Last news in Fakti

23 Март, 2016 12:42 2 970 2

Арестуваха един от атентаторите в Брюксел?

  • атентаторите-
  • арестуваха-
  • брюксел

Наджим Лахрауй е бил задържан от белгийските власти

Един от основните заподозрени за вчерашните атентати в Брюксел е бил арестуван, съобщи Би Би Си.

Смята, се че Наджим Лахрауи е мъжът в десния ъгъл на разпространената вчера снимка от летището в белгийската столица. На нея се виждат тримата мъже, за които се смята, че стоят зад взривовете в  „Завентем“.

Според белгийския вестник DH арестът е станал в квартала „Андерлехт“. Лахрауи беше единственият атентатор, който не се самовзриви на летището „Завентем“ през вчерашния ден. Негово ДНК беше открито в къщите на хората, заподозрени за атентатите в Париж от миналата година. 

В серията от атентати в Брюксел през вчерашния ден загинаха над 30 души. Другите заподозрени са братята Халид и Брахим ел Бакрауи. Счита се, че те са били част от група около задържания през миналата седмица Салах Абдеслам. 

„Гардиън“ съобщава, че в момента белгийските медии опровергават новината, че Лахрауи е бил заловен. Според La Libre Belgique друг човек е бил арестуван в квартала „Андерлехт“. От DH също заявяват, че самоличността на заловеният е била сгрешена. Все още няма официална полицейска информация по случая, но белгийски медии вече започнаха да се извиняват за новината.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    0 0 Отговор
    аХАМ ! След малко ще напишете , че не са го хванали . Разбира се ще излезе че новината под която коментирам е пълна глупост ! Това обаче няма как да го напишете .
  • 2 фен на танас

    1 0 Отговор
    Роскаа, голи каки кога ще пуснеш а????????
Новини по държави: