Last news in Fakti

9 Юни, 2015 13:27 26 139 26

Учени разгадаха изчезването на малайзийския самолет

  • малайзия-
  • самолет-
  • боинг 777

Приложни математици от САЩ и Катар представиха теория, която обяснява безследното изчезване на самолета на Malaysia Airlines Боинг 777 по маршрута на полет 370. Теорията е публикувана в издание на американското Математическо общество.

Учените представят навлизането на самолета от атмосферата в океана като класически случай на хидродинамиката при който тялото навлиза от едно състояние или фаза (въздух) в друго състояние или фаза (вода). При този подход описанието на проникването на тялото в по-плътната фаза се свързва с неговата маса.

С помощта на числени симулации специалистите са разгледали пет възможни сценария свързани с вазможното развитие на събитията със малайзийския самолет.

Най-вероятният сценарий, според учените, е че самолетът е навлязал във водата във вертикално (или в близко до него) положение. Това обяснява отстъствието на фрагменти на въздухоплавателния съд, както и липсата на разлив на гориво и други следи от катастрофата.

Самолетът Boeing 777, извършващ полет MH370 Куала Лумпур — Пекин, изчезна от радарите на 8 март. На борда на самолета самолета се намираха 239 души, от които 12 екипаж. Те бяха обявени за мъртви, а експертите още не могат да стигнат до единодушие за причините за изчезването на самолета.

Дейли Телеграф съобщи преди месец, че според предварителния доклад за полета, самолетът умишлено е летял така, че да избегне военните радари. Малайзийското правителство представи подробна карта, представяща необичайния път на самолета, след изчезването му от екраните на авиодиспечерите на 8-ми март. Тя показва, че машината не е следвала предварително определените навигационни точки, както се смяташе до сега. Вместо това тя се е спряла точно над пролива Малака, след което тя е пътувала на юг към морето за около 7 часа, преди да се разбие в Индийския океан. Според експерти, самолетът е извършил тези маневри, за да избегне индонезийското въздушно пространство, намалявайки риска да бъде засечен дори и от военни радари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 0 Отговор
    Такова вертикално навлизане във водата няма ли да откъсне крилата? Със сигурност но се мъчат да ни манипулират. Турбините на двигателите ще се пръснат и ще се откъснат от крилата освен ако предварително не са спрени. За крилата спрямо фюзелажа как ще остискат не се знае.
  • 2 незнайко

    0 1 Отговор
    Възможно е самолета да е приводнен по начина на инцидента в река Хъдзан. Сед това е потънал бавно и мъчително за пасажерите.
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Тези "математици" са много зле горките!!!Самолета се бил забил в океана като пирон в кисело мляко Ако ще при удара да е бил със 150 км.ч. пак ще се развърчи и ще има безброй останки!!!
  • 4 сссс

    3 0 Отговор
    да ве за прув път самолет навлиза в такава среда ..тая линия да не е нова ве досега от къде заобикаляха

    още малко трябва да са понапъните че да ви повярваме на теорията

    тия простотии си ги разправяйте на неграмотното американско население в европа не се излагайте с подобни заключения
  • 5 кмета

    0 0 Отговор
    ОТ дълго време се чудех какво ще измислят ми те не измислиха нищо релно за опит замазване на сътоацията само хвърлят пари за публикаци не вярвам, че някой ще повярва на глупоста на математиците .папуа новата измама на новвата 25 години тероризъм в униформи.
  • 6 mediator37

    2 0 Отговор
    Няма логика. Ако идеята е била самолетът да бъде унищожен и хората в него избити, кому са нужни тия пируети, игра на криеница и всякакви врътки.
  • 7 Люк

    0 0 Отговор
    Личи си ,че им липсва опита на Българските инженери! Ха ха ха!
  • 8 анонимен

    0 5 Отговор
    Като ви гледам коментарите, оставам с впечатлението, че само професори сте се събрали :D :D МНОГО СТЕ ЗЛЕ ХОРА! :D
    ПС: Да ви го кажа по-ясно - Нещо не можете да мислите както трябва! Но ще спра до тук, понеже не ми се навлиза в по-задълбочени спорове. ;)
  • 9 СССР

    0 4 Отговор
    Най вероятно аз ще ви кажа причината за изчезването на самолета! А именно станало е същото като инцидента в Алпите! Самоубииствен атентат при който самолетът се е насочил вертикално към океана!!! Ударът е бил на форсаж на двигателите както този във Алпите при който разследващите казаха че не е имало част по голяма от метър! Милиони малки парченца метал който са потънали в Океана а тези който не са потънали са разнесени от теченията! При такъв умопомрачителен удар при който огромен самолет като Бойнг е започнал да пикира вертикално и при които скоростта може да премине звуковата бариера а именно 1200 км/ч ударът във водата е меко казано кошмарен! При такъв удар водата става като бетонна стена и всичко е станало на прах и парченца колкото юмрук! Водата си възвръща формата и няма кратер, няма обгоряло. Всички малки парчета метал потъват! Следи няма! Имаш само място на което е исчезнал самолет!

    Коментиран от #16

  • 10 Mopcku

    1 0 Отговор
    Изключете форсажа и не заблуждавайте хората в сфери, извън вашата компетентност. Много авиационни специалисти, бре!
  • 11 Какво точно

    1 0 Отговор
    и какво точно са разгадали ? На мен нещо не ми стана ясно къде е самолета, къде са хората, останки и т.н.
  • 12 сссс

    0 0 Отговор
    да ве за прув път самолет навлиза в такава среда ..тая линия да не е нова ве досега от къде заобикаляха

    още малко трябва да са понапъните че да ви повярваме на теорията

    тия простотии си ги разправяйте на неграмотното американско население в европа не се излагайте с подобни заключения
  • 13 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    А ние трева пасем
  • 14 Plovdiv

    1 0 Отговор
    Всеки включен мобилен телефон може да бъде фиксиран на всяка точка от земното кълбо с точност до 10 метра максимум. При това положение твърденията, че не могат да открият този свръхмодерен, натъпкан с електроника самолет, са толкова очевадни лъжи, че няма накъде... Въпросът е кой има сметка от гибелта на тези хора и в какъв свят живеем, щом всичко това се случва. И какво ни чака утре? Сигурно : "Мирът е война, невежеството е сила, свободата е робство"?!... Ако е така, е време да си окачим въжето...
  • 15 Mercedes-Benz

    0 1 Отговор
    На колко хора още не им стана ясно, че въпросния самолет беше свален над Украйна?!
  • 16 Ел Капитан

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "СССР":

    Алоу ...... русофилски блянове не ми се слушат, животът и съдбата са изпълнени със всякакви изненади, американците не са виновни за всеки инцидент или случка, седиш си дома и четеш Война и мир и си мислиш че имаш отговор за всички тайни на вселената

    Коментиран от #17

  • 17 русофил

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ел Капитан":

    за всичко което се случва след втора световна война- има само един виновен, всечки го знаят
  • 18 сссс

    0 0 Отговор
    да ве за прув път самолет навлиза в такава среда ..тая линия да не е нова ве досега от къде заобикаляха

    още малко трябва да са понапъните че да ви повярваме на теорията

    тия простотии си ги разправяйте на неграмотното американско население в европа не се излагайте с подобни заключения
  • 19 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Ако наистина не могат да открият този самолет означава ,че сме тръгнали назад с технологията
  • 20 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    обикновено в тея случаи не искат да убият хората в самолета а само 1 от тях - другите заминават курбан. но така не се знае кой точно е мишената и съответно по трудно се намира убиеца . и не ви го казвам като любител . да сте поне малко хаберлии и вие ва светвам
  • 21 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    и естествено че 400 те шпионски спътника са го фотали 10000 пъти къде е и некой хич не му отърва да излязат снимките
  • 22 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    фотот даже газови находища 2000- метра ПОД ДЪНОТО както фотаха в черно море че не можели самолет с черна кутия която излъчва сигнал . ади на старата ми баба тея
  • 23 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    ива и вариянт 2 . Страна А слага на пътнически самолет шпионски кам и техника и самолета ,, неволно,, облита обекти под щита на цивилните вътре над страна Б като хаберлия е само 1 от пилотите . Страна Б не и издържат нервите и го сгромолясва....Страна Б мълчи заради убитите цивилни , Страна А заради това че е използвала цивилни за щит и проба на реякцията на врага.....И СЪВСЕМ ЛОГИЧНО СНИМКИТЕ ОТ СПЪТНИЦИТЕ НЕМА КОЙ ДА ВИ ГИ ПОКАЖЕ ПОСЛЕ
  • 24 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    и ако страна А и страна Б притежават 99% от спътниците в света съвсем снимки нема видим
  • 25 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    такива са историите на 99% от изчезналите самолети след 2 световна . само трябваше да пиша страна А и страна Р / извинявам сеза което/
  • 26 дженев

    1 0 Отговор
    Все пак не се връзвайте на пропагандната информация на една
    "велика нация"Те всичко знаят ,виждат и контролират.Дрън дрън.....
    Всичко е една голяма лъжа.На планетата има още много бели петна.
    Дори и те признават,че по-малко от 3% от световния океан е проучен.