20 Март, 2016 09:14 1 330 4

Абдеслам планирал да се самовзриви, но се отказал

  • салах абдеслам-
  • белгия-
  • ислямска държава-
  • париж-
  • планирал-
  • отказал-
  • терорист

Адвокатът на заловения заяви, че той ще откаже да бъде екстрадиран във Франция

Абдеслам планирал да се самовзриви, но се отказал - 1
Снимка: БТА/ AP

Логистичният мозък на парижките атентати Салах Абдеслам, който бе заловен при спецакция в „Моленбек”, е планирал да се самовзриви, но е променил решението си, съобщи Би Би Си, позовавайки се на френската прокуратура.

Абдеслам е разкрил пред белгийските власти, че е планирал да се самовзриви на „Стад дьо Франс”, но се е отказал.

Смята се, че малко след координираните атаки в Париж, при които бяха убити 130 души, терористът се е отправил към брюкселското предградие „Моленбек”, където бе заловен в петък.

Адвокатът на заловения заяви, че той ще откаже да бъде екстрадиран във Франция. Френският президент Франсоа Оланд изрази пълна увереност, че белгийските власти ще отговорят положително на искането за екстрадиция на Салах Абдеслам.

Вчера срещу джихадиста от „Ислямска държава” бяха повдигнати официално обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 1 Отговор
    Сега трябва да го хранят този свинеподобен...че и грозен ,да бяха го гръмнали...Такива отрепки в Европа най малко 1млн....

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    1 1 Отговор
    "Салах Абдеслам, е планирал да се самовзриви, но е променил решението си" всичките им лидери са такива силни са на думи и с лекота пращат други да се саможзривят, но не искат това з асебе си, за съжаление около тях е пълно с тъпанари, които освен цитати от корана в главите си нямат нищо друго и сляпо ги следват
  • 3 чичо Пенчо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    Добре казано !!Дали пък не идва време вече да спрем да говорим и да хванем калашниците и да ги почнем РЕЗАНИТЕ......
  • 4 ново20

    0 0 Отговор
    "Абдеслам планирал да се самовзриви, но се отказал" - голяма новина! Как щеше да е жив и да го хванант, ако не се беше отказал?!
    И също така, това стана ясно още след атентата - че се е разколебал и дори тия дето го вербували му били ядоса ни и го търсели за го убият. Не помните ли!?
Новини по държави: