Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 20:25 4 504 14

Сръбските МиГ-29 влизат в строя през 2017 г.

  • сърбия-
  • миг 29-
  • русия

Самолетите ще пристигнат на белградското военно летище "Батайница" най-късно през април

Сръбските МиГ-29 влизат в строя през 2017 г. - 1
Снимка: Wikipedia

Шестте изтребителя МиГ-29, подарени на Сърбия от Русия, ще пристигнат в страната през март или април и след ремонт бъдат готови за употреба до края на 2017 г., съобщи ТАСС.

Самолетите ще пристигнат на белградското военно летище "Батайница" най-късно през април, където ще бъдат ремонтирани и модернизирани под ръководството на руски спецалисти. Модернизирането на шестте самолета, както и на наличните четири сръбски изтребителя /три МиГ-29 и един МиГ-29УБ - бел. ТАСС/ ще струва 185 милиона евро.

До края на тази година или най-късно в началото на следващата процесът ще приключи и самолетите ще бъдат предадени на 101-ва авиационна ескадрила и на 204-та авиобригада, съобщи сръбското министерство на отбраната.

Самолетите ще бъдат оборудвани с най-ново въоръжение, радари, оптично-електронни системи, които значително ще увеличат възможностите на сръбската авиация. Министерството съобщи, че в редиците на сръбските ВВС има достатъчно пилоти, които имат необходимите умения да управляват новите машини.

Още осем самолета МиГ-29 и две ракетни системи за противовъздушна отбрана тип Бук ще получи Сърбия от Беларус догодина при условие, че Белград плати ремонта и модернизирането им.

По-рано Белград подписа договор за доставката и на девет бойни вертолета Н145М с компанията "Ербъс хеликоптърс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    7 26 Отговор
    Веднъж с изтекъл отдавна летателен ресурс/не е ясно обаче зали руснаците са си направили труда поне да върнат километража/,после морално остарели,с първобитно военно оборудване и накрая -едни стотици милиони евро за "реставрация" на Старата дама с марков грим...и червило с ярко червен цвят естествено.Ама как да го избегне тоя непредвиден масраф братска Сърбия и СМЕЕ ЛИ ДА ВЪРНЕ ПОДАРЪКА,след като е подарен от толкова специална държава?!Както и да е-ако въпросния подарък мине натоварен във вагони през БГ или пък със шлепове по Дунава-ще махаме радостно с кърпички в ръце,няма как:)

    Коментиран от #9

  • 2 Добри

    3 10 Отговор
    Е нали Беларус им ги подаряваха?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ссс

    3 27 Отговор
    И те ще паднат . Както всичко Руско пада . И Сирия ще падне и ще заговорят на Американски език . Тръмп като вдигне стената, ще ги видя как ще стоят Руснаците гладни от другата страна . като спрат Американците да им изстрелват спътници и телевизия няма да могат да гледат . Като им спрем бананите от Гърция и Турция и гледай какво става . Нова бежанска вълна .

    Коментиран от #5, #6

  • 5 гост

    3 23 Отговор

    До коментар #4 от "ссс":

    никакви банани и портокали не са виждали тези . Само по телевизията . Картофи ако им докарат от ЕС като помощи и се редят на опашки . В Москва си продават имотите за по една купичка ориз или кило картофи . Аз съм от древен знатен род и мене тия руснаци не ме интересуват . Карам си БМВ-то и не ми пука . Газ има на вскаде и на мен ми дреме .
  • 6 Лъчо

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "ссс":

    Все си мислех, че аз съм най-глупавия в света, но имало по-глупави и от мен, да знаеш... Визирам акцента ти... В момента ние сме по-зле, отколкото след Първата и Втората световни войни заедно по БВП на глава от населението. Не гледай статистиките на ма фията, те са неточни! Гледай произвеждащото реално БВП продукт и количеството на човек! В момента произвеждащото население е много по-малко, от преди. Значи сме в тотален регрес. Россия ще си се оправи, не защото има газ, а защото там са си намерили как да преживяват. Но ние едва ли, с такива вредни тикви политици, 90% прост народ вярващ на мародери и отказващ да ги изтрепе - включвам и Секюритито ни, и Правосъдието ни, което досега не разстреля нито един политик вреден, а трябваше, от Луканов и досега да ги разчиства от света, за да не крадат и пречат!, то ние сме в демографски срив именно поради тия на постовете - каквото и да предприемеш тия го провалят като начинаниес техните наредби ип ростотии. Затова, че не плачи за Россия, а за нас! Колкото до Оня с коня, то на харизан кон зъбите не се гледат! По-добре скапан самолет за тренировки, отколкото никакъв! А нашите къде са? Досега само от изборите на 1 година можехме да имаме нова ескадрила Грипен-и с наземната поддръжка. А къде са? сскъде е Тиквата да каже колко са градели България? Че наливаха парив номенклатурата и в празни терени стадиони пустеещи и граадинки ис мяна на плочки за да лапат обръчите им,, че вместо да раздадат парите от еврофондовете на

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Лъчо

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Лъчо":

    Парите от еврофондовете трябвашже да ги дадат на хора като мен,к оито сикаха да правят производство! не да ги мвотат, както мен да се регистриралив друга област, не по местожителство, да чакали 5 месеца и тогава ако ги одобри консултант след още месец моткане да им се отпуснат, ако??? и с негласната уговорко 30% за отпускащите! Ето един иска да прави ковачница - давате му и го контролирате! Не направи ли и открадне ли? - до стената! Друг иска да търгува - давате му.- ИЗлъже ли - до стената! Ей така правеха старите българи, а не тия проклети грозни алчни мародери на постовете сега! Тия убиха българите и България, не я градят! Правят паметнници на умрелите, като дворци, а за живите пенсии и заплати за умиране? това ли ви е градежа бе бандити ?тервел би ви изкормил живи на площада ако бе на власт заради геноцзида ви към нас! А аз? Аз щях да ви окова във вериги и да правите мажгистралите - ден по ден нощ по нок да спите на пътя докато не ги направите с 40 години гаранция! Ала никой не ви наказва. А ти, руссофобе, си жалък? Защо да падне ла Сирия? за да станел някакъв нов примитивен диктаторски халифат ли? та Сирия си бе модерна страна преди да я разсипят...интереси. Аман от такива като теб - нас погубихте и на невинни злото желаете. Заради вас намразихф и да живея вече на тая планета. Сто хиляйди пъти поне съм се чудел дали да не се махна буквално нагоре...
  • 8 баба

    11 1 Отговор
    до onq s konq умнико и ф16 са 30 год но сащ ги джиткат важно е модернизацията и американските ядрени посейдон са на 50 год ама са на дежурство аман от недоучени самовлюбени умници който само чукат на компа глупости
  • 9 на коня под опашката

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Изтекъл ти е ресурса на БМВ-то.
  • 10 солженицин

    2 8 Отговор

    До коментар #6 от "Лъчо":

    Явно нямаш доверие на официалната статистика - твое право!

    Нямам представа какви други данни ползваш ?

    Аз например никога не съм виждал / по КПП тата / толкова много български тирове да изкарват родна продукция!

    През сезона за всеки уикенд от 250 хиляди до 4-500 хиляди българи минават на Кулата към Гърция за почивка ВИЖ ИМ КОЛИТЕ И НАПРАВИ ПРОСТА СМЕТКА КОЛКО ПАРИ ОСТАВЯТ И КАЖИ КОГА БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ПО-ДОБРЕ ???

    Коментиран от #11, #12

  • 11 кроко

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "солженицин":

    Не си виждал, щото с влакове е по-изгодно, пък и си работил в обора на ТКЗС-то! Освен това вземи си купи едни очила, може и да забележиш турските регистрационни номера на торовете! Ще ти го смеля, че като те гледам не си много умен - транзит са, само минават през България, не изнасят нищо българско!

    Коментиран от #13

  • 12 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "солженицин":

    България е била по-добре ,тогава когато българските семейства са можели да раждат 168 000 деца годишно. Без да да са мислили за прехраната , образованието , медицински ,и битови тегоби .Бях писал преди време ,за папагалчетата ,като им осигуриш добри условия ,и са щастливи ,те се и размножават.
  • 13 солженицин

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    Различавам добре българската регистрация както и българските леки автомобили пътуващи за Гърция !!!

    Коментиран от #14

  • 14 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "солженицин":

    Много си ограничено, тролче. Винаги се искал акъл и усилия, дори и за да лъжеш!
    Значи ако трябва да оплюеш колко лошо е било през комунизма, си готов да лъжеш, че не е можело да се ходи по екскурзии и войските са пазили да не се излиза, а не кой влиза!
    Обаче като трабва да излъжеш, че сега е по-добре, твърдиш че едно врем по границата нямало толкова тирове.

    А какво си правил едно време на границата, ако не е можело да се излиза?

    Много плоски лъжи ни разказваш, нито си бил едно време на границата, нито сега! Седи си в дупката и си кретай мизерния живот, такива като теб и едно време са били некадърници, и сега са такива! Не си се уредил през комунизма и затова ги мразиш, ама и сега си търсиш някой да ти е виновен с нещо.
Новини по държави: