Last news in Fakti

5 Февруари, 2016 10:27 1 284 0

Днес започва карнавалът в Рио де Жанейро

  • започва-
  • карнавалът-
  • рио де жанейро

Очаква се той да привлече 1 млн. туристи

Днес започва очакваният от милиони хора по целия свят карнавал в Рио Де Жанейро, съобщи „Банкок Пост“.

През последните дни здравните власти в страната извършваха масово прочистване на вида комари, за които се смята, че разпространяват вируса Зика. Те правят всичко възможно, за да ограничат заразата и тя да не застраши ежегодния карнавал. В същото време Бразилия е сполетяна от рекордна рецесия и обществено недоволство към управлението на президента Дилма Русеф. Въпреки това, обаче милиони хора са готови да се забавляват на карнавала.

Символично събитието в Рио започва, когато кметът Едуардо Паес предаде ключовете на града на лидера на карнавала или т.нар. крал Момо. На откриване присъства и кралицата на карнавала, която се избира след специално гласуване и е придружена от две принцеси. Събитието продължава 5 дни. Неговият апогей е в неделя и понеделник вечер, когато ще се проведе парадът на най-добрите школи по самба в страната. В него участват най-добрите танцьори в Бразилия, облечени в едни от най-екстравагантните и пъстри костюми, които могат да бъдат видени. За фестивала танцьорите в страната се подготвят цяла година.

Очаква се събитието да привлече 1 млн. туристи. През тази година карнавалът се възприема като генерална репетиция за Олимпийските игри, които ще се проведат в Рио през лятото. През последните дни стотици танцьори проведоха технически репетиции специално за парада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: