27 Януари, 2016 13:03 896 1

Иран може да има приятелски отношения със САЩ

  • иран-
  • хасан рохани-
  • сащ

Според Хасан Рохани от Вашингтон зависи да подобри отношенията си с Техеран

Иран може да има по-добри отношения със САЩ, но от Америка зависи да промени враждебното си отношение към Техеран. Това бе заявено от иранския президент Хасан Рохани, цитиран от „Ройтерс“.

„Възможно е Иран и САЩ да имат приятелски отношения. Ключът за това, обаче е в ръцете на Вашингтон, а не в тези на Техеран“, заяви Рохани в Рим, малко преди да замине към Париж, където продължава неговата серия от посещения в страни от Европа. Иранският президент се опитва да подобри отношенията на своята страна със Запада, седмици след като бяха вдигнати икономическите санкции от нея.

„Ясно е, че Иран се бори с тероризма“, допълни Рохани.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    0 0 Отговор
    Официалното име на тази държава е "ислямска република Иран". Там е забранено да се носят тениски или къси гащи защото исляма не им разрешава да се виждат части от тялото, освен лицето. Въпреки, че е пустиня и през лятото жегите са нетърпими - температурите са над 40 градуса.
Новини по държави: