Last news in Fakti

18 Март, 2016 21:36 2 140 4

Залавянето на Абдеслам – ключово от разузнавателна гледна точка

  • салах абдеслам-
  • брюксел-
  • залавяне-
  • разузнаване-
  • ислямска държава

Ще получим ли повече информация за „Ислямска държава“? Ще проговори ли Абдеслам?

Залавянето на Абдеслам – ключово от разузнавателна гледна точка - 1
Снимка: БТА/ AP

Залавянето на Салах Абдеслам е ключово от разузнавателна гледна точка. Това написа журналистката на „Ню Йорк Таймс“ Рукмини Калимачи в профила си в Туитър.

То може да даде отговор на въпрос по какъв начин „Ислямска държава“ е осъществила координираните атаки в Париж през месец ноември миналата година, при които бяха убити 130 души.

При полицейска операция в квартал „Моленбек“ бе заловен Салах Абдеслам, считан за мозъка на терористичните атентати във френската столица.

Той бе ранен в крака, а по-късно заловен жив. Абдеслам е човекът, организирал логистично нападенията във фаталната нощ на 13 ноември. Самият той, обаче, не се самовзривява и успява да избяга.

Сега разузнавателите разполагат със силен коз в ръкава си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кротко

    1 2 Отговор
    МНого да с е внимава по в реме на показните мероприятия се засякоха женски подменяни в телата от нагли престъпници да командват спец служби..
    Момчето явно е наркотизирано да с е пази да не бъде убито с цел скриване на истинските извършители..Белгииците д а проведат собствено раз следване..да прослушат записи от комуникации на спец службите вкл от оня тн шарли и следващия..подменяните в телата се разпознава т отлично..
  • 2 иноземни некромани са

    1 0 Отговор
    както се вижда на снимката калибрират техника за озверяване на униформени вкл с нано чипове вкарани в телата..Провеждат операция БЕЛДЖъМИЯ
    подава въздуха около униформени..Следят всички заподозрени за специални агенти,тайни агенти и власт подставени вкл в рамкит е на дрехи и обувки..
  • 3 некойси

    0 3 Отговор
    Справилните методи и подходи тоя генкста рап стар и ислямски боец ще си изпее и майчиното мляко.
  • 4 Бай хой

    0 2 Отговор
    И тоя абдалсалам ги мотка великите 007 четири месеца. И тоя терорист е роден, отгледан, възпитан и обучаван във великият и супер демократичен европейски съюз. Сега франсетата дали ще насочат самолетоносачи и бомбардировачи към белгия и франция за наказване на страните произвели терористи? Мухаха. И санкции за люлката на тероризма.
Новини по държави: