Last news in Fakti

9 Август, 2015 12:40 747 0

Възможно е споразумение с Гърция до вторник

  • гърция-
  • споразумение-
  • вторник-
  • възможно-
  • кредитори

Преговорите за трети спасителен план вървят гладко

Гърция върви към завършване на проекта за споразумение за трета спасителна програма до вторник, а отпускането на първия транш е вероятно да стане до 20 август. Това съобщава електроното издание GRReporter, като цитира източник, запознат със съдържанието на телеконференцията на Икономическата и финансова комисия, проведена в петък вечерта.

Разговорите напредват гладко и е вероятно да приключат през почивните дни, отбелязва същият източник. Ако според плановете до вторник бъдат готови проектът на меморандума за разбирателство и един актуализиран анализ за жизнеспособността на дълга, гръцкото правителство и парламентът се очаква да ги одобрят до четвъртък.

Финансовите министри на страните от еврозоната биха могли след това да се срещнат или да осъществят видеоконферентна връзка, за да одобрят споразумението за тригодишен заем на Атина, посочва същият източник.

Очаква се преди 20 август Гърция да ратифицира още един пакет закони, който ще включва различни реформи, едновременно с националните процедури по одобрение на споразумението, така че да получи навреме първия транш и да извърши плащането по гръцките държавни облигации, държани от Европейската централна банка, чийто падеж е на 20 август, добавя същият източник.

Всички работят по План Α — подписване на споразумение и отпускане до 20 август на първия транш от новия заем в размер на 86 милиарда евро, продължава източникът.

Преговорите започнаха на 20 юли, седмица след продължилата цяла нощ среща, на която лидерите на страните-членки на еврозоната постигнаха съгласие за начало на преговори с Гърция.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: