Last news in Fakti

31 Март, 2017 10:48 14 893 58

Турция пратила войски срещу акцията на патриотите

  • турция-
  • армия-
  • българия-
  • избори

Часове по-късно правителството демонстративно прати на границата коли на жандармерията, а служители на службата бяха в пълно бойно снаражение

Турция пратила войски срещу акцията на патриотите - 1
Снимка: АП/БТА

Сериозно раздвижване на турски полицейски и армейски части е забелязано в районите край границата с България. За това съобщават източници от специалните служби. Засиленото присъствие е отчетено от сутринта на 22 март - деня, когато активисти на "Обединени патриоти" опитаха да блокират граничните пунктове при Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново срещу току-що тръгналия поток от автобуси с изселници за изборите у нас, пише "24 часа".

Турските войници в пълно бойно снаряжение са били разположени на възлови кръстовища в приграничните райони. Те не правели опити да се крият, напротив - демонстрирали присъствие.

Същото време президентът Румен Радев е следял ситуацията по южната ни граница. Това потвърдиха за Факти.бг източници от службите за сигурност.

Междувременно във връзка с усложнената обстановка на гранично-пропускателните пунктове и струпването на протестиращи, които блокират свободното преминаване на държавната граница, премиерът Огнян Герджиков проведе спешно съвещание с министъра на вътрешните работи, председателя на ДАНС и главния прокурор. След нея в съобщение до медиите се съобщаваше, че свободното движение през граничните контролно-пропускателни пунктове следва да се гарантира незабавно, в унисон с националното и международното право.

Часове по-късно правителството демонстративно прати на границата коли на жандармерията, а служители на службата бяха в пълно бойно снаражение. А президентът Румен Радев в рязък тон към турския си колега Реджеп Ердоган го призова да не се меси в българските избори за парламент.

Главният прокурор Сотир Цацаров се забърза и в навечерието на вота разпореди проверка за ексцесиите на границата. В четвъртък в нарочно писмо до медиите, отразявали протеста на Обединените патриоти по границата, се изискваше предоставяне на видеозаписи, които да се приложат като доказателство.

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан поиска задържането на патриотите с мотива, че те са попречили на български граждани да гласуват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    92 28 Отговор
    Лютви не те ли е срам поне малко...Браво на патриотите само така момчета ВЪН ТУРЦИ
  • 2 ЗаконПравилаЗадължения

    34 22 Отговор
    До тук добре , за целта употребихме цялата държавна машина,косвено или директно и средствата си струваха целта. Само че , ако сме си правили сметките без кръчмария ,може да ни струва доста скъпо.
    Въпреки натрапванията по медиите аз не видях турска намеса в нашите избори. Просто изборите си бяха както преди , до намесата на определена група хора които пречеха на други свободно и законно са се придвижват. Оказа се законите ни са били като ластик , на кадето искаш , натам можеш ги разтягаш. Фактически , професорът, по право доказа в прав текст колко струват законите в бг . Проблемът е доверието на турската държава в БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ? От тук нататък съм убеден че съседите ще се месят гарантирано , за тях никък нее проблем да отделят милиарче за нашите избори тук. Каквито и шашми да измислим ,те вече са готови с отговорите , план b,c, d . Накъде вървим и до къде ще стигнат нещата времето ще покаже.

    Коментиран от #8, #9, #19

  • 3 Гост

    23 60 Отговор
    Вън Българите от ЕС дирекно в СИБИР

    Коментиран от #57

  • 4 ...

    40 10 Отговор
    Има и доза истина в това което си написал колега "закон правила задължения " но както съм коментирал в друга статия защо изобщо трябва да се харчат толкова пари за гласуване в европа от наши съграждани.Те вече един път са обърна ли гръб на нашата родина.Защо тези хора трябва да имат това право за гласуване като те не се влияят от факторите и последствията в нашата България.Според мене гласуването трябва да се извършва само от хората който си живеят и ще бъдат пряко засегнати от нашата политика... БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ
  • 5 Ттт

    13 6 Отговор
    Намеса на Турция в БГ изборите не се вижда, тя става с платени статии в вестници и интернет, турски и руски партенки вуняха из фейса и медиите!!!
  • 6 ...

    36 12 Отговор
    ГОСТ ти ВЪН явно не си истински българин.Ако си истински българин едва ли щеше да напишеш толкова грозен коментар ВЪН турчин
  • 7 112

    33 14 Отговор
    Нека да посмеят да престъпят границата и ще си патят. Иначе да си висят на тяхната колкото си искат, все ми е тая.
  • 8 юрист

    29 5 Отговор

    До коментар #2 от "ЗаконПравилаЗадължения":

    Считам, че Вие отклонявате въпроса. ПРОМЯНАТА В ЗАКОНЪТ, А НЕ БЛОКАДАТА на държавните граници , решават въпроса за премахване на намесата на турция в изборите в Р. България. Нали партиотите са партиоти? Сега- очаквам от тях, ПЪРВОТО НЕЩО, което да направят в 44 НС , да бъде внасянето на законопроект за премахване на двойното гражданство в ИК, ЗБГ и ЗЧБ, както и за премахване на възстановяването на българско гражданство. Турция пряко се меси в работите на България, защото турски ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ са провеждали антибългарска предизборна агитация против суверенитета на България и с това се явяват заплаха за националната сигурност на България, а дост е финансиран от турция. С премахване на двойното българотурско гражданство се премахват над 95% от турските пипала в България.
  • 9 юрист

    32 5 Отговор

    До коментар #2 от "ЗаконПравилаЗадължения":

    http://www.dans.bg/bg/press-releases-menu-bul Прочетете в официалният сайт на ДАНС за какво става въпрос. Щом ДАНС са констатирали намеса на турция в България по повод на изборите, значи нещата са доста по-сериозни, отколкото си ги мислите...
  • 10 тртрртрт

    10 18 Отговор
    вън българите от ЕС

    Коментиран от #11

  • 11 юрист

    25 6 Отговор

    До коментар #10 от "тртрртрт":

    Вън турците от ЕС. Публикувано във факти.бг:
    Германски министър подпука Турция Томас де Мезиер обвинява Турция в провокация Публикувана: 31 Март, 2017 08:19 Германският вътрешен министър Томас де Мезиер обвини Турция в провокация, във връзка с разрастващия се шпионски скандал между двете страни, съобщи The Telegraphe. Де Мезиер заяви, че всеки турски дипломат или представител, който е уличен в шпионаж, ще бъде депортиран от страната.Скандалът избухна през миналата седмица. Тогава германски медии разкриха, че турските служби са подслушвали германски граждани, за които се счита, че са свързани с Фетхулах Гюлен. Турските власти считат Гюлен за основен организатор на опита за преврат в страната през миналата година.Водещи германски депутати настояха да се проведе криминално разследване по случая. Според Де Мезиер Турция може умишлено да експонира шпионажа си като акт на провокация. „Зад всичко това може да има план и ние мислим за това. Може би провокация. Да събираш чуждестранна информация чрез службите е едно. Да го правиш чрез хора, които не са регистрирани обаче е съвсем друго“, заяви Де Мезиер.
  • 12 българка

    18 19 Отговор
    засилената охрана от турска страна е по повод референдума а не заради нашите комични чалгапатриоти
  • 13 8888

    25 6 Отговор
    Не се пенете емоционално.Нещата са сериозни и то не от сега. Отговорни за положението са всички управляваки до сега. Вродената им простотия и алчност ни докараха до това положение и не се знае до къде ще стигне.
    Кой унищожи армия, въоръжение,военнопромишлен комплекс? Кой регистрира противоконституционните партии? Кой се заиграваше с етническия въпрос? Кой върна българското гражданство на изселниците? Кой ходи в Бурса и мазно се извиняваше? Кой гласува закона за продажба на българската земя на чужденци? Кой унищожи икономиката и разпродаде всичко? Кой вкарва и заселва ислямските главорези в страната ни? Това ако не е геноцид, здраве му кажи. И още много много" кой?". Сега тия същите искат ние да сърбаме надробеното.Дали ще го направим от нас зависи. Направо е време разделно.
  • 14 Законът

    23 1 Отговор
    Законът ,само законът уважаеми . Независимо какво ми диктува сърцето и желанието ми , само по закон , само тогава има ред , останалото е анархия. Много добре ви разбирам , но законът определя правилата на играта. Много лесно, променяш законите , и променяш правилата на играта. Мисля че съм ясен ,и без такива хъкъдъмъкъдъ.
    Всеки е свободен в рамките на закона ,минеш ли чертата ,отговаряш за деанията си, така функционира една нормална държава.
    Разбира се, това важи само за мен.

    Коментиран от #15

  • 15 юрист

    17 3 Отговор

    До коментар #14 от "Законът":

    Законите СЕ ПРОМЕНЯТ и промяната им се осъществява в българското НС. Законите не са “свещена крава“ и подлежат на изменение или отмяна. Не само Вие спазвате законите- много други БЪЛГАРИ в България го правим , но без да даваме банкет по случая. Та- какво точно искате да кажете за българските закони? В България НС е законодателната власт, има реален шанс онези, които се афишират като патриоти да влязат в държавното управление на България. тогава? Защо да не изменят Закона- в най- общ смисъл и да не премахнат двойното гражданство? Турция НЯМА ВЛАСТ да премахне съществуването на такъв внесен законопроект в БЪЛГАРСКОТО НС, НЯМА ВЛАСТ да забрани гласуването му от 44 то НС, тогава?
  • 16 Топло и хладно

    6 1 Отговор
    Доза истина,= малко бременна ? Не подценявам никого, но елементарните и весели разсъждения са за вътрешна консумация .
  • 17 Рибата мирише от главата ! Но се

    11 6 Отговор
    Но се чисти от към опашката! В партийните програми на всички политически партии отсъства Главната и Стратегическа Цел - Национален интерес и Дейност в служба на народа! Повишаване на жизненото равнище на населението! Да има стремеж за повишаване на жизненото равнище но на НАРОДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ ! Кризата се създава от бездарните Олигофрени и псевдо килипир политици! Президента следял от близо, Цацаров след дъжд качулка, ще разследва случилото се? А защо не определи причините за следствието, че случилото се е резултат от некомпетентна аматьорска политика на всички деРмократични майтап-политици до сега! ДАНС срещу естествената народна съпротива - съпротива не само срещу опита за манипулиране на изборите но и срещу политическите извръщения! Сета задачата на ПУДЕЛИТЕ в НС и МС как да се направят на разсеяни и отново ден да мине друг да дойде! Куче влачи камион! Къде е ИСТИНАТА ? Партия с програма - " В името на народа" и вън от ЕС и НАТО! Дружба с Русия и с Рвропа, която винаги когато с нея сме въвличани на БОЙНОТО ПОЛЕ! В Първата, Балканската, Въората, в Перестройката и сега в решаване кризата на Щатите и Европа! Парите са вложени, войната е единствен ИЗХОД за Чичото от Вашингтон! Нужна е лъжа, че Русия идва! Хитлер някога казвал - една лъжа потрети ли се, тя се приема за истина! И днес се повтаря че Хитлер е виновен за Втората световна и евреите, но това не е цялата истина! Хитлер е продукт на САЩ от1920 Год. Алалан Дълес, Прескот Буш, Ротшилд, Рокефелер, Гед

    Коментиран от #18

  • 18 ключаря

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Рибата мирише от главата ! Но се":

    Е, да ама няма кой да чуе!
    Малко сме хората,които могат да анализират.На това е заложил Алън Дълес и то с успех.Повечето са консуматори- така е устроен човека.Ето защо човечеството ще си замине по-бързо отколкото би могло да съществува.Вечни в природата няма.
  • 19 кроко

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "ЗаконПравилаЗадължения":

    Типично по нашенски се появяват индивиди, които нямат нищо против да се оплюем! Хубаво, бе, толерастчета, съгласен съм че тия имат право да минават през границата, обаче те не идват напочивка, а на изборна екскурзия, организирана от турската държава, която ги прозова да гласуват за определена партия - гаДОСТ! НЕ МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ КОНТАКИТЕ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА СТАВАТ НА ПРАВИТЕЛСТВЕНО НИВО, А НЕ ТУРЦИЯ ДА СИ ПРАВИ ПАРТИЯ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ? И защо прокуратурата не повдигне обвинения на тези, които се месят в нашите избори. Ясно че блокирането на границата е незаконно, но е морално правилно. А тези, дето идват да гласуват, го правят законно, но е неморално, не само защото не живеят в България от десетилетия и не са българи, а и защото ердоган ги товари на рейсовете и ги праща да избират депутати в нашия парламент. Когато имате за съсед държава със султан като ердоган, всички методи за да се спре опасното и влияние са обосновани!
  • 20 Хасан

    5 14 Отговор
    Тия които идват са коренни жители, те са родени тука и имат гражданство и граждански права.. 300-400 000 са хората които бяха принудени да заминат а едва стотина хиляди са си подновили гражданството и се интересуват от България.. Същото важи и за българи в Канада, САЩ, Европа.. Някои се интересуват а на други не им пука

    Коментиран от #23

  • 21 Хасан

    5 9 Отговор
    А и Русия си има Бсп, Атака, АБВ,ДПС.. Германия ми има Герб..САЩ си имат РБ..
  • 22 МАРШ

    17 7 Отговор
    ВЪН ТУРЦИ..,НЯМАТЕ РАБОТА ТУКА..,ТРЯБВАШЕ И НИЕ ДА ИЗПРАТИМ ЖАНДАРМЕРИЯТА...
  • 23 юрист

    26 3 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Лицата с двойно гражданство, живеещи постоянно в турция и невладеещи български език, НЕ СА КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ! ПРЕСТАНЕТЕ С НЕООСМАНИСТКАТА СИ ПРОПАГАНДА! КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ СМЕ БЪЛГАРИТЕ, ЗА ТОВА СМЕ И ДЪРЖАВООБРАЗУВАЩИЯТ ЕТНОС В Р. БЪЛГАРИЯ И ЕТНИЧЕСКОТО МНОЗИНСТВО ТУК! АСПАРУХОВА БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВАТА НА БЪЛГАРИТЕ ОТ НАД 1300 ГОДИНИ! ТУРЦИТЕ СИ ИМАТЕ ДЪРЖАВА И ТЯ Е ТУРЦИЯ! КАКВО ТОЧНО ПРОПАГАНДИРАТЕ? КОЙ ВИ ПЛАЩА, ЗА ДА ГО ПРАВИТЕ- ДИАНЕТА ИЛИ ДРУГО ТУРСКО МИНИСТЕРСТВО?
  • 24 Хасан

    6 8 Отговор
    Защо някой трябва да ми плаща?? Просто си казвам мнението по теми които ме интересуват.. някои хора се опитаха да създадат "чиста арийска "нация...и знаем какви бяха последствията

    Коментиран от #27

  • 25 8888

    12 3 Отговор
    По мое мнение Хасан е платен писач във сайта. От къде има време по цял ден да троли във всички статии, свързани с Турция?
  • 26 даде

    9 3 Отговор
    И сега тези л.......и ще са част от правителството, а ле....о Каракачанов, който 25 години не е работил нищо друго освен политик в различни партии ще става военен министър. .аси - не знам дали някой осъзнава какъв т...к сме
  • 27 юрист

    16 3 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Защото пропагандирате неоосманизма като идеология- за това! Вие за какви ни имате, нас, българите- за невежи хора, които не познават вражеската на България идеология неоосманизъм, ли? Защо пропагандирате, че в България коренното население са лицата с турско самосъзнание, а не етническите българи с българско самосъзнание? От кога МАЛЦИНСТВЕНАТА група лица с турско самосъзнание пребивавате на територията на България - от преди създаването на Аспарухова България, чийто правоприемник е Р. България или след 1396 г.- след падането на българските земи под османско владичество? ПЕТСТОТИН ГОДИНИ ПРИСЪСТВИЕ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ НЕ ВИ ГАРАНТИРАТ СТАТУТА НА КОРЕННО НАСЕЛЕНИЕ, ЗАЩОТО НИЕ- БЪЛГАРИТЕ- СМЕ ПРЕКИ ПОТОМЦИ НА БЪЛГАРИТЕ, НАСЕЛЯВАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ ПРЕДИ 1396Г.! И кажете на вашия МИТ да не изпраща НЕВЕЖИ ЛИЦА да пропагандират неоосманизма - НЕ ВЪРВИТЕ!
  • 28 8888

    5 2 Отговор
    Някои се опитали да дасе обявят за арийци, но нака не ставаш такъв.
    Алийски народи има и все още съществуват.Правилното название е арии.
    Друг път, когато имам време и желание ще напиша повече по темата.
  • 29 Хасан

    5 6 Отговор
    Седя си в кафенето.. Няма оборот и клиенти и си пиша каквото ми хрумне.. В къщи не ме взимат на сериозно и не ме бръснат.. А тука даже дискутират
  • 30 8888

    4 2 Отговор
    До даде
    Приятел политик е професия и се изучава този занаят цял живот. Не е за всеки.
    Не знам какво ще направи Каракачанов, но поне не е бил в управляващите. То скоро всичко ще се изясни.
  • 31 Гостенинът

    10 5 Отговор
    Тука голем смях пада. Всички разбирачи от кол и въже.
    Ако посещавате неделната литургия се молете тези чалга-псевдо патриоти дето се наемат срещу 20/30 лева да не правят ненужни провокаций и да не дърпат дявола за опашката, че много лесно ще се превърнем в следващия Кипър, следващия Крим.

    Коментиран от #32

  • 32 юрист

    6 5 Отговор

    До коментар #31 от "Гостенинът":

    Заплахите ви не минават и са смешни и ненужни. България е пазена от чл.5 на Северноатлантическият договор, който се отнася НЕ САМО да държави извън НАТО, а до ВСЯКА ДЪРЖАВА- ДОРИ да е член на НАТО. Вие НЕ ЗНАЕТЕ това, защото не сте юрист. В България над 20 000 човека го знаят- защото приблизително толкова е броят на юристите, които имаме законното право да тълкуваме многостранни международни договори и да разкриваме истинският им смисъл, който се крие зад формулировките на текстовете им. Какво излезе сега? Че на Вас ние- юристите- трябва да Ви се присмиваме, защото без да сте юрист, си въобразявате, че можете да тълкувате един договор и че знаете и разбирате повече от нас...Доста ниска топка сте! И не забравяйте, че САМО ЕДИН БЪЛГАРСКИ войник да е застрелян на българска територия от Крим или от турция, това АВТОМАТИЧНО означава обявяване на война на цялото НАТО и всички останали държави- членове на НАТО, СА ДЛЪЖНИ да ни помогнат срещу военният агресор, дори това да е турция. А сега, като знаете това, пак се пробвайте да обяснявате на всички българи, как трябвало да се страхуваме от военно нападението от Крим или от турция....Вие сте много ниска топка- самочувствие без покритие, че и нагло и високомерно, на всичко отгоре!

    Коментиран от #33

  • 33 Лупи

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "юрист":

    Хахаха смешко, питай гърците къде им е половината Кипър, точно щото НАТО ги пазеше. НАТО няма да знае какво да прави ако се обяви автономия в югоизточна България поради травеститско-русия фактор преобладаващ по върховете на тая креатура и Ердоган влезе с милиция да ихранява "невинните жертви" от "българската агресия".
    По-гнусна сган от юристите няма, в последните 25 години вие станахте машата на всички мутри и политици срещу народа.

    Коментиран от #34

  • 34 юрист

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Лупи":

    ВСЯКА обявена автономия на територията на България е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА! България е УНИТАРНА държава, а НЕ федеративна държава- като любимата ви русия. По-гнусна сган от политиците и техните хранение кучета- платените им тролове , няма! Неуки, смешни тъпи, прости, с незавършен 4 ти клас, СРАМ И ПОЗОР за България и българите , които ВИНАГИ се стремим към знание и наука! Освен това- в коментарите ми става въпрос за военна агресия от Крим- понеже В КРИМ ИМА НАСОЧЕНИ РУСКИ РАКЕТИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, и от турция. Да не говорим, че в Кърджали и Хасково ИМА И МНОГОБРОЙНО НАСЕЛЕНИЕ ОТ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ. Как я мислите тази работа с турската “автономия“, а жалки политически креатури? Това да не са ви килограм чушки и килограм домати? НА СЕКУНДАТА ще бъде потушен такъв бунт! НА СЕКУНДАТА! Вие- турците- какво си мислите- че българите сме немощни, защото сме културни, не ви се зъбим и си мълчим , така ли? Ако ви стиска- пробвайте да обявите Кърджали и Хасково за самостоятелно териториално образувание, а да видим дали самолети и танкове няма да влязат в тези два БЪЛГАРСКИ града! Тук няма да има емоции- само прочистване на тези два български града от турски терористи....
  • 35 Гостенинът до пишман юриста

    3 1 Отговор
    Юристе ти си гола вода язък че си юрист. Аз ти говоря за неща който са се случили.
    По време на интервенцията в Кипър която е част от Гърция, а в същото време гърците член на ЕС също и на НАТО какво се случи аскера влезна взе половината остров. И какво тогава направиха ЕС и НАТО абсолютно нищо та по кой член трябваше да ги пазят.

    Коментиран от #37, #39

  • 36 До юриста

    2 3 Отговор
    Юристе ти си много весел, но май е време да спреш тези хапчета или поне смени дилъра хахахахахахаха.
    Та какви самолети и танкове щеше да пускаш тия който ги нямате тия дето ги дадохте на скрап. ХахахахахХа

    Коментиран от #38

  • 37 юрист

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Гостенинът до пишман юриста":

    Аз ти пиша следното: Кипър НИКОГА не е бил държава- член на НАТО, а ПРЯК ВОЕНЕН СБЛЪСЪК МЕЖДУ ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО! СПРИ ДА ЛЪЖЕШ, защото на лъжата краката са къси, политикане!
  • 38 юрист

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "До юриста":

    Чужденецо турчин, какво имаме и какво нямаме в България, не е твоя работа. Също така, не забравяй, че върху държавният ни герб са изобразени три разярени лъва. Това не е случайно. Питай османските орди на сюлейман паша защо са наричали българите- опълченци при боевете на Шипка “шейтани“ и защо са се страхували до смърт от българското “Ура“- НЕ ОТ РЕДОВНАТА РУСКА АРМИЯ, А САМО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ. Политическите тролове на противоконституционните турски партии в България сте смешни- не познавате българската история, а сте тръгнали да се надсмивате над нас- българите и да се гаврите с нас...Въздухари! Ще хвърчат неоосманистки градински тикви из Кърджали и Хасково така, както се виждат звездите в ясното лятно нощно небе....
  • 39 юрист

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Гостенинът до пишман юриста":

    Също така- Кипър НИКОГА не е бил част от Гърция! За суверенитета на Кипър е имало трима гаранта съгласно Договора- турция, гърция и великобритания. Така, че- Кипър НИКОГА не е бил рдинствено гръцко владение! Из уики- за малограмотни хора като теб – “...Гаранционен договор е името на договор, сключен на 16 август 1960 г. в Никозия между Република Кипър, Република Гърция, Република Турция и Обединеното кралство. Гаранционният договор е използван като основание за интервенцията на Р. Турция на територията на Р. Кипър през 1974 г. Член първи от споразумението забранява на Р. Кипър да участва в политически или икономически съюз с която и да е друга държава. Член втори задължава другите страни да гарантират независимостта, териториалната цялост и сигурността на Кипър. Член четвърти разрешава използването на сила с цел запазване на статуквото. Договорът позволява на Обединеното кралство да запази суверенитет над две военни бази.През същата година е завършена и конституцията на Р. Кипър, както и Договорът за установяване на Република Кипър и Договорът за съюз между Република Кипър, Република Гърция и Република Турция...“
  • 40 Юристе спри ги хапчетата веднага

    2 4 Отговор
    Кого да питам ордите Сюлейман, а ти си питал Опълченците на Шипка. Това не е ли е историята на комунистите диктувана от братушките. Нали знаеш историята се пише от победителите. А къде България с трите разярени лъвове е била победител хммм.
    Само от уики цитираш ясно колко си юрист.
    Аз ти писах, че си пишман юрист и гола вода ама не вяврваш.
    Ти си май от ония провокаторите дето лаят лаят и бягат. От такива като теб нямаме нужда в България.

    Коментиран от #41

  • 41 юрист

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Юристе спри ги хапчетата веднага":

    “..А къде България с трите разярени лъвове е била победител хммм...“ На герба на Княжество България лъвът е един, а на герба на Царство България, лъвовете са три. Царство България- официалното наименование на българската държава от 1908 до 1946 г. - е нямало военни победи, така ли? Това битката при Одрин през 1912-1913 г, това ПОБЕДАТА НА ГЕН. КОЛЕВ НАД НЕПОБЕДИМАТА ДО ТОГАВА КАЗАШКА КОННИЦА В ДОБРУДЖА ПРЕЗ 1916Г. е нищо- тези исторически събития не са съществували- това ли пишеш? Кога ще си признаеш, че си турчин или руснак, а не българин? КОГА, ЧУЖДЕНЕЦО??????
  • 42 ЮРИСТ ИЗМАМНИК

    2 2 Отговор
    Този юрист , не е никакъв юрист. БАЛКАНСКИЯТ ТИ МАНТИЛИТЕТ ПОКАЗВА ЧЕ , АКО МОЖЕ БАЛКАНСКА ХИТРИНКА, ШАШМА ДАЛАВЕРА ХВАНЕЛИ ДИКИШ ЗНАЧИ СИ УСПЯЛ. НАИСТИНА ЛИ МИСЛИШ ЧЕ СМЕ ИДИОТИ ? Всяка държава си има компететни органи за всичко. Още повече че могат и да си го позволят, ставаш смешен.Пий си ракията, аз бирата , има органи платени и обучани за тези неща. Тук ние може да си разтягаме локуми колкото си искаме . Гледай и се учи , не бързай със заключенията си.

    Коментиран от #44

  • 43 Хасан

    1 1 Отговор
    Тоя юрист май не е бил в часа по гражданско право или човешки права.. За последно си чел конституцията на бай Тошо.. Спокойно никой няма да ни напада.. Никой няма да прави автономия.. Но не ограничават правото на хората да пътуват,да избират, да бъдат избрани.. Това са европейски ценности.. ват

    Коментиран от #46

  • 44 юрист

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "ЮРИСТ ИЗМАМНИК":

    Пишеш празнословия и дрънканици. Не можеш да ми противопоставиш нито един исторически факт, или част от договор или пък нещо друго, с което да докажеш , че пиша неистина или лъжа. Противопоставяш ми само твоето лично мнение на непрофесионалист, а това, смехурко, е крайно недостатъчно да обори историческите факти, представени от мен.Наистина са се появили една групичка жалки политикани, които са си съчинили професионални знания и умения, които не притежават, и са създали някакви си квазинаучни факти, с които се опитват да преиначават историята на България. Обичайно тези хора са или част от руската пета колона в България, или лица - симпатизанти на турските и руските партии в България.Балкански манталитет, дъра- бъра- можеш да пишеш ТОНОВЕ коментари за МОЯ манталитет, който не познаваш, поради факта, че за теб съм абсолютно непознат човек, но НЕ МОЖЕШ да ми противопоставиш И ЕДИН ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ, с който да обориш основният смисъл на коментарите ми:) Ако бяхме в съда, на секундата би загубил делото:) Впрочем- известен ли ти е фактът, че съм ХЕТЕРОСЕКСУАЛНА СЕМЕЙНА ЖЕНА?:):):) НЕ, нали? И така- какво ще кажеш за МОЯ манталитет в качеството ми на хетерожена, м?:) Усещаш ли се, че стана за смях?:)
  • 45 Хасан

    3 2 Отговор
    Ако имахме юристи крадците нямаше да се укриват в парламента и по министерства.. Виж Румъния.. Там има юристи.. Ако имаш топки вкарай един поне в затвора..
  • 46 юрист

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Специално за теб, невежи човече с турско самосъзнание- КОНСТИТУЦИЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ - Чл. 36.
    (1) Изучаването и ползването на българския език е право И ЗАДЪЛЖЕНИЕ на българските граждани.
    Чл. 37. (2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието НЕ МОЖЕ да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.
    Чл. 2. (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания.
    (2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена.
    Чл. 3. Официалният език в републиката е българският.
    Можеш да го разбираш всякак, но ЗАКОНЪТ казва, че САМО юридическото тълкуване на КС има правно значение, т.е.- твоето мнение НЯМА никакво значение в случая.
  • 47 Българин

    10 0 Отговор
    Скъпи сънародници,нима не разбрахте че ни продадоха държавата и г.зо..те на чужди интереси,лишиха ни от нашите права и природни блага, лишиха ни от армията ни която макар и малка беше силна и най-вече Българска ,прокараха закони които са в ущърб на българското население и в полза на великите на деня които искат да ни претопят и да ни изличат като нация защото ги е страх от силата на Българският народ който въпреки всичко е оцелял!Натискат ни с правила,глоби и закони защото бедният човек е прост и покорен,не надига глава когато някой го ограбва и знайте че на никой освен на нас не му пука за България и Българският народ,това е поробване, войната вече не се води с оръжия а с политика и финанси - спри парите на държавата унищожи армията и икономиката и , и имаш свобода да грабиш и експлоатираш безнаказано как да живеем се казва от вън, кой да ни управлява също това че ние избираме управлението си е МИТ! Това е лично мое мнение и не го натрапвам на никой,но питам аз в коя мюсолманска държава има движение за права и свободи (дпс) на християните и в частност на Българите ? И кой е тоя Фес Ердоган че да се меси в политиката ни ние държава ли сме или провинция на Турция? и к'ви са тея палячовци дето ни управляват (продажни боклуци мислещи за собствените си дебели задници) Време е да се събудите и да осъзнаете какво се случва а не да седите пред тв-то в къщи гледайки турски сериали и новини на турски по БНТ и да цъкате с език!Вън Дост и Дпс от българският парла
  • 48 Магистрат

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: че свободното движение през граничните контролно-пропускателни пунктове следва да се гарантира незабавно, в унисон с националното и международното право. "Това ми напомня за блокадата,за тях националното и международно право не важи ли?
  • 49 Хасан

    0 0 Отговор
    До юриста.. Извинявам се за това -"ако имаш топки ".веднага се разбира че си жена с кипяща кръв..страстна.. Можем да седнем на биричка да дискутираме
  • 50 Паша Раде от Копривщица

    4 1 Отговор
    До всички малоумници:
    Ако така карате. другият път може и 600 лета да сме щастливи.
  • 51 hmhmhm

    2 3 Отговор
    международно право? ти каква си мижетурка Огнян Герджиков. А ти Лютви местан ходи си в турция даже не заслужавате вашата държава да я пиша с главна буква.
  • 52 Uflaf

    1 0 Отговор
    Първото което ще направят новите -стари народни предатели няма да е проблема с двойното гражданство. Първо ще си вдигнат заплатите и парите за участие в различните комисии ,защото парното се вдига заради газта и от там всичко друго. И вашите доходи ще се вдигнат ,ама друг път .Както се казваше в един филм. Какво им пука ,че турция искала до бургаско и ямболско защото там бил техния народ. Е ако може после и делиормана с Варна . За Добрич щели да се разбират с Румънците.
  • 53 Гражданин

    4 0 Отговор
    Какао коментарии само, България е правова държава не се правете на идиоти.
  • 54 ЗОРО

    4 2 Отговор
    ЖАНДАРМЕРИЯТА НА ТУРЦИЯ НЕ Е КЪМ АРМИЯТА А КЪМ МВР !!! НОРМАЛНО Е ТУРЦИЯ ДА ИЗПРАТИ ПОЛИЦИЯ НА ГРАНИЦАТА СИ ЗАЩОТО ГРУПА ФАШИЗОИДИ ТЕРОРИЗИРАТ ГРАЖДАНИТЕ И !!! ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПОКАЗА КОЛКО СТРУВА КАТО БЛЪСКАШЕ ЕДНА БАБА !!!ДОБРЕ,ЧЕ ТУРЦИЯ НЕ РАЕГИРА ТОЛКОВА КРАЙНО,ЧЕ ЖАЛНА НИ МАЙКА !!!
  • 55 Дениз

    1 1 Отговор
    Към юриста, за това че сме били гости. Да само за българина някои гост, но не е така. Не сте повече от мен или някои друг, колкото и да не щеш ние сме част от България, така е било и така ще бъде за напред. Това че сте пръв дошъл в тези земи, не те прави повече от мен и обратното. Българина винаги е бил крепостен селянин и такъв ще си остане, тои не приема никого, тои иска да го уважават, но тои няма да уважи никого. Хаиде лек ден че ми писна от вашите прости разсъждения, по добре да бяха изхвърлили България от Европа, защото за нищо не ставате освен да се правите на големите гладни националисти. Така го правихте преди 89 година, и сега по същия начин.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Стилиян Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    По добре чул та господ хаха
  • 58 Стилиян Иванов

    1 0 Отговор
    До кога ще търпим турците в България убиват хора крадат мързи ги да работят това не да хора марш от България дори и по времето на великия комунизма пак убиваха България и мързелъваха и крадяха а да не говорим за убитите милиони българи през годините
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове