Last news in Fakti

17 Август, 2021 16:43 9 025 40

Никола Вапцаров пред ФАКТИ: ДПС ги е страх от служебното правителство

  • никола вапцаров-
  • изправи се.бг-
  • изправи се.бг! ние идваме!-
  • ибгни-
  • полицейско насилие-
  • служебно правителство-
  • има такъв народ-
  • герб-
  • дпс

"ГЕРБ също има причини да се страхува от служебното правителство. Не мога да разбера обаче защо ИТН се страхува от служебното правителство", каза гражданският активист

Никола Вапцаров пред ФАКТИ: ДПС ги е страх от служебното правителство - 1

"Aз наистина изпитвам много голямо разочарование от това, което се случи, защото ние наистина имахме желанието да подкрепим кабинет на "Има такъв народ". Но бяхме поставени в една ситуация, в която просто нямаше начин да се съгласим с въпросните кандидати. Говорим за Петър Илиев, за кандидата за премиер Пламен Николов и други". Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ гражданският активист Никола Вапцаров, който прекара месеци на протестите срещу главния прокурор и правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Той бе и кандидат за народен представител от обединението "Изправи се.БГ!" Ние идваме!".

"Имам чувството, че имаше една поредица от фалстартове, които направиха "Има такъв народ", които в крайна сметка се сърдят на нас, че не сме се съгласили с техните предложения. Истината е, че техните предложения не бяха адекватни", допълни гражданският активист.

"Аз мисля, че след интервюто на Петър Илиев нямаше здравомислещ български гражданин, който наистина да иска това да бъде силовият министър. Дори и БСП свали доверието си от него, имайки предвид, че Петър Илиев има все пак топла връзка с БСП", отчете Вапцаров.

"Говорим и за друго нещо, което е много интересно - тази агресия, която изведнъж излезе от "Има такъв народ" спрямо партньорите ѝ, тя е абсолютно необяснима и неадекватна. Не може в един момент да търсиш подкрепата на г-жа Манолова и в следващия момент, когато не я получиш, директно да влезеш в Туитър и да напишеш, че тя е "олигофрен". Имаше такъв туит от Пламен Николов, който беше ретуитнат от Тошко Йорданов", коментира още Никола Вапцаров.

"На карта е нещо много по-голямо от Слави Трифонов и "Има такъв народ", а именно България. И ако те не могат да разберат важността на стъпките, които трябва да бъдат предприети от Народното събрание, наистина е по-добре да отиваме на нови избори и те да си понесат последствията от тези нови избори", смята гражданският активист, който продължи коментара си за "Има такъв народ" по следния начин: "Не можеш да се държиш като един дивак в парламента. Ние се борихме срещу 12-годишното управление на ГЕРБ, които се държаха по този начин, които работеха с манипулации, с инсинуации, с лъжи, с еднолично управление. Бяхме на улицата, за да прекратим този модел. Не конкретно защото мразим Бойко Борисов, макар и сигурно много хора да го мразят конкретно него, не защото конкретно мразим ГЕРБ и членовете на ГЕРБ, а защото ненавиждаме диктаторския модел и начин на поведение, този бабаитизъм в политиката".

Като пасив на ИТН Вапцаров отчете и това, че в парламента те действат като един и депутатите от парламентарната им група нямат собствено мнение. Той ги призова да помислят по-добре над действията си.

"ДПС ги е страх от служебното правителство, защото те започнаха да разколачват техния модел, започнаха лека-полека да вадят, да отскубват техните "пипала на октопода" от държавния апарат. Това нещо не им харесва. ГЕРБ също има причини да се страхува от служебното правителство. Не мога да разбера обаче защо ИТН се страхува от служебното правителство. Надявам се, че това е само заради егото им и желанието им техни кадри да блеснат, а не някакви икономически интереси, които целят да саботират работата на министър Кирил Петков и на министър Асен Василев например", заяви още Никола Вапцаров в разговора си с Лили Маринкова.

Той, като човек, присъствал на протестите от миналата година, и то дълго време, даде своя коментар за садистичното полицейско насилие пред сградата на Министерски съвет, случило се през юли 2020 година:

"Аз познавам г-н Андон Андонов (б.р. главатарят на садистите в полицейски униформи) много добре, защото той се грижеше за лагера на майките от "Системата ни убива", който бе разположен и досега седи на Министерски съвет. Аз бях шокиран като разбрах, че е в Бюрото на Иван Гешев, след това бях шокиран от кадрите, които видях, защото той наистина не ми направи впечатление на такъв човек. Не очаквах това нещо от полицай Андонов, защото той, в разговори с него, ми изглеждаше доста мил и интелигентен човек", обясни Вапцаров за Андонов, който видяхме от кадрите с полицейско насилие в доста брутална светлина.

Гражданският активист изрази цялостен шок от полицейското насилие, което видяхме на кадрите, разпространени в миналия петък.

Той обясни, че например във Франция се използва сила срещу агресивни протестиращи, но до момента на задържане на дадения човек, а не след задържането. "Човек, който е задържан и след това е подложен на бой с палка или пръскане със спрей, това ще значи много сериозно дисциплинарно наказание и понасяне на наказателна отговорност от страна на служителя".

Вапцаров е на мнение, че полицаите са малтретирали тези хора под колоните, защото не са публични личности и не биха могли след това да вдигнат голям шум за въпросното полицейско насилие.

"Ако се остави служебното правителство да си свърши работата и моделът ДПС-ГЕРБ бъде изчегъртан, като тук не говорим хората да бъдат изчегъртани, а моделът, то тогава партии като ДПС и ГЕРБ ще загубят голяма част от хората, които ги подкрепят, защото няма да го има страха от някакви последствия", счита представителят на "Изправи се.БГ".

"Смятам, че някои членове на служебното правителство трябва да намерят място в редовното правителство, и по-специално говоря за Кирил Петков, за Асен Василев, и за Бойко Рашков, разбира се. Има и други, които са доказали с работата си, че са наистина добри администратори, добри управленци. На България в момента и трябва едно ударно правителство от "супергерои", което да изкара едни 8 месеца, година, например, и след това да се направят едни нови избори, в които вече да се отрази мнението на обществото за бъдещия модел на управление на България, без страха от ДПС и ГЕРБ, без влиянието на олигархичните кръгове, които са зад тях", завърши с тези думи Николай Вапцаров участието си във ФАКТИ.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечка Страх Мен не Страх

    43 0 Отговор
    Това което е важно е въпросът: Кога ще има изчегърт в МЗХ и ДФЗ???
  • 2 Слави Трифонов

    34 71 Отговор
    И с какво продавача на плавници е по-лош от безработния Христо ИВанов? С нищо. Аре у лево мишок - на другите избори ще гледате парламента отвън.

    Коментиран от #36

  • 3 Зайко Байко многознайко

    34 2 Отговор
    Кой ли не опитва, кой ли не тренерира, шарани и балъци да събира!? Слафчо политически кадрил играе, но не энае сам какъв ще бъде краят!? Цецо-Крадецо, Ушавия шлифер, въэпитаник от Вършец , демек ретард! Те не го пускат преэ вратата а "Асансьора" атакува преэ проэореца. Това го няма никъде! Оставка на мутраците, оставка на шестаците, оставка на еднокнижниците, оставка на пингвините , оставка на на простите кърджалийски пАтки,оставка на политическата клептокрация, оставака на калинките! Лустрация иэ основи, мандатност, експертно правителство, силно гражданско общество, нова полиция и контрол, контрол, контрол от неопетнени хора!
  • 4 Ю.Кортес

    28 15 Отговор
    Имат 165 депутати без герб и БСП.Не могат едно правителство да направят защото се изпокараха кой е по голям мошеник от тях и кой да краде повече.

    Коментиран от #6

  • 5 Зайко Байко многознайко

    34 4 Отговор
    Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственито успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове"
  • 6 Чочо

    12 38 Отговор

    До коментар #4 от "Ю.Кортес":

    Краденето е ударно.Изпоскаха всичко за три месеца и цените са нагоре на всичко,..парно ток горива газ храни.
    Чалгарите казаха че радевите министри са мошеници съдени с дела и фалирали фирми.Фатмашките министри извадиха компромати за чалгарските.Какафонията е пълна ама ние ще оперем парцала.

    Коментиран от #7, #16

  • 7 Ю.Кортес

    8 19 Отговор

    До коментар #6 от "Чочо":

    И всичко започна като първо си гласуваха заплати по десет хиляди.
  • 8 Ина

    47 4 Отговор
    Кирил Петков освети Как, ББР е дала стотици милиони на Шиши и деперасите заедно с герб е растителност му обявиха свещен джихад!
  • 9 Хаха

    12 45 Отговор
    ИТН щели да си понесат последиците от нови избори.... Плача бе:) Наясно ли е тоя "активист" че дружките му Мая, Хаджигенов и Бабикянчето на следващите избори отиват при Марешки, Валерката и останалите безмислени парти и партийки. Тъй че ИТН им е през к..а за избори. Те ще вдигат още процента а вие ще сте отвън.

    Коментиран от #10

  • 10 Пламен

    34 10 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    За селските дебили и кенефочистачите от Англия ли говориш,любителите на гьобеци и ромска музика.ДБ е първа в София,чалгарите са едва трети

    Коментиран от #11, #14

  • 11 LOSHIA

    11 40 Отговор

    До коментар #10 от "Пламен":

    РИСТЬО, ДОНЧЕВА, МАЯ ,ХAДЖИГEНOВ ,ВИE УДЪЛЖИХТE AГOНИЯТA НA БЪЛГAРИЯ! ВИE УДЪЛЖИХТE И РAХAТA НA БOРИCOВ. CЛAВИ ВИ ИЗКAРA МРЪCOТИЯТA И КИРЛИВИТE РИЗИ НA ПOКAЗ.ЦЯЛA БЪЛГAРИЯ ГИ ВИДЯ И РAЗБРA КOИ CТE И КAКВИ CТE!!КAКВO И ДA КAЖEТЕ НE CТРУВAAAAAAAA..

    Коментиран от #12

  • 12 Пламен

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "LOSHIA":

    Клоуни
  • 13 Жалък червен пед'АЛ

    6 39 Отговор
    Не,...ДПС ,а...Българите ги е страх от Служебното Фатмашко Правителство защото..ще се наложи до месеци да ги пребият с...камъни
  • 14 изрод от ГЕРБ

    10 23 Отговор

    До коментар #10 от "Пламен":

    ДБ и Изправи се БГ ние си отиваме са ПРИКЛЮЧЕНИ!!!!
  • 15 Народа

    3 2 Отговор
    И ние това искаме
  • 16 Тролче

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Чочо":

    Цуни, гуни Винету по бастуНя
  • 17 Емил

    5 19 Отговор
    Тоя - като съименника си - обикновен руски шпионин! Ама вместо да трови водата на София, трови умовете на хората!
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 4 Отговор
    герб са мутренска партия
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 2 Отговор
    до кога дпс ДОГАН ПРОКОПИЕВ КОВАЧКИ и други кожодери ще дерат кожите ни
  • 20 Jacques Yves Moineau

    21 1 Отговор
    Само полицаите може да са толкова тъпи, че да не знаят къде са камерите около правителствените сгради...

    Коментиран от #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 пфф

    4 6 Отговор
    Един свестен няма ли при Галева? Кой от кой, по-големи боклуци.
    Кво стана със "Системата ни убива" ?

    Коментиран от #28

  • 23 Наско

    7 13 Отговор
    Много ги хвана шубето от Петър Илиев - пълен отличник и топ професионалист, който демонстрира завидно самочувствие и воля да запука престъпниците, сред които са и всички познати политически субекти. Перфектен за поста министър на вътрешните работи, но мошенниците, вълците в овчи кожи от ДБ и ИСБГНИ се наакаха и нададоха вой срещу него, саморазобличавайки се. Бекапето пък ги знаем много добре.
  • 24 111

    14 3 Отговор
    Отговорът е лесен. ИТН се страхуват от когото им наредят. :))
  • 25 Бай Яни

    3 5 Отговор
    Цяла седмица горо в Родопите,и то не къде да е а близо до светинята Кръстова гора. Само с глупости занимават хората тези измекяри и си затварят очите за това бедствие което застрашава три села.може по страшно да стане и от пожара в Кръстевич. Радев най накрая да си извади главата от задника и да потърсят помощ от Гърция ,те имат нужната техника за гасене от въздух.

    Коментиран от #26

  • 26 Бай Яни

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Яни":

    Имах на предвид Гори.
  • 27 dron

    16 5 Отговор
    Лицето петър илиев може да е топ професионалист само в преписването на чужди трудове! Иначе професионализмът му се ограничава до пране на пари на герп-дпс.В правната сфера "професионализмът" му стигна до там ,че от 6/шест/точки ,формулирани от него за славчо в така наречения "референдум" 4 паднаха в К. съд.Освен за подлога за друго не става.
  • 28 от Системата

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "пфф":

    Липсват ли ти?

    Коментиран от #35

  • 29 знаят

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Jacques Yves Moineau":

    Ти да не си си помислил, че по грешка са ги завлекли там?

    Коментиран от #31

  • 30 Очевидното

    3 12 Отговор
    По времето на целия този цирк БСП, ДБ и ИСБГНИ се държат и говорят като едно цяло. Неслучайно Христо и Мая са потомствени комунисти. ИТН разобличиха тази триглава ламя. Дано на новите избори хората се усетят, че гласувайки за ДБ и ИСБГНИ всъщност гласуват за БСП, т.е. БКП. Единствената партия на промяната е ИТН. Всеки който иска промяна да гласува за тях. Тези на които им допада настоящата реалност в България могат да си изберат някоя от другите партии.
  • 31 Jacques Yves Moineau

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "знаят":

    Е какво? Нарочно ли е, да си правят селфита?

    Коментиран от #32

  • 32 Мисли!

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Jacques Yves Moineau":

    Никой нямаше да си прави селфита, ако го беше страх от наказание.
  • 33 VVVVVVVVV

    6 2 Отговор
    Славчо е изцоцал Доган и сега не смее да действа без разрешение. Затова саботира всичко, свързано с някаква промяна. Сао лозунги плещи.
  • 34 Мислещ

    4 1 Отговор
    И от ДБ и Възраждане. Такава активация на тролове не е имало и по времето на тиквата.
  • 35 ДА МНОГО

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "от Системата":

    Искам Мая да почне отново да ляга в народното събрание.
    Това беше забавно.
  • 36 Кака Мара

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Слави Трифонов":

    Защото е Шнорхела е кукла на конци е чеп за зеле не става, а е и мошеник с фалшива диплома. Ясно?
  • 37 На кратко

    3 2 Отговор
    ДПС не съществува вече.Изхарчиха милиярдите преди да са ги получили.
  • 38 Ало

    1 3 Отговор
    Аз пък го харесах Петър Илиев.Много по- добре е от Рашков
  • 39 Ментол

    2 2 Отговор
    Започвате ли да свързвате нещата.ДПС-Шиши-човека всесилния, под който са подвивали колене дори и Бойко май.Ми то така е от 30 години със всеки управляващ и наличието на тези талибани ДПС.Дори се опълчиха на Щатите заради Магнитски.Скачат на часа за Главния Прокурор, който защитават повече от ГРОБ.Ченгесарите и Сашето Йорданов ни баламостват с руската си не знам каква комунист...., а Гешев лови руски шпиони, да ни пуска димки, ама азиатско-мафиотския модел взет от юг и практикуван върху БЪЛГАРИТЕ, даже не го и поглежда.Цонева днеска го каза по най перфектния начин-башибузук.
  • 40 Бацо Гацов

    1 1 Отговор
    Поредният анонимник който говори глупости. Нито ГЕРБ, нито ИТН, нито ДПС се страхуват от служебното правителство. Ако ги беше страх, щяха да са в Дубай. На тоя устата му останала айляк.