Last news in Fakti

8 Април, 2016 16:33 897 0

Отложиха екстрадицията на Абдеслам

  • салах абдеслам-
  • екстрадиция-
  • франция-
  • белгия-
  • терорист

Абдеслам изрази желание да си сътрудничи с френските власти

Отложиха екстрадицията на Абдеслам - 1
Снимка: БТА/ AP

Екстрадицията на Салах Абдеслам бе отложена, но не и поставена под въпрос, съобщи „Асошиейтед прес“, позовавайки се на френските власти.

Логистичният мозък на парижките атентати, който бе заловен в Белгия през миналия месец, ще бъде екстрадиран във Франция, но все още не е ясно кога.

Абдеслам изрази желание да си сътрудничи с френските власти, въпреки че след ареста бе на противоположно мнение. На 19 март адвокатът на задържания Свен Мери заяви, че клиентът му ще откаже екстрадиция.

Разследващите вярват, че между атаките в Брюксел и Париж има връзка. Възможно е да са били подготвени от една и съща клетка на джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Залавянето на Салах Абдеслам е ключово от разузнавателна гледна точка, написа „Ню Йорк Таймс“ часове след новината за залавянето му.

Абдеслам може да даде отговор на въпрос по какъв начин „Ислямска държава“ е осъществила координираните атаки в Париж през месец ноември миналата година, при които бяха убити 130 души. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: