Last news in Fakti

23 Март, 2016 22:56 14 756 8

Терористите от летището в Брюксел не са били атентатори-самоубийци

  • белгия-
  • брюксел-
  • летище-
  • бакрауи-
  • братя-
  • терористи-
  • атентат-
  • атентатори-самоубийци

Ислямска държава е била предвидила много по-жестока атака, но нещо се е объркало

Доказателствата опровергават твърдението на белгийските власти, че двамата братя, отговорни за атаката на летището в Брюксел от 22 март, са атентатори-самоубийци, пише израелският сайт "Дебка".

Те бяха идентифицирани още на следващия ден като Халид и Ибрахим Ел Бакрауи и се оказва, че вече са известни на полицията.

Според антитерористични източници има признаци, че двамата мъже са се измъкнали и все още са живи. Те не са използвали жилетки с експлозиви за бомбените атаки, отнели живота на 14 души, ранели десетки други и съсипали залата за заминаващи пътници на летището в Брюксел. Според констатациите, направени на мястото на основната експлозия, в близост до бюрото на авиокомпания "Американ еърлайнс", атентаторите са взривили бомби, поставени на техните колички за багаж.

Силните взривове и металните шрапнели, изхвърлени при експлозията, са причинили наранявания в долната част на телата на жертвите, според описанията дадени с сайтовене на брюкселските болници и социалните медии. Експлозия от жилетка с експлозиви, омотана около тялото на атентатор-самоубиец би причинила наранявания по гърдите и горната част на крайниците.

Таксиметровият шофьор, който оставил двамата терористи на летището обясни, че те отказали помощта му при свалянето на куфарите от колата, въпреки че били много тежки. Най-вероятно в тях са били смъртоносните бомби.

И двамата братя носели черна ръкавица само на лявата си ръка, очевидно, за да прикрият бутони за дистанционно детониране на бомбите. По принцип атентаторите-самоубийци взривяват своите жилетки с експлозиви с вграден механизъм.

Въпреки шока, който предизвика атаката на летището, има доказателства, че тя е била само първата част от джихадистката мисия на братята. Ислямска държава, която е одобрила операцията, е предвидила много по-голяма жестокост. Това става ясно след откриването на три сака с идентично съдържание - комплекти огнестрелни оръжия и боеприпаси, жилетки с експлозиви, две автоматични пушки AK-47, списания и ръчни гранати - всичко непокътнато и неизползвано. Полицията ги взриви с контролиран взрив.

Тези комплекти са били предварително скрити на летището и е трябвало да бъдат използвани срещу аварийните екипи, медиците, силите за сигурност и другите екипи за първа помощ, които пристигат на мястото на трагедията, за да помогнат на жертвите от първата атака.

Когато следователите разгледани автоматите, установили, че някой е опитал да стреля с един от тях, но той е засякъл. Това може би обяснява защо втората част от ужасяващата атака летището не се е състояла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркел

    3 5 Отговор
    Мился, че пипалата на хибридния путинизъм са достигнали до атентаторите в прокси войната срещу Европа. Автоматите са руски и за това са засекли.

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 2 adolf

    1 0 Отговор
    kadesi her Hitler,lipsvas ni
  • 3 Чукча

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Меркел":

    Ей, ,,барабанист,, откъде извади тази желязна логика.
  • 4 Румен Янев

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Меркел":

    Явно не си бил в казармата и не знаеш що е то "калашников"!!!Пуцал съм с патрони произведени през 1965-та година и не е засичал!!!Твърде опростен и за да се яви засечка за разлика от М-16 например!!!!Но като черпиш информация само от хорски приказки и интернет така ще да е!!!
  • 5 БАЙ ГАН4О

    2 2 Отговор
    За вси4ко са виновни ДВЕ американски фамилии ,ако някой иска да знае цялата истина да потърси анализа на Пасков даван по телевизия Алфа.Днес за първи път го слушах .Ако хора ,като него са в правителството и парламента България ще процъфтява.Срамно е 4е ни управляват подлоги като Боко тиквата и сие.Те не мислят са родината ни,а единствена за ли4ни облаги,подли предатели
  • 6 7777777

    0 3 Отговор
    АК 47 Е БЕЗОТКАЗЕН! ИМАМ ИЗСТРЕЛЯНИ 10 000 ПАТРОНА ЗА 2 ГОДИНИ СЛУЖБА, БЯХ ПЕХОТИНЕЦ! ДАЖЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ГО ПРИЗНАВАТ, ЧЕ Е НАЙ ДОБРИЯ АВТОМАТ В СВЕТА, ИМАШЕ ПРЕДАВАНЕ В КОЕТО ТЕСТВАХА РАЗЛИЧНИ ОРЪЖИЯ, МИНАВА ПРЕЗ НЕГО КАМИОН И ПАК СТРЕЛЯ!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тодор

    0 0 Отговор
    Не вярвам калашник да засече!Друга ще да е причината!
Новини по държави: