3 Април, 2016 12:27 1 924 2

Азербайджан прекратява огъня в Нагорни Карабах

  • нагорни карабах-
  • конфликт-
  • военно решение

Баку обаче е готов и за "военно решение"

Азербайджан едностранно прекратява военните операции и ответните мерки по фронтовата линия в Нагорни Карабах, съобщи Министердството на отбраната на страната, цитирано от РИА Новости-

Преди това посланикът на Азербайджан в Москва Полад Бюлбюл-оглу заяви, че дипломатическите опити да се уреди конфликта около Нагорни Карабах са доказали своята неефективност и затова Баку е избрал „военния път“, предава Дойче веле.

„22 години има опити за мирно решаване на конфликта... Ние сме готови да за мирно решение на въпроса. Но ако няма да се реши по мирен път тогава ще го решаваме по военен път“, е заявил азербайджанският посланик пред радиостанция „Говорит Москва“.

При това посланикът отказа да отговори на въпроса дали Турция подкрепя Азербайджан при военното решение на конфликта. Турският президент Реджеп Ердоган обеща да подкрепи Азербайджан "до края" в конфликта му с Армения в Нагорни Карабах.

Ердоган също се обадил по телефона на азерския си колега Илхам Алиев и му казал, че „турският народ винаги е рамо до рамо с азербайджанския" съобщиха от пресслужбата на Алиев. Пресслужбата на президента на Азербайджан съобщи, че президентът Илхам Алиев е провел телефонен разговор и с премиера на Турция Ахмет Давутоглу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    5 2 Отговор
    Тоя фес наистина ще си изпроси разделяне на Турция.Арменците имат да си вземат територии кюрдите също.Вместо да си трае наглото джудже се меси отново в чужди работи и ще гризне дървото.
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    Така е, много си прав. Търси си боя, ама много упорито, и ще си го получи.......ама се надявам като стане напечено да не успее да избяга а да го заколят барабар с цялата му рода дето сега цоца яко. Ванга е предсказала, че ще има голяма война тия години и руснаците ще ликвидират Турция като държава такава каквато е в момента. Струва ми се че това ще стане до 1-2 години.