Last news in Fakti

25 Март, 2017 12:22 32 352 129

Турция бясна на България

  • българия-
  • граница-
  • турция

Нуман Куртулмуш обяви блокирането на границата като ултранационалистично

„Блокадата на българската граница с Турция е неприемливо. Това е ултранационалитично действие и противоречи на демокрацията.“ Това беше заявено от турския вицепремиер Нуман Куртулмуш, цитиран от Risate Haber.

По време на предизборното си посещение в югоизточната провинция Газиантеп Куртулмуш изрази възмущението си от инцидентите на границата при Капитан Андреево с изселниците, пътуващи за България, за да гласуват на 26 март.

“Това не изглежда като официална пречка. Тук обаче цивилни, може би с подкрепата на българската държава, пречат на наши граждани да гласуват. Това е в разрез с демокрацията и добрите отношения по между ни“, заяви Куртулмаш.

Той добави, че турският външен министър Мевлют Чавушоглу вече е разговарял с българския служебен министър Ради Найденов. Той е настоял България да мобилизира властовите си механизми. Турция настоява да не се допуска повторение на тези събития.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 идио ти

    166 27 Отговор
    Да им е...май....турците.....-имам предвид правителството им......
  • 2 Босфора

    193 21 Отговор
    Ne e редно.След наглия нарко преврат 1989 година вече над 27 години от Турция пристигат в България стотици хиляди за да гласуват за нагли престъпници АМАН

    Коментиран от #5

  • 3 Фриман

    154 18 Отговор
    Имат си территория и народ си имат,там нека да гласуват! Нашата демокрация е за нас,а на тези на който не им харесва да се местят другаде! Тези диктатори за демокрация говорят, защо тогава не пуснат кюрдите да заживеят на своя земя? Нищо за османите не е останало! Времето е да си върнем Константинопол за да има ясна граница между Азия и Европа! Много ме съмнява ще турците искат интеграция в европейско общество! Идеята им да заселят европейски държави и да ги управляват,чрез своите малцинствата! Или мислите че искат свобода за гейове, лесби и други животни? С техния акъл могат само там където са да остават и босфора да им бъде за непреодалима преграда!
  • 4 Ярослав Станчев

    151 21 Отговор
    Тия много си повярваха.Изпокараха се с половината евросъюз,взеха да раздават акъл насам и натам и нищо чудно накрая да им набият канчето.По някое време Дядя Вова и фрау Меркел може да спретнат още едно превратче на султан Ердоган и тоя път май ще е успешно.

    Коментиран от #78

  • 5 До 2ри

    87 14 Отговор

    До коментар #2 от "Босфора":

    Да 27 години те си пращат хората представяй си откъде идват чак тези хора независимо че им помага държавата им, но те знаят че са длъжни да дойдат и без друго. Сега нека погледнем в нашата къща какво става когато се зададат избори, основното което се чува това е АЗ няма да гласувам или няма за кого да гласувам. И после какво са ни виновни турците като тука в нашия двор нещата не са във ред. Ами намерете за кого от толкова много партии ли няма за кого. Всичките биле мошенници. Е много са и такива но ако се зачетете кой каква реална програма предлага и дали тя е изпълнима къде е проблемът

    Коментиран от #100

  • 6 бай Пешо

    92 16 Отговор
    ... Тук обаче цивилни, може би с подкрепата на българската държава, пречат на наши граждани да гласуват. ...е като са ваши граждани що ги пращате да гласуват в чужда държава бе демократите.Според мен колкото и маловажно да е моето мнение мисля че хора с двойно гражданство не би трябвало да имат глас за въпросите на една държава в която не живеят и с нищо не допринасят за нейното благо това се отнася не само за турците които само за избори стават българи.
  • 7 Без двойно гражданство

    129 19 Отговор
    Трябва да се премахне двойното гражданство. Кой иска да е турски гражданин, нека да е такъв. Кой иска да е български, да си е български. Какво толкова?

    Коментиран от #53

  • 8 Бьлгаре

    28 117 Отговор
    Има си човешки права.. Тия хора имат право на глас.. Да не забравяме Кипър.. Там гърците се опитаха да ги депортират и да им отнемат правата

    Коментиран от #11, #13, #19, #60

  • 9 гост 2

    111 15 Отговор
    Трябва да се премахне двойното гражданство и да се удължи максимално срока на уседналост. Всичко друго е ала-бала и не произвежда никаква промяна в положението.
  • 10 На Ердоган леля му

    101 8 Отговор
    Турците да млъкнат малко че маи целия свят им е виновен за нещо тук е България и на които не му изнася нещо може да си остави паспорта и да поеме пътя а че наште политици-боклуци не премахнаха двоиното гражданство сме си виновни ние
  • 11 гост 2

    110 7 Отговор

    До коментар #8 от "Бьлгаре":

    "Тези " хора не знаят български език , не го учат и не го използват, а това е пряко нарушение на българската конституция! Освен това- те много ясно заявяват- ние си гласуваме, а пък после вие, там- в България , си се оправяйте. Това е порочно решение. Когато се премахне двойното гражданство и станем като Австрия, на тези хора им се дават 6 месеца време и им се казва- избирайте- или само българско, или само турско гражданство, и нещата ще си дойдат на правилното място! Трябва да се премахне и възстановяването на българско гражданство.
  • 12 Пенчо

    100 7 Отговор
    Че каква работа имат вашите граждани да гласуват в нашата държава!!!!?Ай дръжте си ги там,тука си имаме достатъчно продажници.
  • 13 гост 2

    79 6 Отговор

    До коментар #8 от "Бьлгаре":

    И не забравяйте, че БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И САМО ТЯ може да решава дали да допусне двойно гражданство с турция или с друга държава извън ЕС или да не допусне. ЕС, НАТО, политическия/ дипломатическия натиск на други държави нямат НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ специално в този случай, защото се касае за правния режим с държава извън ЕС. Турция НЕ ДОПУСКА двойно гражданство- защо тогава България да го допуска?
  • 14 Коко

    79 13 Отговор
    "...пречат на наши граждани да гласуват."
    Като са ваши граждани какво търсят в България да гласуват? Вашите граждани си гласуват във вашата държава.
  • 15 ропа

    28 56 Отговор
    Давай да премахнем двойнето гражденство заради турците,големи сте умници а после с българите който са с двойно граждентво какво ще стане ,колко мислите ще остане населението в България а като ни питат ще казваме че сме демократина страна

    Коментиран от #18, #34

  • 16 гост

    25 70 Отговор
    Нещата се решават със закони,а не с дивашки изстъпления на границата.Това са хора с двойно гражданство,които имат свещеното право,а вече и задължение да упражнят правото си на вот..това за сведение на коментиращите тук
  • 17 кроко

    61 10 Отговор
    Абе няма ли как гласовете за гаДОСТ да не се зачитат заради намеса на туски посланници и министри в изборите ни, официално си признават че им дават 11 дни отпуск за тези избори. Няма ли как ЦИК да отмени гласовете за ДОСТ?
  • 18 кроко

    65 10 Отговор

    До коментар #15 от "ропа":

    Двойно гражданство само за хора от ЕС. Турция преговаря за ЕС от десетилетия и тоя м....л ердоган ги върна в развитието на обществото им с 30-40 години, така че нямат шанс да влезнат скоро в ЕС, а и вече няма да са български граждани. Да не говорим че и без това не се считат за българи и не виждам защо трябва да имат гражданство, те са само инструмент за намеса на турция и разни етнически междуособици.
  • 19 кроко

    55 14 Отговор

    До коментар #8 от "Бьлгаре":

    Хасане, ти си един безроден, не знаеш бългаин ли си, турчин ли си, помак ли си... задръж си акъла за себе си!
  • 20 po vnimatelno

    35 13 Отговор
    Хора дайте го малко по спокойно, ако нашите депотатчета искаха да не се гласува щяха да го приемат дето се вика всичко по закон и нещата щяха да са си на място, сега какво използват нещата за своя облага. Трябва да се внимава татко Русия и сина Турция си стиснаха ръцете тия станаха най силните в момента нямат спиране могат да си правят каквото си искат. Това Русия щяла да помага са приказки от хиляда и една нощ истината е интересите движат света !
  • 21 Ганю

    41 17 Отговор
    България, трябва да излезе от ситуацията, дипломатично, щот турците ще ни сгънат за закуска. Никой няма да си мръдне пръста да ни пази! Ситуацията не е за подценяване!
  • 22 Plovdiv

    51 6 Отговор
    Мен пък ме дразни смотаното заглавие, сякаш тоя, дето го е писал , е на страната на тоя министър, или какъвто е там... Дали турция е бясна си е нейна работа, ние трябва да си гледаме интереса. И спешно, на пожар трябва да се издигнат законодателни бариери пред тия изборни турове!
  • 23 Странджата

    48 7 Отговор
    Турция даде 11 дни отпуск на изселниците

    http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2017-03-24&article=279044

    (11 дни! къде го има тва бе?!) само за гласуването и ОТДЕЛНО им плаща пътя, като в замяна освен купен вот трябва и да агитират който сварят.
    Ако продължим да спим, някога Странджа и кърджалийското чудно езеро вече няма да са български, братя и то кротко, с референдумчета! В ония район свещениците и ходжите са 12 към 200.
    Левски сега се върти в гроба, Опомнете се!

    http://slava-sevrukova.com/teritoria/
  • 24 Мемфис

    25 18 Отговор
    Явно този път турците няма да гласуват за Доган и комунягите газ пикаят, чудят се как да ги спрат!
  • 25 brigante

    24 6 Отговор
    тия тъпири така и не разбраха знаците... няколко години предупреждения и тия говеда не осмислиха - ТОГАВА още по-големи природни бедствия, атентати ги чакат, ЗА ДА РАЗБЕРАТ! няма прошка! и моретата ще ги позалеят тоя път!
  • 26 Ганю

    41 8 Отговор
    Бай Тошо като ги пращаше на екскурзия, турците се спотайваха, щот СССР гледаше отгоре. Ама нещата се промениха. Вдигане драстично военния бюджет, закупуване на съвременна военна техника, увеличаване на армията на 100/150 хиляди души и тогава може да си вири главата България. В положението в което сме- губим 100%.

    Коментиран от #110

  • 27 КоЙ

    33 8 Отговор
    Много ми е чудно Кой ще храни турския туризъм
    оттука нататъка
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГОСТ

    36 9 Отговор
    като не ви харесва се местете в турция намерили сте църква да се кръстите в коя държава ви оставиха да сте в власта или гледате предполагам в германия новини на турски ,че немога да се сетя но сте си нагли мангали идете в турция ако се чувствате тук нецени ердоган ще ви оправи.ще се върнете пак казвайки истина е гола тук сме в анадола .....
  • 30 FUCK OF

    47 14 Отговор
    ТОТАЛНО ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦИТЕ.....НИКАКВО ПРОПУЩАНЕ НА АВТОБУСИ С ,,ИЗБИРАТИЛИ''.....КАТО СА СЕ ИЗСЕЛИЛИ ВЕДНЪЖ,КАЪВ ГО ТЪРСЯТ В БЪЛГАРИЯ....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 LEGIONARIVS

    36 8 Отговор
    Да си стоят в анадола! Блокади ще има още повече, колкото и да не им се иска на тея мустакати ! Да не се бъркат във вътрешните работи на една суверенна свободна държава.
  • 33 ГОСТ

    27 7 Отговор
    Оценките за броя на мюсюлманите в Русия варират от 7 – 9 милиона. Също така там има от 2 – 3 милиона временни мюсюлмани, мигранти от територията на бившия СССР.[126] Повечето мюсюлмани живеят в Татарстан и в Кавказ. ТА КАКВО СТЕ ЧУВАЛИ ЗА М....ЛИТЕ В РУСИЯ НИЩО ПРАВА ЛИ ПУТИН ИМ КАЗА КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА СЕ МАХАТ
  • 34 гост 2

    44 14 Отговор

    До коментар #15 от "ропа":

    Българите с двойно гражданство също ще избирате! ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ, А НЕ КАНАДЦИ, АМЕРИКАНЦИ, РУСНАЦИ и т.н.! Няма как да стане ние , българите в България да опъваме каиша, да пълним бг. хазна с данъците си, да се борим с комунистите и с остатъците на бкп/дс/ вкр, а вие ОТСТРАНИ,живеейки в много по-уредена държава и плащайки данъците си В НЕЯ, да се появявате в България с наглост и високомерие и да претендирате, че българите в България сме били прости и неуки хора и за това не можем да си изберем подходящи управници на държавата си, и да ни поучавате, изхождайки от реалностите в приелата ви държава- от 10 000 км. извън България!
  • 35 све

    37 9 Отговор
    Най-големият ни проблем са НАШИТЕ ПРОДАЖНИЦИ от ГЕРБ, РБ, ЙЕС БЪЛГАРИЯ, БСП, ДПС, НДСВ…
    Чуждите имат своя политика, но ние нямаме
    Време за пълна промяна
    ПП,, ВЪЗРАЖДАНЕ,,
  • 36 qqqqq

    49 8 Отговор
    Имперските мераци на турция никога няма да свършат. Да ме извиняват турчелята, ама хора дето на времето се турчееха и заминаха за тяхната "родина" сега да ми решават съдбата, не съм съгласен.
  • 37 ДогъзДоган

    40 6 Отговор
    ПРОДАДОХТЕ И ПРЕДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ!
    БЪДЕТЕ П Р О К Л Е Т И !!!
  • 38 краварско тролче

    9 28 Отговор
    Както се казва в един лаф, дето се върти из интернет: „Турция се опитва да се меси в изборите, които Русия организира в България!” Нали така, колеги козячета, на комунистите не им е приятно някой да им бърка сметките затова по-добре да си кютаме със запада и султана?!
  • 39 Хдкфкфг

    21 9 Отговор
    Путин му даде крила на този мустак - никой няма да ни спасява просто Родопите и Кърджали ще имат турско знаме ( скоро) трябва да направим нещо най накрая
  • 40 Хдкфкфг

    14 15 Отговор
    Путин му даде крила на този мустак - никой няма да ни спасява просто Родопите и Кърджали ще имат турско знаме ( скоро) трябва да направим нещо най накрая
  • 41 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    42 15 Отговор
    Спете българи спете. И пак не излизайте да гласувате , защото по логиката на бай Ганьо "Нямало, за кого да гласуват". Ами като няма за кого да гласувате си стойте в къщи страхливци те турците и циганите ще гласуват вместо вас и утре БЕЗ ВОЙНА ЩЕ ВИ НАПРАВЯТ СВОИ РОБИ. Щом българина е толкова ЗАСПАЛ И БЕЗОТГОВОРЕН си заслужава съдбата. Още 900000000 години робство пак ще са му малко след като не си е научил урока при 500 години робство. Помни ти българино всеки един от вас, който не е гласувал е виновен за робската си съдба и тази, на която обрича своите деца и внуци. Ако и този път си останете по домовете и не излезете МАСОВО повтарям МАСОВО ДА ГЛАСУВАТЕ то до 20 години ще изчезнете от лицето на земята, защото първо ще станете малцинство и ще ви ... турците докато не ви погубят. А турчина не се отличава с ТОЛЕРАНТНОСТ. Само вижте днешните събития в турция как режима арестува всякакви инакомислещи и ги праща в затворите. Само вижте днешните събития в турция как режима арестува всякакви инакомислещи и ги праща в затворите въпреки, че са турци и сами си направете изводите, какво ще се случи с вас, които дори не сте турци, а християни и ви считат за "гяури" тоест за подчовеци или нещо по долу от тях самите. Така ми се иска този БЪЛГАРСКИ НАРОД най после да се събуди от вечния си сън и да излезе и да гласува заради СОБСТВЕНОТО СИ СПАСЕНИЕ. Предполагам обаче, че все още спи и когато падне под новото турско робство тогава и да се събуди вече ЩЕ Е ТВЪРДЕ КЪСНО. НА
  • 42 Митю

    25 6 Отговор
    "Пречат на наши граждани да гласуват"!последно какви са?
  • 43 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    33 17 Отговор
    Спете българи спете. И пак не излизайте да гласувате , защото по логиката на бай Ганьо "Нямало, за кого да гласуват". Ами като няма за кого да гласувате си стойте в къщи страхливци те турците и циганите ще гласуват вместо вас и утре БЕЗ ВОЙНА ЩЕ ВИ НАПРАВЯТ СВОИ РОБИ. Щом българина е толкова ЗАСПАЛ И БЕЗОТГОВОРЕН си заслужава съдбата. Още 900000000 години робство пак ще са му малко след като не си е научил урока при 500 години робство. Помни ти българино всеки един от вас, който не е гласувал е виновен за робската си съдба и тази, на която обрича своите деца и внуци. Ако и този път си останете по домовете и не излезете МАСОВО повтарям МАСОВО ДА ГЛАСУВАТЕ то до 20 години ще изчезнете от лицето на земята, защото първо ще станете малцинство и ще ви ... турците докато не ви погубят. А турчина не се отличава с ТОЛЕРАНТНОСТ. Само вижте днешните събития в турция как режима арестува всякакви инакомислещи и ги праща в затворите. Само вижте днешните събития в турция как режима арестува всякакви инакомислещи и ги праща в затворите въпреки, че са турци и сами си направете изводите, какво ще се случи с вас, които дори не сте турци, а християни и ви считат за "гяури" тоест за подчовеци или нещо по долу от тях самите. Така ми се иска този БЪЛГАРСКИ НАРОД най после да се събуди от вечния си сън и да излезе и да гласува заради СОБСТВЕНОТО СИ СПАСЕНИЕ. Предполагам обаче, че все още спи и когато падне под новото турско робство тогава и да се събуди вече ЩЕ Е ТВЪРДЕ КЪСНО. НА
  • 44 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    40 14 Отговор
    НАПРАЗНО СА УМИРАЛИ ДЕДИТЕ НИ ЗА ТАЗИ ЗЕМЯ. ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРИ С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТАЗИ ЖЕРТВА. Ако и сега заспалия българин не излезе да гласува и остави това на турци и цигани сам ще си е ВИНОВЕН ЗА ГИБЕЛТА. Аз не съм съгласен ТУРЦИ, КОИТО ОТ ГОДИНИ ЖИВЕЯТ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА, КОИТО НЕ СА РАЖДАНИ В БЪЛГАРИЯ И НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК КАКТО И ЦИ.ГАНИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ МОЯ НАЧИН НА ЖИВОТ. Всички тези не са вкарали и една стотинка в бюджета на БЪЛГАРИЯ и с нищо не са допринесли за просперитета на РОДИНАТА НИ. Те само точат нашите пари и аз съм против това. ПРОТИВ СЪМ ТУРЦИТЕ ЖИВЕЕЩИ В ТУРЦИЯ ДА ИМАТ ПРАВО НА ГЛАСУВАНЕ, КАКТО И ТОВА ДА ИМАТ ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО. След като български граждани са си избрали да живеят за постоянно в турция ДА ИМ БЪДЕ ОТНЕТО БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО. ПРОТИВ СЪМ НА ДЕЦАТА ИМ, КОИТО СЕ РАЖДАТ В ТУРЦИЯ ДА ИМ СЕ ДАВА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО. ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ? ТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ. Против съм и циганите, които нямат завършено средно образование да гласуват. Не е нормално човек, който не може да чете и пише И НЕ РАБОТИ,а само чака от нашите пари и всякакви помощи да има право да гласува и да определя моя и на децата ми живот. СПЕТЕ ОЩЕ СПЕТЕ БЪЛГАРИ ОСВЕН, ЧЕ ВИЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ И ВАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ И ЦЕЛИТЕ ВИ РОДОВЕ ЩЕ СЕ ЗАТРИЯТ. НЕ Е ЛИ СТРАННО НЕБЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ ДА МИНАВА ТОЛКОВА КИЛОМЕТРИ САМО И САМО ДА ГЛАСУВАТ В ЕДНА ЧУЖДА ЗА ТЯХ СТРАНА, А БЪЛГАРИТЕ ТУК ДА НЕ ИСКАТ ДА ГЛАСУВАТ ? ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, КАКВ
  • 45 ЕБ И ГИ

    41 6 Отговор
    Бай Пешо е прав не може само за избори да ставаш българин.
    През останалото време работиш за чужда икономика и нищо не допринасяш. Още повече от анадола дето работят против бьлгарското общество. Без двойно гражданство.
    Или българин или чужденец.
    Също не допустимо в управлението на държавата да се допускат протурски. И антибьлгарски настроени партии и люде.
    Лютфи Местан Догани др
    България за бьлгарските граждани.
    АЗ ОБИЧАМ. БЪЛГАРИЯ.
  • 46 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    31 13 Отговор
    ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, КАКВА ИМ Е ЦЕЛТА И, КАКВО ИСКАТ ДА ПОСТИГНАТ С ТОВА?
    ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯ ВИ ШАНС БЪЛГАРИ ДА СЕ СПАСИТЕ КАТО ИЗЛЕЗЕТЕ МАСОВО И ГЛАСУВАТЕ, ЗА ДА НЕ ДАДЕТЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА АНТИ-БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ ДА НИ ПРЕВЗЕМАТ.
  • 47 Варна

    38 13 Отговор
    Истината е че Турция не може да си позволи сега нищо друго освен приказки!
    - На Югозападната и граница се води война с Кюрдите. Турция прави всичко възможно да няма Кюрдска Република. Ако се случи ще загубят територия. Ирак приема намесята на Турция като нашествие. Отделно трябва да де бият с ИД.
    -От страна на Европа нещата са също зле! Гърция е в конфликт вече няколко месеца с тях. Турски кораби и самолети провокират редовно гръцката Гръцката граница. Ние също се "ежим" нищо че нямаме никаква готовност за физическа защита. - Поне да ни бяха събрали старият резерв, че да видят с какво разполагат, но това е друга тема.
    След това идват наред ЕС- Германия, Австрия, Холандия, Белгия, ако не бъркам и Дания са против Турция. Румънците и Сърбите също не долюбват чалмите така, че Ер Доги Дог вероятно мисли добре по въпроса ако трябва да води война на всички фронтове!
    Това не означава, че после няма да търси шанс за да си върне, но сега единствено може само да се плюнчи. Тази схватка е загубена още преди да е започната.
  • 48 българка

    21 25 Отговор
    позорни са провокациите на чагапатриотите.те са платени от пеевски и доган и поощрявани от властите. всеко,които има право да гласува трябва да има възможност.друг е въпроса че на 1.5 милиона българи по чужбина не им пука и не участват в изборите.
  • 49 Кочо

    30 16 Отговор
    Тези от тъй наречените ПатЕоте ,Валери Симеоновци , Сидеровци и Каракачановци , ще продадат и род и Родина за гласове , не виждате ли , че работят за Турция с тези изцепки , предизвикат ли Турция, с България е свършено , Втората армия в НАТО с страхотно оборудване и професионализъм 700 000 професионална армия , а ние какво имаме 20 000 армия ,половината жени и никой зад гърба си , ни Русия ни Америка никой , не мислите ли БЕ , къде е ПРЕЗИДЕНТА къде са ДАНС . Бог Да Пази България . ПОМНЕТЕ КИПЪР.
  • 50 ТоШибиян

    22 14 Отговор
    Въх като ви гледа кво пишете човек да се чуди как така българин е предал левски и защо никой не го е освободил от плен когато е бил съпровождан от 3 заптиета ?
  • 51 ЦОЛЕ

    25 8 Отговор
    ДА СЕ ОТМЕНИ ГЛАСУВАНЕТО В НЕДЕМОКРАТИЧНИ СТРАНИ
  • 52 Хасан

    21 38 Отговор
    Ако 20 хиляди са дошли и похарчат 500 евро.. Това са 10 милиона.. Похарчени в Бг икономика за ракия,месо,кафе, и др.. За София не е пара, но е Благодат за тия изостанали райони..
  • 53 двоен аршин

    30 5 Отговор

    До коментар #7 от "Без двойно гражданство":

    Не може само за турците. Ако ще махаме двойното гражданство, това засяга Америка, Австралия и т.н.
  • 54 Хасан

    20 22 Отговор
    Освен мен никой не си пише името си..

    Коментиран от #112

  • 55 bauman

    20 35 Отговор
    Някои българи искат да се премахне двойното гражданство не заради гласуването ,а как да заграбят имотите на тези хорица.Защото всички имат къщи,градини и т.н.всичко това е направено с много труд и лишения.Иска им се ,както преди, като се почне от войната м-у двете империи (Османската и Руската),кдето бяха избити 260 000 турци и техните имоти бяха заграбени. Наготово е най-лесно,но първо тукашната картина е доста зацапана,беднотия ,злоба, всички младо и читаво напуска ,вместо да се видят собствените тукашни наакани гащи и да се хигеенизира мисленето ,но явно всичко е изпуснато....

    Коментиран от #57

  • 56 Хасан

    19 37 Отговор
    Както през 1989 година.. Хората бяха изселени и добитъка и имотите бяха заграбени!
  • 57 гост 2

    29 6 Отговор

    До коментар #55 от "bauman":

    Имате грешка! Никой не им ще имотите! Тук става въпрос за пресичане от корен възможността една чужда държава да се меси така в българските избори! ВСЯКО двойно гражданство с държава извън ЕС е ВЪЗМОЖНОСТ за прокарване на изгодна за чуждата държава политика! Така, че - ако искат, да си продават жилищата, ако искат- да не ги продават, но двойното гражданство ТРЯБВА да бъде премахнато! Турците НЕ СА автохтонното население на българските земи- преди да дойдат османлиите по тези земи, БЪЛГАРИТЕ сме били местното население, а преди нас- тракийските и славянските племена, населявали тези земи! Това е положението- българите- в България, турците- в турция и ще сме си отлични съседи, всичко ще е мирно и тихо!
  • 58 Хасан

    32 28 Отговор
    . Хиляди са в САЩ, Канада,Европа.. На комшията 10 годишно внуче си дойде от Канада знае две думи на български.. Родителите му казват че нарочно даже и в къщи не говорили на български за да бъде успешен в училище.. След това турците винивни

    Коментиран от #113

  • 59 дивак

    16 28 Отговор
    СЕГА СЕ УБЕДИХ ЧЕ ОТ БЪЛГАРИНА ПО ПРОСТ НЯМА С ТОВА МИСЛЕНЕ ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС ДА ХВАЩАТ ГОРАТА МУХАЛА В ПАНЕЛКИТЕ ВИ Е РАЗМЪТИЛ МОЗАКА

    Коментиран от #67

  • 60 Аспарух

    17 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бьлгаре":

    Къф 'българе' си ти ве мусул?!?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 шовинист

    18 7 Отговор
    Ердоан няма да изкара и 2 години още и самите турци ще му резнат амбициозната тиква. Проблемът в Нас ще си остане, обаче. Дори и от коментарите тук се вижда колко е разделено обществото ни. От една страна са нелечимо заразените с англосаксонска чума - предимно софиянци и малка част от жителите на Пловдив, Варна и Бургас, а от друга- малък брой все още нормални българи. Първите изобщо са забравили какво е род, родина, традиции и живеят единствено и само за да удовлетворяват егоистичните си материални стремежи. Те ненавиждат вторите и ги смятат за сеуяни, комунисти и глупаци. Вторите ненавиждат болните си сънародници не по-малко. Тази борба води обществото ни към самоубийство
  • 63 колю

    17 2 Отговор
    На чоужденци с имоти и градини / Германци,Руснаци, Турци,Англичани , Японци т.н / никой нищо не им е заграбил и няма да им заграби. Даже им се стопанисва от комшии докато те са по работа или за кеф в тяхната си страна. Никой не ги кара да си сменят гражданството както и Българин с къща в Германия и жевеещ там когато си поиска ,никой не го кара да си сменя гражданството. Но когато станат повече и започнат да ламтят за власт и те да управляват местното население е Задължително да ги попита държавата " Да ,добре ,но ти първо какъв си та да се месиш в вътрешните работи " .Та така стигаме до искането за самоопределението и премахване на двойното гражданство за всички. Включително и нашите дето са на вън повече от 2 -4 години .За това време те загубват представа какво става в родината им и мисля ,че не им пука особено освен за собствените роднини . Чуват или прочетат нещо ,но то е изкривено или строго субективно. Не е преживяно и наблюдавано редовно от близо. Да не говорим ,че може да са дезинформирани нарочно. Това би трябвало да е тема в следващ референдум , ако не се внесе още сега когато заработи събранието. Щом ще е Демокрация -да е демокрация дори и по турски. Стига толкова подигравка с хората.Нека каже народа какво иска и да стане закон. Един път и за винаги. Аз същи имам дете на вън което не се е връщало 4 -5 години поради големите разстояния и нуждата да се работи. Това значи ли Че то като голям човек трябва да избира някого защото аз съм каз
  • 64 Борис

    20 5 Отговор
    Е добре де пречиме на ТЕХНИТЕ граждани да гласуват.Е като са техни граждани защо гласуват за нашия парламент.

    Коментиран от #76

  • 65 ГЛИПАКА

    14 4 Отговор
    Ако утре България успее да спре автобусите , ще започна да вярвам , че България е велика. Ако турция успее , значи няма защо да се караме......
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 abv

    16 4 Отговор
    Да гжласуват Турция. Идват в България за да може максимум депутати от Кърджалийско и Разградско да влязат в парламента, защото ако гласуват в Турция гласовете им не тежат толкова. Крайно време е да се промени закона и двойните граждани да си гласуват в държавите в които имат постоянен адрес. Защо хора живеещи целогодишно в Турция ще гласуват тук и ще ми определят колко депутати от ще влязат в парламента. Време е за законови промени и премахване на двойното гражданство. При настъпване на пълнолетие всеки сам да избира какъв е българин, турчин, евреин и т.н.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 123

    9 4 Отговор
    Нуман Куртулмуш ,боже какви имена, като Културтрегер...УЖАС..
  • 73 колю

    20 5 Отговор
    Относно статията- Полицията вече свърши каквото и наредиха заедно с жандармерията и тогава човека със странното име от турция решава да " настоява " и да изисква от Българската държава . Какво бил изисквал след дъжд качулка ? " Да не се пречи на наши граждани да гласуват" . Къде "Вашите " граждани трябва да гласуват и в кои " Ваши " избори. Къде се провеждат. За вашия парламент може би ? И въобще какво и къде е това провинция Газиантеп . Има думи като " Може би....." ама може и да Не би. Сега този кога ще се извини на нашето външно министерство и кой ще му поиска извинение така както Германците си го искат ? После някой дето за 1 милион или 10 мил. евро е готов да пусне всеки който иска да твори закони в България не спира да лее бълвоч за турската демокрация и правата на човека. Цялата им политика в момента е такава и е предназначена за прости хора и там тя ще мине. Тук -не. Избирате да сте турци с едно гражданство ,лягате на тяхната социална богата система и тук си ж
  • 74 колю

    30 4 Отговор
    живейте колкото искате .Пак казвам-никой няма да Ви пипне имотите без ваше желание скъпи съграждани и съселяни .Идвайте си ,или въобще не заминавайте,работете тук или като не ви харесва -където и да е. Но стига сте смукали и давали акъли за великото мюсулманство,империи ,партии,политика и въобще да оправяте нашия Свят отруден Български народ. Хвалите си Турция-халал да Ви е .Ние нямаме нищо против да си я вземете. Но не даваме България. Веднъж се мре . И старите право са казали-"Или сабя на кръст или ... в ... " Да ж
  • 75 1234

    27 5 Отговор
    За да стане някой БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН,той трябва да знае писмено и говоримо български език.Иначе какъв български гражданин ще бъде,като не разбира езика.Много от мюсюлманите у нас не разбират езика ни ЗАЩО?Нали са ходили всички в български училища,нали българския език е задължителен за всички,защо не го знаят.А знаят ли,че в държави като Канада щом не знаеш езика писмено и говоримо не можеш да получиш канадско гражданство,знаят,ли че в други държави като не знаят езика не получават никакви права,освен правото да си отидат в държавата за каквито се имат.Хем български граждани пък не говорят български,хем се имат за турци пък не живеят в Турция.Време е вече да кажат какви са ,и като каквито се определят там да живеят и тях закони да изпълняват.Щом са българи ще живеят в България,ще говорят български и ще се подчиняват на българските закони,но щом се считат за турци ,Турция е малко по надолу да живеят там,но да престанат вече с това нито турци нито българи.То това тяхното живот ли е?Като говеда ги подкарват да ходят да гласува за нещо което не е тяхна работа.Все едно ЕС да се вдигнем и всички да отидем да гласуваме против Ердоган в Турция.Хубаво ли ще му е?
  • 76 Трол

    5 4 Отговор

    До коментар #64 от "Борис":

    Фамилията му означава спасител.
  • 77 PlimP

    5 5 Отговор
    54, изглейда е голяма гордост да се казваш Хасан
  • 78 Vasik Atanasova

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    бъркаш се
    дядо иван е с тях
    а не с нас
    на нас дядо иван въобще не ни е длъжен
  • 79 Ani

    6 4 Отговор
    Kade bulgaria kade tursiq za kakvo bqsna:))
  • 80 гражданин на България

    20 3 Отговор
    “Тук обаче цивилни, може би с подкрепата на българската държава, пречат на наши граждани да гласуват. “ ВИЕ НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ, КАК ВАШИ ГРАЖДАНИ ЩЕ ГЛАСУВАТ В ЕДНА ЧУЖДА СТРАНА? ЩЕ НЕ СЕ ВДИГНАТ ФЕРМЕРИТЕ И ДА БАРИКАДИРАТ С ТРАКТОРИ ГРАНИЦАТА. ТЪЙ ЛИ НЕ СЕ НАУЧИХА ОТ ГЪРЦИТЕ
  • 81 SAAB

    18 7 Отговор
    ....." пречат на наши граждани да гласуват "......

    Ваши граждани / ТУРСКИ / нямат право да гласуват в НАШАТА България !
  • 82 Хасан

    12 20 Отговор
    Тия които идват с автобусите са вашите съученици,колеги от работата,сьселяни,съграждани,набори от казармата .Работехме заедно в ТКЗС, в Кремиковци,в строителните войски ,. Заедно строяхме комунизма...идват да си пийнат две бири и една ракия.. Да хапнат свинска пържола.. Щото оттатък няма

    Коментиран от #86

  • 83 Memo

    4 10 Отговор
    Ако Ердоган реши......както и да е

    Коментиран от #85

  • 84 Право

    18 3 Отговор
    Това е НАЙ-ГОЛЯМОТО и добре огранизирано купуване на гласове в полза на протурските партии! Цацаров, събуди се! Това е 100%-тово престъпление според българските закони!
  • 85 гост 2

    14 9 Отговор

    До коментар #83 от "Memo":

    В БЪЛГАРИЯ ердухан нищо не може да реши. Чл.5 от Северноатлантическият договор -клаузата за колективан защита- се отнася НЕ САМО за нападение от държави ИЗВЪН НАТО, но и за ВСЯКА ДЪРЖАВА- ЧЛЕН НА НАТО. Т.е.- ако турция се опита да извърши военна агресия в България, по силата на чл. 5 от Договора, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ 26 ДЪРЖАВИ СА ДЛЪЖНИ ДА ПОМОГНАТ НА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ТУРЦИЯ. Тези неща масово НЕ СЕ ЗНАЯТ от хората, които не са юристи. Така, че- не плашете гаргите с турската армия, защото срещу нея ще застане НАТО! А КИПЪР НЕ БЕШЕ ЧЛЕН НА НАТО, КОГАТО СЕ СЛУЧИХА СЪБИТИЯТА В НЕГО! Кипър И В МОМЕНТА НЕ Е член на НАТО. Освен това- НАТО ВЕЧЕ НЕ ВЯРВА НА ТУРЦИЯ. Предстоят събития , които ще покажат дали имам право специално за недоверието на НАТО към турция....
  • 86 ИвоСвиняря

    16 5 Отговор

    До коментар #82 от "Хасан":

    Нали им е забранено да ядът свинско,или викаш то е забранено ама свинското си е хубаво.
  • 87 сноу

    8 6 Отговор
    Е вече започна да и прояснява на Юрушропата, че и на нашите политгавази, що за нагла сган са джагалите ...Щом нещо не е по гайдата му и реве за демокрация...Ха си го попитал ,като ти е толкова велика турската демокрация, що си затирил милиони орди рязанлък из цяла Европа, щом е фашистка и нацистка ..ау сакън кардашим,то гняв ,то пот и лой,много засегнат Башибозукоглу...
  • 88 Хасан

    2 5 Отговор
    Ами да. И ракия.. Гледай кога се прибират.. Пияни до козирката..
  • 89 Remove kebab

    6 8 Отговор
    Ремуув кебап.
  • 90 Е И

    6 12 Отговор
    Нали всички ще гласуват.Българи и с немско,френско,австралийско.....гражданство,наши сънародници с двойно гражданство.Какъв е проблема?
  • 91 Въпрос към Хасан

    19 4 Отговор
    Хасане, защо след като са толкова големи българи тези дето идват да гласуват от Турция, масово гласуват за турската партия?
  • 92 Хасан

    5 3 Отговор
    Миналия път едни гласуваха за Цецка а други за Радев.. Между тия които идват има и бивши комсомолски и партийни секретари.. Те се знае за кого гласуват
  • 93 turchin protiv rasizma

    12 18 Отговор
    Erdogan e velik pred Turciq veche nqma koy da spira

    Коментиран от #94, #101, #114

  • 94 гост 2

    16 9 Отговор

    До коментар #93 от "turchin protiv rasizma":

    ИМА кой да спре ердоган- НАТО! Впрочем, достлукът ви с путлер не е в полза на членството на турция в НАТО, но вие си знаете... Лично мен ме интересува само едно- да спрете да се месите във вътрешните работи на България, а в самата турция, ако щете се изпотрепете- не ме засяга....И не забравяйте- ДВА ВЕКА русия се стреми към установяване на руска власт върху черноморските проливи, така, че - да не стане от играчка- плачка..Но вие си знаете....
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 turchin protiv rasizma

    7 21 Отговор
    i celiya svqt da se subur pred Erdogan sa nishto
    da ia koy da spre Erdogan i to samo tirskiya narod
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 гост 2

    25 7 Отговор

    До коментар #97 от "Metin Ahmed":

    Дрън- дрън, дрън-дрън...Велик- невелик- и той е човек като всички други и е смъртен ;) А неоосманистка пропаганда може да си правите в пуйката , а не в България! БЪЛГАРИЯ Е ОТДЕЛНА ДЪРЖАВА, КОЯТО, АКО РЕШИ, ЩЕ ИЗМЕТЕ ВСИЧКИ ДВОЙНИ ТУРСКОБЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ от себе си, като ви постави въпроса по този начин- ИЗБИРАЙТЕ! И понеже твърдиш, че ердухан бил много велик, ТИ ще избереш да си останеш само с турското гражданство, нали така?:) Тогава НЯМА ДА МОЖЕШ да се месиш в изборите в България- виждаш ли колко е простичко- като за простичките турци?:)
  • 99 Без ГАЗ

    16 11 Отговор
    Пак избори , пак омраза срещо Турция... Един Българин политик да разкаже някакъв проект свързано с здравната система или образователната система...или нещо полезно за България .... след изборите същият филм с различни актьори.... истинските врагове са вътре в България ! На една стабилна , силна , толерантна България никой не може да пипа...
    Тази омраза обслужва най големите ви врагове . Гласувайте на човек който ще ви обслужва.
  • 100 гост

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "До 2ри":

    И ти сега ще ни плашиш с турците , че да гласуваме за партийната мафия . Всеки който гласува за партия е пълен идиот .
  • 101 Иван

    14 2 Отговор

    До коментар #93 от "turchin protiv rasizma":

    Да ти кажа нещо читак и никога не го забравяй .
    ЕДИН ПРОСТАК НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЕЛИК .
  • 102 гост 2

    23 5 Отговор
    Крайно време е да се реши проблема с двойното гражданство ,който не е живял последните 3 години в България да няма право на глас.А който не знае български да му се отнема гражданството.В противен случай ако единия от родителите има БГ паспорт и децата му вземат и така до безкрайност ще има кервани от Турция.Знам ,че турците не са лоши хора ,но ги използват лоши политици.
  • 103 Крум

    12 5 Отговор
    Хасане, не си пишем имената щото вашия човек и така си ги знае: нали помниш #кой?!
    И между другото му се чудя как забърка тая каша. Аз съвсем приятелски му казвах, че нещата ще отидат на зле с тоя референдум...
    Ама вие сте такива, " как си комшо" а зад гърба нож.
    Ама не сте познали.
  • 104 Хасан

    4 9 Отговор
    Круме, това което написа нищо не разбрах
  • 105 Некой си

    7 7 Отговор
    Стига ве хора.!
    Еб те, М. На Б.Г.
    Всички си имат права.
    То да гласува, ту не...
    Кат чели ще се променят нещата.
    Който и да е на власт ний пак ще сме си в калта...
    Кои ще я управя тая държава?
    Аз или ти който ще ми коментираш.?
    Никой братчее никой..!
    Комшу или Съсед дано да е за къмет си викам.
  • 106 Самагончик

    2 5 Отговор
    -За Комуниста Е Без ЗначениЕ......!!!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 БГТО

    7 5 Отговор
    bqs bqs bqs ! qvno ima za kakvo ! bravo !
  • 110 ИСТИНАТА

    11 13 Отговор

    До коментар #26 от "Ганю":

    БРАТО В БЪЛГАРИЯ ХОРА УМИРАТ ОТ НЕДОХРАНВАНЕ И СТУД !!! ПЕНСИОНЕРИ УМИРАТ ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ !!!БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО БЕДНОСТ В ЕВРОПА И НА ПЪРВО ПО КОРУПЦИЯ И ЗА ТОВА СА ВИНОВНИ ИЗСЕЛНИЦИТЕ И ЕРДОГАН !!!ДА ГО ДЪРВИМ НА ТУРЦИЯ НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА !!! ТУРЦИЯ Е ГОЛЯМА И МОЩНА СТРАНА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО МИСЛИМ ЗА НЕЯ !!!ЩЕ СТАНЕ ПО-МОГЪЩА СЛЕД РЕФЕРЕНДУМА !!! ДС МРЪСНИКА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ НЕ МОЖЕ ДА ГОНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ САМО ЗАЩОТО СА МЮСЮЛМАНИ ТОВА СЕ НАРИЧА ФАШИЗЪМ !!! А КАКТО ЗНАЕТЕ В ЕС НЯМА МЯСТО ЗА ФАЩИЗОИДНИ ЕЛЕМЕНТИ И ЩЕ НИ ИЗХРЪРЛЯТ КАТО МРЪСНО КОТЕ ОТ СЪЮЗА И БЕЗ ТОВА НЕ НИ ОБИЧАТ !!!
  • 111 Васил Кунчев

    10 6 Отговор
    Само българи да гласуват емигранти не хора бъдете преди всичко националисти като всички останали нацй а не дупедавци като наще жалки политичета
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 бачото

    6 2 Отговор

    До коментар #58 от "Хасан":

    Виновни са много видове и българи и турци и цигани и евреи и някои латини, но не всички, а някои. Ако се обобщи на "турците, българите, циганите, ..." това означава всички такива да са виновни. А не всички са виновни. Например, аз от 27 години крещя, пиша, моля,2 псувам само и само българските политици на постовете да се стреснат и да разберат, че ние сме хора и че не е редно те в България да ни геноцидират, в чужда полза, а да се коригират доста места в законите и да се оправят нещата. Но глас в пустиня. Едва ли за това са виновни в Турция и другаде, по-скоро е алчен манталитет за власт и имане. Спомнете си и Ботев и Вазов какво са писали за мъките на хората...от чорбаджии и турци. Турските наместници са били геноцид за нас, но и българските чорбаджии също. вината е на конкретни хора с конкретни проявления. Ето затова света няма дас е оправи - който е на власт коригира така закона, че дас рлужи на неговия интерес, а други страдат от това невинни. Например и последното управление на бат Бойко - много строене, много фукария, но като ударим чертата каква е ползата за българският народ? - вижда се, че те донесоха много непрестанни промени и в счетоводния закон и в другите и с нищо не оправиха нещата като цяло, както и предните. Едва напоследък, след идването на Радев на поста се усеща някакво стряскане в държавни длъжностни лица и дето се казва се заеха да си свърат работата. Е, не може да се обвиняват всички. Аз съм българин, но еднакво патя и от близки и о
  • 114 аметист до 93

    4 2 Отговор

    До коментар #93 от "turchin protiv rasizma":

    Тук си прав - жалко, че хората биват скарвани. но вината за това е на интереси на разни кръгове. Но съглраси се, че самият тоталитарен Ердоган значително принася полза затова, да не се вярва на държавата Турция? Ето терор срещу журналисти, учители, служители, военни с всеки, който не е сляпо куче на Ердоган и кликата им? да ти прилича на Адолф, Живков-БКп и подобните диктатури като Ким Ун? Признаците навред са едни и същи - който е на власт и не си му удобен - шута... за какво редица военни пищят и бягат търсейки закрила навън? Ами от политическа чистка. Твоят велик Ердоган е обикнвовен ндиктатор. разчита на подкрепата на редица некомпетентни по светогледа турци и си печели подкрепата. но това не го прави велик. величието не се измерва в диктатура и лъжа демагогия. велика е мравката, съградила със свои сили мравуняк. велико е врабчето направило гнездо само. Такива диктатори като Ердоган не са велики - те са само алчни за власт тирани. Не е първитя нито единственн. Но да го прехваляваш? Асен 1-ви бе много по-велик. Без сабя да извади управляваше империя със справедливи закони. Но няма вечна империя - алчността на много същества сриват това. И рано или късно тя рухва. затова не прехвалявай твоят кумир - той е един от тия, оплескали света с подобни поведения! Но затова е виновен създателят на човека и подразновидностите му - той скара хоратан а народи, раздели ги проклетият дяволски Йеховах. Оттогава и досега, само ядове войни и зло.
  • 115 Турчуле

    7 2 Отговор
    Въййй, Аллах! Тоя ага как се изпусна пред раята - "... пречат на НАШИ граждани да гласуват"!
    Тамън ги нагласихме тия гяури и в Булгаристан, и в Тюркистан да гласуват - за Султан ердоган...
  • 116 Сталин

    14 2 Отговор
    От къв зор вашите граждани ще гласуват кой да управлява България бе? Не ултра,а мега гига националистическо ще стане ако трябва!
  • 117 ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ

    13 2 Отговор
    "Пречат на наши граждани да гласуват"
    като са си ваши, ми дръжте си ги да си гласуват в Турция.
    Тая държава спи ли,ние спим ли? Тия "паразити" не могат да обелят една дума на български, ще гласуват в България.
    АМАН циганизация и потурчване на тая държава.
    Сигурен съм, че на българския народ скоро ще му писне и тогава му мислете ! ! !
  • 118 агафес

    13 2 Отговор
    Точно турция не може да говори за демокрация! !!!....
  • 119 гостенин

    9 2 Отговор
    За да няма подобни полемики просто трябва право на глас да имат САМО БЪЛГАРИТЕ!Хора с двойно гражданство НЕ ТРЯБВА да гласуват.Секции извън България НЕ ТРЯБВА да има(освен в посолствата).
  • 120 БЪЛГАРИЯ

    5 3 Отговор
    Тая смешна капитулирала "държава" турция да не знае много, че ще им пуснем един язовир. Много е лесно.
  • 121 Еркеч

    6 2 Отговор
    Рязаните са опасни,за съжаление се докарахме до там да нямаме с какво да се браним от тях.нито войска ,нито авиация нито флот,младото поколение не знае как се държи автомат.Моето поделение в което бях войник преди 25години е развалина, калашника с който давах наряд сигурно е откраднат,а джугана който карах може би претопен като скраб.
  • 122 Еркеч

    7 2 Отговор
    Рязаните са опасни,за съжаление се докарахме до там да нямаме с какво да се браним от тях.нито войска ,нито авиация нито флот,младото поколение не знае как се държи автомат.Моето поделение в което бях войник преди 25години е развалина, калашника с който давах наряд сигурно е откраднат,а джугана който карах може би претопен като скраб.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 681

    12 1 Отговор
    Ма виж само какво изказване на турския вицепремиер - "цивилни, може би с подкрепата на българската държава, пречат на наши граждани да гласуват." Че каква работа имат турски граждани да гласуват на избори в България!!? То бива, бива, ама такава наглост и безочие няма никъде!
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 аааааааа

    1 2 Отговор
    Хубуу, де - като е толкова лесно - що наште политици не премахнат двойното гражданство?
    Само пишете, ама не казвате защо?
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 ШАРАН БГ

    2 0 Отговор
    Когато настоящите български политици са я измислили тая БЕЗУМИЦА, противно на чл.60 ал 1 от Конституцията, какво са имали пред вид ?Единствено само те, до девето коляно, да бъдет властници, и да крадат най-безразсъдно труда на останалите тук човеци!! Или са заложили на унищожението на тази нация и държава? Вярно е, в чл.26 ал1 е написано, че българските граждани имат всички права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ по тази Конституция ! Всички, които имат и български паспорт по света, с какво право гласуват за управници тук,в България, които да харчат парите, смъкнати от МОЯ гръб ?? Къде им са задълженията по плащането на данъци,такси, застраховки, осигуровки и прочие на ТАЗИ ДЪРЖАВА ? Че аз днес за 2 лева да пазарувам, ненаситното чудовище "държава" ми взема 40 стотинки. Да не говорим за други безумни плащания, за които българския англичанин няма и хабер !! НЕ СА НИ ВИНОВНИ ХОРАТА В ТУРЦИЯ, АНГЛИЯ, АВСТРАЛИЯ ИЛИ ИСПАНИЯ !! Виновни ни са тези.........в нашето Народно събрание, които само срамят името на институцията!!!
Новини по държави: