Last news in Fakti

28 Януари, 2016 15:48 1 124 0

И ФЕМЕН посрещна Хасан Рохани в Париж (Видео)

  • рохани-
  • хасан рохани-
  • фемен-
  • париж

Всяка година в Иран се извършват над 800 екзекуции, а гражданското общество и мислителите са подложени на гонения

И ФЕМЕН посрещна Хасан Рохани в Париж (Видео) - 1

И феминистката организация ФЕМЕН посрещна иранския президент Хасан Рохани в Париж. 
На мост във френската столица феминистките опънаха транспарант с надпис „Добре дошъл, Рохани, убиецът на свободата“. 

Отстрани до транспаранта над водите на р. Сена беше провесена активистка на ФЕМЕН. На гърдите й беше изрисуван флага на Иран, а на врата й беше поставена примка. 

От ФЕМЕН оправдаха акцията си с желанието им иранският президент да се чувства като у дома си по време на визита във Франция. Италианските власти покриха някои голи статуи, за да не дразнят иранския президент по време на посещението му в Рим. 

От ФЕМЕН припомнят, че всяка година в Иран се извършват над 800 екзекуции, а гражданското общество и мислителите са подложени на гонения. 

Режимът на аятоласите нарушава основни човешки права в името на Аллах. Генералната асамблея на ООН през 2015 г. отбеляза, че терорът по време на Рохани е много по-голям от неговия предшественик.
Срамно е политик да се ръкува с Рохани, отбелязват от ФЕМЕН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: