22 Февруари, 2017 15:40 860 0

Паритет преди изборите в Холандия

  • герт вилдерс-
  • избори-
  • холандия

Партията на Герт Вилдерс има лека преднина

Партиите на националиста Герд Вилдерс и премиерът Марк Рюте са в паритет преди парламентарните избори в Холандия, съобщи Politico.

Изборите в страната ще се проведат на 15-ти март. Предварителното проучване е на Peilingwijzer. Според него крайно дясната партия на Валдерс ще вземе между 24 и 28 места в парламента. Народната партия на Рюте пък може да вземе между 23 и 27 места. Холандският парламент се състои от 150 места.

На последните избори партията на Вилдерс взе 15 места, а тази на Рюте 41.

Очаква се още либералите от D66 да вземат между 16 и 18 места. Зелените очакват между 15 и 17 места. Христиандемократическата партия също ще се бори за между 16 и 18 места,

В момента партията на Вилдерс бележи отстъпление, след като през миналата седмица се очакваше да вземе 35 места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: