Last news in Fakti

6 Април, 2016 17:49 1 152 0

Рамон Фонсека: Не сме направили нищо незаконно

  • рамон фонсека-
  • незаконно-
  • досиетата панама

Според него фирмата Мосак Фонсека е станала жертва на хакерска атака

Рамон Фонсека: Не сме направили нищо незаконно - 1
Снимка: БТА/AP

Един от основателите на кантората „Мосак Фонсека“ заяви, че организацията е станала жертва на хакерска атака, съобщи CBC.

Именно от „Мосак Фонсека“ изтекоха скандални документи, които показват обвързаността на известни личности с офшорни компании. Рамон Фонсека заяви, че неговата фирма, която е специализирана в основаването на офшорни компании, не е извършила нищо незаконно. Той отрече от там да са съдействали за прикриването на данъци на различни предприятия.

Според него фирмените имейли, които бяха публикувани от Международния консорциум за разследваща журналистика са извадени от контекста и се тълкуват неправилно.

„Ние изключваме възможността това да е вътрешен пробив. Това не е теч, това е хак. Ние имаме нашата теория и я проучваме. Ние вече сме направили оплакване в кабинета на главния прокурор“, заяви Фонсека.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА