Last news in Fakti

9 Март, 2015 19:53 2 655 2

Поредният доклад за изчезналия малайзийски Boeing

  • mh370-
  • малайзия-
  • самолет-
  • полет

Министерството на транспорта на Малайзия започна да проучва предварителния доклад относно падналия на 8 март 2014 г. Boeing 777 на малайзийските авиолинии. В документа обаче не са упоменати причините за изчезването му. „Там няма информация как и защо е изчезнал самолет от полет MH370, пътуващ от Куала Лумпур за Пекин”, казва министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай.

В доклада, изготвен от следствена група от Малайзия и оповестен в неделя, се набляга да обща информация за самолета, включително технически данни, някои детайли за полета до изчезването му от радарите.

На 8 март 2015 г. френският експерт Жан-Пол Троадек в интервю за изданието Le Parisien заяви, че самолетът е бил отклонен от курса му или е отвлечен. „Наличната информация показва, че е била изключена системата, която предава данни за местоположението на самолета, както и системата Acars, която предава информация за техническото състояние на машината. Всичко това насочва към умишлено отклоняване на самолета от първоначалния маршрут. Но и досега не е ясна причината за това”, казва Троадек. Той също така обръща внимание на времето, когато системата е изключена – при преминаване от малайзийските дипечъри към виетнамските им колеги. Но това е можело да бъде известно само на човек, който е отлично запознат с особеностите на работа на дипечърските служби.

Историята

Полет MH370 изчезна близо час след като излетя от летището в Куала Лумпур. В хода на разследването стана ясно, че е променил курса и е завършил в южните части на Индийския океан. Всички 227 пътника и 12-членен екипаж са загинали, установиха властите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    В същност каква е новината,или само да напомните ,че някога е изчезнал самолет!?
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Всъщност новината е че самолета е изчезнал в район на учения на сащ.