Last news in Fakti

26 Март, 2016 12:19 1 404 0

В Брюксел са били предупредени за атентатите

  • брюксел-
  • атентатите-
  • предупредени

Гръцката полиция е открила планове за потенциални атаки срещу летища в белгийската столица

Гръцката полиция е открила планове за потенциални атаки срещу летища в Брюксел още през януари 2015 г. , съобщи SBS.

Плановете са били открити в два апартамента в Атина, като властите в Брюксел веднага са били уведомени. Открита е бил и карта на летище в белгийската столица. Според „Скай“ плановете са били открити в жилища, които са били обитавани от джихадисти.

По-късно стана ясно, че човек, имащ връзки със смятания за организатор на атентатите в Париж Салах Абдеслам, е бил установен в Атина. В атаките в Париж на 13-ти ноември загинаха 130 души. През миналата седмица Абдеслам беше заловен, а във вторник след серия от взривове в Брюксел загинаха 31 души.

Турция вече обяви, че през миналата година е екстрадирала един от атентаторите в Брюксел в Европа, но той е бил освободен. Това породи сериозни критики белгийските власти. Двама министри дори подадоха оставки. Те обаче не бяха прието от белгийския премиер.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: