Last news in Fakti

25 Март, 2016 19:39 872 0

Интерпол подкрепя Брюксел в борбата с тероризма

  • интерпол-
  • тероризма-
  • брюксел

Организацията подкрепя мащабна акция за споделяне на данни

Международната организация на криминалната полиция, известна още като Интерпол е предоставила подкрепа на властите в Брюксел след атентатите в града.

Оказана е подкрепа за идентифициране на потенциалните връзки на терористите с други хора, стоящи зад атаки в други точки на света. От Интепрол искат да консолидират усилията на правоохранителните органи в цял свят, за да се локализират и заловят лица, свързани с чуждестранни терористи.

Организацията иска да предостави на страните-членки възможност за актуализиране на техните бази данни и за споделяне на информацията за хората, които те подозират за терористи или са задържали за тероризъм, чрез Интерпол.

В специална операция ще бъдат включени интегрирани анализи на начина на действие на терористите, за да се идентифицират потенциални връзки между отделните индивиди.

„Нашите молитви са отправени към роднините на загиналите в последните атентати хора. Ние обаче трябва да се замислим върху нашите действия срещу тероризма. Една от основните ни цели е да подкрепим усилията за контриране на тероризма във всички региони. Трябва да се има в предвид, че през последните месеци се увеличава броят на държавите, които става жертви на тероризъм“, заяви генералният секретар на Интерпол Юрген Сток. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: