРЕСА

    6 6 Отговор
    ОСТАВКА НА СУДЖУЦИТЕ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
  • 84 факти

    3 8 Отговор
    Много интересна статия.
    Нека има повече такива статии, които показваат различни гледни точки.
    Пък хорат си имат главин на ременете и ще си преценяват :).
    Благодаряности на факти.

    Коментиран от #87

  • 85 Илиянеееее

    11 2 Отговор
    пълна шматка си брачед! Кви клиенти съветваш, не те знам, но знам, че никой за слива не те бръсне.
  • 86 Не само че ще ми се напикаш, прав

    2 2 Отговор

    До коментар #81 от "Юнак":

    Но и ще ми се насереш !

    Коментиран от #101

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Един от многото

    7 1 Отговор
    Този ще си признае всички лъжи, като ги изпее във валцет!
  • 89 пенсиониран разузнавач

    8 6 Отговор
    Хапчета пиите и идете при психиатър др.И.Василев- бивш посланик в Москва. Имаме запис на разговора и снимки в един столичен хотел на ул. Шипка с руския топ резидент за Балканите, ген.Решетников... само с КОРНЕЛИЯ НИНОВА
  • 90 Димитър

    3 3 Отговор
    Илиян масон илия георги високия маса ви мръсна сикаджия ще ви унищожа боклуци и децата им сучат още боклуци тим бим мръсници стига !@!
  • 91 Тоя тулуп

    8 1 Отговор

    До коментар #62 от "ентомолог":

    крие за Първанов и Нинова които са принасяли шербетя. Всъщност Първанов който е представител ВПК, пръв предлага Радев за Президент
  • 92 неанализатор

    4 0 Отговор
    Ти чак сега ли разбра, че в България няма нищо случайно?
  • 93 Чата

    4 6 Отговор

    До коментар #82 от "КОЧА2446":

    Ако бе се постарал да прочетеш малко от наистина отегчително дългия текст, щеше да видиш нещо: ,, Крeмъл зaпoчнa дa aтaкувa Рaдeв в пocлeднo врeмe c хибридни... Ocвeн тoвa, Първaнoв, Cтaнишeв, цялaтa кoхoртa нa тoвa врeмe, кoитo ca рaбoтили в eдин и cъщ рeжим, a знaeтe връзкитe нa Бoриcoв c Първaнoв и Cтaнишeв, виждaтe, чe вcички тeзи ce oбърнaхa cрeщу Рaдeв, зaщитaвaйки Гeшeв, ......."
  • 94 Сульо

    8 3 Отговор
    този е лyд що го публикувате? Ще публикувате ли всички лyди в държавата?
  • 95 Сульо

    3 8 Отговор

    До коментар #58 от "РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ":

    Не му обръшай внимание, този е от платените лyди на ГЕРБавите...Те за стотинки правят чудеса от храброст...
  • 96 Айде

    4 0 Отговор
    бе. Ама верно ли. Дъската ти хлопа вечеееее
  • 97 Sion

    8 1 Отговор
    Тоя грантаджия е бая тъпо парче..Като гледаме отношенията на Радев с Баце, баш той ще да го е избрал..
  • 98 АЙ У ЛЕВО

    5 4 Отговор
    КОГАТО НЯКОЙ НЕЩО ГОВОРИ , НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ГАЛФОНИ КОИТО ДА НИ КАЗВАТ КОЙ ДА СЛУШАМЕ И КОЙ НЕ , НИЕ НЕ СМЕ ПРОСТИ КАТО ТЕХНИЯ ГУРУ ОТ БАНКЯ !
  • 99 3597

    8 2 Отговор
    нито ще те гледам пък камо да те слушам за мен е ясно че след като си бил посраник в русия ти дрруго няма да кажеш пък си и протестантите на улицата не ни сравнявай с хърватска която не знае руска окупация 40 год. или румъния която в момента произвежда дачия и форд а в България заради такива като вас няма голями инвестиции и няма да има докато вие комунистите спъвате развитието на РБ това е истината а не вашето празнословие
  • 100 Иван

    4 1 Отговор
    Тоэи мерэавец снощи е сънувал ционистката хаэарска Трилатерална Комисия
  • 101 Едва ли

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "Не само че ще ми се напикаш, прав":

    като гледам ти вече си ги свършил и двете. Поне се подмий
  • 102 Марио Ангелов

    2 0 Отговор
    Илън мъск си и същия проправитествен олигарх.

    Коментиран от #110

  • 103 Чубака

    0 0 Отговор
    Общото е димитър димитров ХЕРО и МУСТАФА карадайъ.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Николай

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Бозар":

    Чудя се другото анализатор Стефан Тафров как не се е изказал още.
  • 106 Николай

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Боко очакваше народа сляпо да гласува, но не му се получи. Това не означава, че фатмака е спечелил нещо. От двата куци коня спечели по красивия.

    Коментиран от #111

  • 107 дедо ви

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя бара масло":

    извинявай барато, ама си доста тъпичък да проумееш какво ти казва човека, и какво ти остава...ами дежурното на всички слабоумници, призив за някакви хапчета...ама май ти си за хапчета това е сигурно
  • 108 ЗАРЧО

    4 0 Отговор
    Хаджиментов,приятелю знаем как се ограби хубавата ни държава едно време и сме си виновни ние-спахме яко .Не се изключвам от заспалите,а е трябвало да играе тоягата.Сега не знам какво може да се направи.Жалко за децата ни само,като гледам и те ще берат ядове.
  • 109 Аз РРН

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "КОЧА2446":

    т.е. румен решетников нинов не съм Разединител на нацията. Аз съм СЪЕДИНИТЕЛ!
  • 110 Българио страна на герои

    0 2 Отговор

    До коментар #102 от "Марио Ангелов":

    Абсолютно вярно, и ако не са огромните наливани милиарди долари от правителството на САЩ,под формата на помощи, в неговите многобройни бизнес интереси , да е приключил скоропостижно. Разликата между нашият олигархизъм, и американският , се състои в това , че там са се опитали , главното действащо лице , с поверените му пари , поне да е малко по-умно , с прогресивни напредничави идеи , да дърпа останалите,около него в наука , технологии , високо-квалифицирани кадри , да ги събира да работят в екип , съответно да се роди продукт , който да носи върховите напредничави технологии , и носи повод за национално самочувствие. Но само Хитлер е бил напипал вярната схема , от тежки конкурсни изпитания , и паралелни тестове , наблюдавани лично от самият него , без връзки и шуробаджанаштина , преди да повери на някой държавните поръчки и пари.
  • 111 Роко

    3 6 Отговор

    До коментар #106 от "Николай":

    Споко пич народа пак ще гласува за Боко. Кво да се прави няма алтернатива избора е или Боко или потоп
  • 112 ХЛЯБОВИДЕН

    1 1 Отговор
    ГОСПОДИН ВАСИЛЕВ ЗАБРАВИ, ЧЕ НА СРЕЩАТА СА ПРИСЪСТВАЛИ И ИЗВЪНЗЕМНИ. КОГО КРИЕТЕ ГОСПОДИН ВАСИЛЕВ?
  • 113 ПСФ

    0 1 Отговор
    Илиане, ако претендираш за някакъв изключителен интелект, би трябвало да използваш (БВП)-Брутният Вътрешен Продукт, който е обективния показател а не усещането за подобрение, освен ако нямаш за цел да ни баламосваш!
  • 114 Детекторът

    1 0 Отговор
    Тук има интересни коментари!!!! ТУКА ИМА ТУКА НЯМА 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
  • 115 Тошо метълаа

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Le Grand Tolup":

    Ми това е добре! Значи е против злото (Русия)
  • 116 Лилия

    0 0 Отговор
    Все пак защо Василев старателно избягва да спомене БСП, на снимката на Радев с Решетников беше и Нинова? Борисов и Доган може да са се съгласили, но не те бяха на снимката.
  • 117 Историк

    1 0 Отговор
    Тоя бивш комунистически посланик в Москва НЕ СИ ПИЕ РЕДОВНО ХАПЧЕТАТА
  • 118 FuckEU

    0 0 Отговор
    Всички мутри-българоубийци на дръвника, за да я има България!
  • 119 Дръвчо

    0 0 Отговор
    Тоя е спал на течение и е с температура и бълнува. Привиждат му се таласъми.
  • 120 Гласоподавател

    0 0 Отговор
    Г-син Василев е от тези слънчогледи, които смениха рублите със зелените гущери.