19 Август, 2015 14:12 970 0

Германия одобри споразумението с Гърция

  • германия-
  • гърция-
  • споразумение-
  • дълг

Финансовият министър Волфганг Шойбле предупреди, че ще бъде безотговорно депутатите да се противопоставят на третия спасителен пакет за Атина

С 454 гласа „за“, 113 - „против“ и 18 - „въздържали се“ германският парламент – Бундестаг одобри споразумението за отпускане на близо €86 млрд. помощ за Гърция, предаде Би Би Си.

Финансовият министър Волфганг Шойбле предупреди, че ще бъде безотговорно депутатите да се противопоставят на третия спасителен пакет за Атина след като балканската страна приела да изпълнява повечето от исканията за кредиторите. Ден преди гласуването в Бундестага кабинетът на Алексис Ципрас размрази стопираното месеци по-рано вземането на концесия на 14 гръцки летища от Фрапорт.

Първоначалните сондажи бяха, че 60 депутата от партията на Ангела Меркел ще се противопоставят, но в зала против гласуваха 46.

До часове се очаква холандският парламент да подкрепи третия спасителен пакет за Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: