Last news in Fakti

1 Април, 2017 09:03 4 002 63

Русия: НАТО хитрува, а има предимство над нас

  • александър грушко-
  • русия-
  • нато-
  • батальони-
  • бригада-
  • предимство-
  • бюджет

НАТО има предимство пред Русия по всички основни оръжейни системи, заяви Грушко

Русия: НАТО хитрува, а има предимство над нас - 1
Снимка: БТА/ AP

Алиансът НАТО хитрува, оправдавайки плановете си за засилване военното присъствие в Източна Европа като реакция на действията на Русия. Такова мнение изрази постоянният представител на Кремъл в северноатлантическия алианс Александър Грушко, цитиран от ТАСС.

НАТО има предимство пред Русия по всички основни оръжейни системи, както и военен бюджет, който възлиза на половината от световния. Ако военните разходи бъдат увеличени до 2% от брутния вътрешен продукт, то увеличението в европейските страни ще е от порядъка на 100 милиарда долара, заяви руският представител, според когото цифрите са двойно по-големи от бюджета на Русия за отбрана.

„Натовците се опитват да сведат това, което правят на източния фланг, само до четирите прословути батальона (с численост до 5 хиляди души в балтийските страни и Полша). При това посочват, че това уж било в отговор на продължаващата реформа на нашите въоръжени сили, включително на създаването на три дивизии“, заяви Александър Грушко. Според него това не отразява реалната обстановка. Алиансът цели да заблуди обществеността и да докаже адекватността на засиленото присъствие на изток.

Грушко каза още, че когато Москва оценява ситуацията на западния си фланг, взема предвид всички мероприятия на НАТО - не само четирите батальона, но и разполагането в Полша на допълнителна танкова бригада на САЩ, както и разполагането на бригада на военновъздушните сили.

Руският представител в НАТО каза, че членките на НАТО имат и свой собствен потенциал, който трябва да се има предвид, откроявайки Полша, която разполага в арсенала си с до хиляда танка. Част от уравнението са и обектите на противоракетната отбрана, каза руският представител. Той заяви, че Русия взима всичко това предвид и предприетите от нея ответни мерки абсолютно гарантират нейната отбрана и сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    41 19 Отговор
    Сащ и нато с създават напоежение в Източна Европа!!!
    Ако има война, тя ще започне в Източна Европа - пред портите на Русия!!
    Кой е агресора!?!?!?
  • 2 666666

    46 19 Отговор
    САЩ ги интересуват Руските необятни природни ресурси.Но,умират на мъка ,че не могат да се докопат до тях.

    Коментиран от #3

  • 3 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    14 35 Отговор

    До коментар #2 от "666666":

    Руснаците ги е яд за източно и централно Европейските ресурси и стратегическо местоположение на няма връщане на зад!!!

    Ние сме Европейци!!!

    Коментиран от #20, #33

  • 4 Нормален

    21 40 Отговор
    Не НАТО нахлу в Грузия, Чечня и Украйна. Руската пропаганда е навсякъде.
  • 5 гост 2

    11 25 Отговор
    “...НАТО има предимство пред Русия по всички основни оръжейни системи, както и военен бюджет, който възлиза на половината от световния. Ако военните разходи бъдат увеличени до 2% от брутния вътрешен продукт, то увеличението в европейските страни ще е от порядъка на 100 милиарда долара, заяви руският представител, според когото цифрите са двойно по-големи от бюджета на Русия за отбрана....“ Руснаците си признаха най- накрая, че не могат да противостоят на НАТО! Тогава защо са насочили ракети от Крим срещу България и Румъния, защо техните платени “симпатизанти“ две години плашиха всички българи в нашите форуми, че руски ботуш ще гази София и България, че напът към берлин ще “свърнат“ през София, че ядрена зима ще сполети София, че ще ни спрат кранчето с руския газ в най- лютатат зима в София, че булавите, искандерите им , тополите и липите им са най- мощните оръжия, срещу които България няма защита, пропагандираха яростно трета руска световна ЗАВОЕВАТЕЛНА война; публикуваха стихове за това, как руският военен ботуш ще тъпче цялата земя от владивосток до амстердам? Какво си мислят руснаците- че европейците искаме война и ще търпим путлер да заплашва и България с руска окупационна война?! На тази ситуация с руснаците се казва“ На гол корем чифте пищови“! Колко пари хвърли русия, за да промива мозъците на българите, че българите не трябвало да обичаме България повече от русия и че трябвало на първо място да поставяме защитата на държавните интереси на русия? Жа

    Коментиран от #63

  • 6 гост 2

    11 28 Отговор
    Руснаците не разбраха ли, че ако така лесно се изкарваше българското и българщината от нас, българите, то ние отдааавна нямаше да съществуваме като отделен етнос, отделна държава и отделен народ, а щяхме да бъдем претопени и асимилирани от чужди народи и чужди държави? Или точно заради нашата духовна сила руснаците нападнаха с руската си информационна война най- святото, което носи всеки българин у себе си- любовта ни към България и поставянето на защитата на нейните държавни интереси на 1во място? По този начин руснаците настроиха срещу себе си и онези българи, които преди руската информационна война бяхме толерантни към тях! Няма как човек да е толерантен към онези, които му казват в очите, че ще окупират Родината и държавата му и че ще я унищожат физически с оръжия, ако тя окаже военна съпротива при окупацията си от руснаците!
  • 7 кирил

    8 31 Отговор
    русия е бита карта.според рогозин нато ще разгроми русия за 2 седмици.само полската украинската румънската и турската армии са достатъчни.първо,всички електронни системи на русия ще бъдат заглушени
  • 8 начо

    9 21 Отговор
    даже няма да има нужда от нато.първо на кавказ и поволжието ще започнат бунтове а после китайците ще ги оп--ат отзад
  • 9 ДО ПРОФЕСОРИТЕ ПРЕДИ МЕН

    15 8 Отговор
    ТОва изказване е по случай 1 април-иамше го в хумористичното предаване -КВН.Помолиха го тоя Грушко да каже как трябва да се подобрят отношенията с НАТО--и той каза ще ако каже така на Алианса те ще бъдат доволни...И от тук се разнесе тази новина--хааххахааахааа--а вие вече сцепихте розовите прашки от радост--хаахххахххааахххххааааааааа

    Коментиран от #15

  • 10 tost

    20 10 Отговор
    Втората световна война е започнала именно така,със струпване на военна сила по границата на Русия.

    Какво очаквате от рашъните да си събуят гащите ли?

    Коментиран от #13, #54

  • 11 onq s konq

    6 26 Отговор
    От инфото излиза,че памперсите на русофилите не били предназначени за американците,а за руснаците?И защо лъгахте до сега бе шматки простовати ааа?Не можете ли да осъзнаете че парите наливани в оръжейната надпревара от НАТО СА В ПЪТИ повече от руските?Или това нищо не ви говори...А на тоя ракетен щит на Запада срещу евентуално руско нападение ,под който е скрита И БЪЛГАРИЯ...мислите ли че му пука от това че руснаците са си кръстили ракетната система "КОСМИЧЕСКИ СИЛИ"?Е няма лошо да си мечтаете за нов 9 Септември,нов 7 Ноември...ама тихичко:)
  • 12 какво

    13 4 Отговор
    я прочетете историята и ще разберете кой кого.
  • 13 гост 2

    10 18 Отговор

    До коментар #10 от "tost":

    А Вие, руснаците, какво очаквате- да ни пишете директно, как ще окупирате България, че НАТО нямало да ни защити, че Северноаталантическият договор и неговият чл.5 НЕ пораждал задължения за колективна защита, че русия ще прегази България за 12 часа и това няма да има никакви последици и никой нямало да ни се притече на помощ, а след това да ИЗИСКВАТЕ ПРИЗНАНИЕ И УВАЖЕНИЕ, КАКТО И СТРАХ към себе си? Само лица, болни от Стокхолмски синдром, които НЕ СА българи, може да реагират така! БЪЛГАРИТЕ СМЕ ДРУГИ ХОРА- КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НИ ПРИТИСКАТЕ , ТОЛКОВА ПО-ЯРОСТНА СЪПРОТИВА ОКАЗВАМЕ! НЕ СЛУЧАЙНО АСПАРУХОВА БЪЛГАРИЯ, ЧИЙТО НАСЛЕДНИК Е Р. БЪЛГАРИЯ, Е ДЪРЖАВА НА 1300 ГОДИНИ- ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСИЯ- ДЪРЖАВА НА ИМА- НЯМА 800 ГОДИНИ! Щом руснаците си правите устата да завладявате България, ЩЕ ИМА НАТОВСКА АРМИЯ на всичките ни граници- това е положението! ПРИМИРЕТЕ СЕ Е С НЕГО И ГО ПРИЕМЕТЕ, ЗАЩОТО Р. БЪЛГАРИЯ ИМА ЗАКОННОТО ПРАВО НА ОТБРАНА И ЗАЩИТА СРЕЩУ ВСЕКИ ПОТЕНЦИАЛЕН АГРЕСОР!
  • 14 я руский

    7 15 Отговор
    българите освен чушкопек нищо не сте дали и няма да дадете на света.

    Коментиран от #16

  • 15 гост 2

    3 12 Отговор

    До коментар #9 от "ДО ПРОФЕСОРИТЕ ПРЕДИ МЕН":

    Ето оригиналната статия на руски език- къде тук е отбелязано, че това е първоаприлска шега? https://www.vesti.ru/doc.html?id=2872718 И твоя тасс ли лъже, м? ;) http://tass.ru/politika/4144101 Грушко: НАТО лукавит, объясняя свое усиление в Восточной Европе действиями РФ Политика 31 марта, 23:51 дата обновления: 1 апреля, 0:55 тасс
  • 16 гост 2

    8 17 Отговор

    До коментар #14 от "я руский":

    За пореден път руски крепостен мужик пробва да обяснява как българите сме нищо:) Ами като сме нищо, защо водещия ти руски офицер те е пратил в български форум като руски кибервойник да ни казваш, как българите сме били цървули, а?:) Защо твоята държава русия даже ти плаща , за да пишеш нонстоп това в българските форуми? Защото русия не води руска информационна война в България, за това ли?:) Ахахаха- само сарказмът ви оправя вас- войнствените руснаци:):):)
  • 17 Шляхтиц

    20 5 Отговор
    Към всички, които мразят РУСИЯ. На времето Римската империя достигнала не виждан, не чуван разцвет. Поради много големите си амбиции и уродливата алчност на управляващите Цветущата римска империя е превзета от ВАРВАРИТЕ, диви, нецивилизовани племена, населявали днешна Германия. Под слънцето от милиарди години не се случват много нови неща.ВСИЧКО НОВО Е ДОБРЕ ЗАБРАВЕНО СТАРО. Учудвам се на Б Е З У М И Е Т О на всякакви политици от изтока, от запада, които според моето съвсем скромно мнение, не притежават разум, а по всякакъв начин повтарят това, което е ставало преди ХИЛЯДОЛЕТИЯ. Земята, според учените съществува от МИЛИАРДИ години. Няколко хилядолетия са един миг. И всички днешни УПРАВЛЯВАЩИ са подвластни на този КОСМИЧЕСКИ ЗАКОН. Седемдесет години се оказаха твърде много и ЛАПАЧИТЕ от ЕС и от ЮСА се оказаха съвсем забравиха ИСТОРИЯТА. Едва ли ще доживея, на седемдесет години съм, но дори и на оня свят да съм, най-искрено желая АЛЯСКА ОТНОВО В ГРАНИЦИТЕ НА РУСИЯ, РУСКОТО ЗНАМЕ ДА СЕ РАЗВЯВА НАД БЕЛИЯ ДОМ И ПЕНТАГОНА. ШЛЯХТИЦ. ПОТОМЪК НА ШЛЯХТАТА В ПОЛША.
  • 18 Кики

    17 5 Отговор
    Това изказване на Грушко не означава нищо и не признава нищо! Всичко се решава на бойното поле, а не на приказки. Военния бюджет е важен фактор, но не е решаващ. При една война има много фактори. Повечето страни от НАТО не умеят да воюват. Така, че да не се успокояват от големия Натовски бюджет.

    Коментиран от #19

  • 19 гост 2

    7 14 Отговор

    До коментар #18 от "Кики":

    България е член на НАТО. Къде ни причисляваш- към умеещите или към неумеещите да воюват? Щото не е зле да прочетеш малко повече за ген. Иван Колев и неговата бляскава защита на Добруджа през 1916 г. както и за РАЗБИВАНЕТО НА НЕПОБЕДИМАТА ДО ТОГАВА КАЗАШКА КОННИЦА ОТ НЕГО... Из уики:"...На 2 август 1915 г. е произведен в първия генералски чин генерал-майор. Паметни са останали думите му на 4 септември 1916 г. пред строената българска конница когато към командваната от него дивизия се насочва цяла руска кавалерийска дивизия, превъзхождаща двукратно българската[2]:"Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!" “На 30 септември 1916 г. е награден с германски железен кръст „За храброст“ лично от германския фелдмаршал Аугуст фон Макензен - главнокомандващ войските на Балканите[3]. При награждаването главнокомандващият изтъква:
    „ „Досега се беше наложило убеждението, че атаката на конница срещу пехота е невъзможна. Вие с няколко действия го опровергахте. Много висши кавалерийски началници Ви завиждат и не мога да ги убедя в писма, че това, което Вие направихте, се е случило наистина!".... Главнокомандващият войските на Централните сили на Северния фронт фелдмаршал Аугуст фон Макензен сравнява българския пълководец с кайзера Фридрих Велики, който също е бил известен кавалерист[4].

    Коментиран от #24, #35

  • 20 кроко

    20 6 Отговор

    До коментар #3 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Браво, бесни краварски тролчета са налазили статията като мухи на л..но!

    Какви стратегически ресурси има в източноевропейските атрани, дето руснаците ги нямат, че да искат да ни завземат?ЕС гледа зорлем да се разширява че да не вземат Русанците да си засилят влиянието, щото от както Путин дърпа юздите, все повече надигат глава и става световна сила. И използват всякакви методи, катов Украйна и България не само за да се разширяват, а и за да си запазват влиянието. Ако много им пукаше, щяха ли смкърава майдан да си налагат политиката, щяханли да си затворят очите за случващото се в България? На тях просто им трябват пазари и работна ръка.

    За руската пропаганда не знам, обаче знам в колко.много страни НАТО изврши военни действия без резолюция на ООН без нищо! Ирак със милионите си жертви и вече 15г. война е достатъчен пример.

    Кире, и Хитлер си е мислел че за 2 седмици ще се справи с Русия! Това е една от многото причини поради които ситуацията ми прилича много на тази преди ВСВ.

    Достче, никакви руснаци или путиноиди не са те заплашвали, вие троловете сами лаехте как руснаците нарочно нарушавали въздушното ни пространство за да изхабят ресурса на МИГ-овете ни и други подобни лъжи, ревяхте че идвали и щели да ви избият! В интерес на истината, бих се радвал ако стане така, че сте ми омръзнали с лъжите и врявата си!

    А колкото да руските действия, нормално е когато НАТО разполага ракети и войски срещу Русия, те да отговорят вкл с насочване на ракети

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ловеца на поршета

    11 0 Отговор
    Като чета коментарите си мисля че оня Киро Домусчиев ще става още по-богат. На много хора ще им трябват редовно хапчета. 🤔
  • 23 гост 2

    4 16 Отговор

    До коментар #20 от "кроко":

    "....Публикувано във факти.бг: Какви стратегически ресурси има в източноевропейските атрани, дето руснаците ги нямат, че да искат да ни завземат?..." ПЪТЯТ КЪМ РУСКАТА ОКУПАЦИЯ НА ЧЕРНОМОРСКИТЕ ПРОЛИВИ БОСФОРА И ДАРДАНЕЛИТЕ МИНАВА И ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ! РУСНАЦИТЕ ИМАТ ПРЯК ДЪРЖАВЕН ИНТЕРЕС ДА ОСЪЩЕСТВЯТ ТАЗИ ТЯХНА НАД ДВУВЕКОВНА МЕЧТА, ДОРИ И В НАШИ ДНИ! РУСНАЦИОТЕ ИМАТ ИНТЕРЕС БЪЛГАРИТЕ ДА СМЕ РАЗЕДИНЕНА АМОРФНА МАСА, КОЯТО НЯМА БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ И САМОСЪЗНАНИЕ НА ЕДИНЕН НАРОД, ЗА ДА МОЖЕ ПО-ЛЕСНО ДА ПРИЕМЕМ РУСКА ОКУПАЦИЯ И ТАКА БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО НЕЙНИТЕ ВОЙСКИ ДА ДОСТИГНАТ ДО ПРОЛИВИТЕ. ЗА ТОВА И НИ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ, ЧЕ АКО НЯМАЛО РУСИЯ, НЯМАЛО ДА Я ИМА И БЪЛГАРИЯ И ЧЕ КОЙТО ЗАЩИТАВА РУСКИ ИНТЕРЕСИ, ЗАЩИТАВАЛ И БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!

    Коментиран от #27

  • 24 кроко

    18 5 Отговор

    До коментар #19 от "гост 2":

    Ох, горкото тролче! Сега ако ти кажа, че руски офицери са обучавали нашите офицери след освобождените и въобще са помогнали за изгаждането на държавните структури, сигурно ще получиш инфаркт, инсулт и нервен срив на едно!!!

    Коментиран от #25, #26

  • 25 гост 2

    5 13 Отговор

    До коментар #24 от "кроко":

    Ако е нямало български опълченци -доброволци, кого щяха да обучават руснаците? КАЧЕСТВОТО, А НЕ БРОЙКАТА НА АРМИЯТА РЕШАВА ПОБЕДАТА Й! БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ ПОДАРИ НА РУСКАТА АРМИЯ СТРАТЕГИЧЕСКАТА ПОБЕДА НА ШИПКА ПРЕЗ 1877Г. И ОБЪРНАХА С ТАЗИ ПОБЕДА ЦЕЛИЯТ ХОД НА РУСКОТУРСКАТА ВОЙНА ОТ 1877Г., А СЕГА РУСНАЦИТЕ ИСКАТ ДА НИ ЗАВЛАДЯВАТ- ТОВА Е БЛАГОДАРНОСТТА НА ТВОЯТА ИМПЕРСКА РУСИЯ ЗА БЪЛГАРСКАТА СТРАТЕГИЧЕСКА ПОМОЩ! Защо не са обучавали РУСКИТЕ КРЕПОСТНИ МУЖИЦИ ВЪВ ВОЕННОТО ДЕЛО, А БЪЛГАРИТЕ? Дано има повече "тролове" като мен, които да защитават БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКОТО, А НЕ РУСИЯ И РУСКОТО!

    Коментиран от #28, #56

  • 26 кроко

    8 12 Отговор

    До коментар #24 от "кроко":

    За кои руски офицери говориш, че обучавали наште бре сссъльо ? За онези генеоали които избягаха от България, след като " братска" Сърбия през 1885 г. ни обяви война заради това, че сме се съеденили ли ? Гооолема си шматка, ше тряба да знаеш !
  • 27 кроко

    18 4 Отговор

    До коментар #23 от "гост 2":

    Значи за да не вземат руснаците проливите, Германия, Австроунгсрия и Англия са отрязали половината площи от Балканския полуостров с българско население (сан стефанска България) и са подкрепяли десетилетия на ред турците, вкл и в геноцида им срещу разни народи, така ли е, хитър трол?

    Коментиран от #29, #32

  • 28 кроко

    16 5 Отговор

    До коментар #25 от "гост 2":

    ОК, съгласен съм, битката на Шипка е решаваща за войната, но кой започна тази война? Ако не бяха руснаците, щеше ли да я има битката при Шипка? Не се ли усещаш че темза а как Русия не иска да ни има като народ и да ни мачка за да се докопа до проливите, издиша още в пръстите ти?

    ссс-ъслечо, за тази война има изписано достатъчно. На кратко, Австроунгария ги подкокоросва сърбите, а какво и защо са направили руснаците си има обяснение, прочети малко преди да пишеш НПО лозунгите!

    Коментиран от #30, #31, #34

  • 29 гост 2

    3 14 Отговор

    До коментар #27 от "кроко":

    http://istmat.info/node/27176 Будапешт, 3/15 января 1877 г Дополнительная конвенция СТАТЬЯ III
    Е. в. император австрийский и проч. и король венгерский и е. в. император всероссийский, при своем свидании в Рейхштадте, согласились в принципе по следующим пунктам: в случае территориальных изменений или распадения Оттоманской империи образование большого сплоченного славянского или иного государства исключается; напротив, Болгария, Албания и остальная Румелия могли бы стать независимыми государствами;
    Това знаеш ли какво означава, при положение, че българското етническо землище обхваща НАЙ-ГОЛЯМА ПО ПЛОЩ ТЕРИТОРИЯ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ? ОЗНАЧАВА ДИРЕКТНО СЪГЛАСИЕ ЗА РАЗКЪСВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЕТНИЧЕСКО ЗЕМЛИЩЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ НА МНОГО ПО-МАЛКА ТЕРИТОРИЯ, ОТКОЛКОТО Е ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРСКОТО ЕТНИЧЕСКО ЗЕМЛИЩЕ КЪМ 1876Г. - http://www.politika.bg/article?id=6945
  • 30 гост 2

    4 15 Отговор

    До коментар #28 от "кроко":

    ДА- ако не бяха руснаците, ПАК ЩЕШЕ ДА ИМА ВОЙНА! Защо това е така- чети историята и историческите извори, а не руската пропаганда! АКО СИ БЪЛГАРИН И СИ ЗАВЪРШИЛ СРЕДНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ В българско ОБЩИНСКО УЧИЛИЩЕ, ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ КАКВО Е ИЗТОЧЕН ВЪПРОС И КАКВО Е ЦАРИГРАДСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ОТ 1878Г.! Фактът , че не знаеш за тези събития, говори твърде много...
  • 31 кроко

    4 15 Отговор

    До коментар #28 от "кроко":

    А бре, сссъсльо, какво пак се правиш на луд за пенсия ? Няма значение, кой бил подкукоросъл сърбите и бла бла, бла... Тук въпросът стои така : Защо руските генерали които уж обучавали наште офицери спешно избягаха от България ? Те какво, от австроунгарците ли се уплашиха или исчезнаха кът мишки, по заповед на руския цар, които е бил мноу недоволен, затова, че не сме поискали от него разрешение да се обеденим ??
  • 32 гост 2

    3 14 Отговор

    До коментар #27 от "кроко":

    И още: http://istmat.info/node/27175 Рейхштадт, 26 июня/8 июля 1876 г. Рейхштадтское соглашение между Россией и Австро-Венгрией I. Запись русской стороны 2. Касательно будущего: b) Если победят христиане: Державы будут действовать согласованно в целях урегулирования последствий войны. ОНИ НЕ ОКАЖУТ СОДЕЙСТВИЯ ОБРОЗОВАНИЮ БОЛЬШОГО СЛАВЯНСКОГО ГОСУДАРСТВО, но Черногория и Сербия будут иметь возможность аннексировать: первая — Герцеговину и порт на Адриатическом море, вторая — некоторые части старой Сербии и Боснии.****** Това знаеш ли как се тълкува юридически, след като БЪЛГАРИТЕ СМЕ БИЛИ НАЙ -
    МНОГОБРОЙНИЯТ СЛАВЯНСКИ НАРОД ПРЕЗ 1876Г. НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУСТРОВ?
  • 33 кипна ми

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    До № 3 Ти си птотално заблуден човек, сигурно си спортист
  • 34 кроко

    4 12 Отговор

    До коментар #28 от "кроко":

    Сссъскащото тролчи Кроко-Чмоко, кът няма ко жа кажи, избяга и то кът мишка, също както рускити офицери избягаха от България през 1885 година !!

    Коментиран от #37, #41

  • 35 кипна ми

    14 4 Отговор

    До коментар #19 от "гост 2":

    Абсолютно си прав, но не съм съгласен и с безпричинното и неоправдано плюене по Русия от някои "писачи". Какви "ресурси" има в източна Европа, че да предизвикват интереса на Русия - страната, която има абсолютно всичко, за което може да се сети човек?

    Коментиран от #36

  • 36 гост 2

    5 12 Отговор

    До коментар #35 от "кипна ми":

    Източна Европа има МНОГО ресурси- добив на сол- стратегическа суровина- Полша, България , Румъния; добив на житни култури- Добруджа, добив на мед- България, най- големите златни залежи на територията на Европа пак са в България, добив на въглища- рурски басейн, България , Карпатите, Татрите, добив на минерали, уранови и волфрамови залежи в България, добив на скъпоценни камъни Италия , германия и Чехия...Нужно ли е по-голямо изброяване?

    Коментиран от #38, #42

  • 37 кипна ми

    13 6 Отговор

    До коментар #34 от "кроко":

    "Тролчето" явно си ти, мижитурко антибългарска. Хайде върви да лижеш оаканите задници на краварите. И се научи първо да говориш и пишеш правилно на български.

    Коментиран от #40

  • 38 кипна ми

    11 5 Отговор

    До коментар #36 от "гост 2":

    +Толкова много ресурси", че всичко се внася...

    Коментиран от #39

  • 39 гост 2

    5 11 Отговор

    До коментар #38 от "кипна ми":

    Кое точно се внася? Сол, жито и минерални води ли, или други от изброените неща? България внася от русия въглища, така ли? Или може би внасяме материал от руските златни залежи?:)
  • 40 кроко

    6 15 Отговор

    До коментар #37 от "кипна ми":

    "Минжитурка" антибългърска си точно ти руско подлого !
  • 41 кроко

    12 6 Отговор

    До коментар #34 от "кроко":

    Ако искаш да говориш, напиши нещо по същество, НПО лозунги няма смисъл да коментирам, щото са лишени от всякакво съдържание и конкретика. Нашример кажи ти какво и защо според теб се е случило и ще ти кажа мнението си. Но голи приказки като фриц рите се изтеглиха, няма смисъл да коментирам. Най малкото всичко е една поредица от събития, а ти се опитваш да вадиш нещо от контекста.

    Иначе ще си останеш с голите приказки за руснаците, дето са ти виновни за всичко и лош Путин, дето не ти построил газопровода за без пари!

    Коментиран от #43, #48

  • 42 кроко

    15 5 Отговор

    До коментар #36 от "гост 2":

    Ти малоумен ли си, половината от избровните области не са в източна Европа! Къде е Рур, бе трол неграмотен? И кое от това стратегическото го няма в Русия?

    Коментиран от #44, #45, #46

  • 43 гост 2

    6 13 Отговор

    До коментар #41 от "кроко":

    А Вие знаете ли параметрите на Южния паток? Знаете ли с чии пари трябваше да бъде построен? Знаете ли, че НЯМАШЕ ПОДПИСАН ДОГОВОР МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ЗА ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ? Значи- русия искаше да построи газопровода в българската му част с парите на газпром, които после България да изплаща С ГОДИНИ от ПРИХОДА ОТ ТРАНЗИТНИТЕ СИ ТАКСИ ОТ ЮЖЕН ПОТОК. ТОГАВА- КЪДЕ Е ПОДПИСАНИЯТ ДОГОВОР ЗА ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ, за да се сметне след колко години и кога България щеше да получава ЧИСТ ПРИХОД от транзитните такси от южен поток, и колко точно години България щеше да изплаща руският кредит? При това парите се искаха от русия със законните лихви. Вие знаете ли какво точно означава това и че никой уважаващ себе си бизнесмен не би се вързал на такава въдица? Почетете малко облигационно и търговско право, и когато сте сигурен/ сигурна, че вече сте научил/а нещо от него, заповядайте пак да си поговорим за параметрите на южен поток.....

    Коментиран от #51

  • 44 гост 2

    6 13 Отговор

    До коментар #42 от "кроко":

    Като всичко описано го има в русия, защо русия извърши военна агресия в Украйна- своя съседка по държавни граници? Нали русия си имаше и добив на въглища, и житница, и плодородни райони? Какво излиза- че наличието на ресурси НЕ ПОМАГА на русия да си седи на 4 буквието единствено в територията си и да не извършва военни агресии в съседните й държави! ДА- РУР не е в Източна Европа, Италия- също, но за другите неща и другите държави? До туик не си дал НИТО ЕДИН ФАКТ от НСИ или пък евростат- само твои смешни "заключения" , които нямат нищо общо с обективната действителност! ТВОЯТА РУСИЯ ПРЕЗ 2015 Г. ЗАКЪСА С ВНОСА НА ГОТВАРСКА СОЛ- СТРАТЕГИЧЕСКА СУРОВИНА- ЗАЩОТО УКРАЙНА ВНАСЯШЕ В НЕЯ ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА ГОТВАРСКА СОЛ! ЗАЩО РУСИЯ ВНАСЯШЕ ГОТВАРСКА СОЛ, ВМЕСТО ДА СИ ГИ ПРОИЗВЕЖДА, А- НАЛИ ЗАЕМА 1/6 ОТ ЗЕМНОТО КЪЛБО?
  • 45 кроко

    4 10 Отговор

    До коментар #42 от "кроко":

    Задал съм ти въпрос по същество, сссъсльо, просто ти се правиш на ударен с мокър парцал и не желаеш да отговориш, понеже си валат и правдата яко те боцка в зъркелите ! Впрочем, може и да не се правиш на удврен, може и да си такъв от рождение, от де да те знам !?
  • 46 гост 2

    5 11 Отговор

    До коментар #42 от "кроко":

    Какво е мнението ти за този руски ВНОС- "Россия отказывается от импорта западной соли Сюжет: Главное за 31 октября 2016 года (12)МОСКВА, 31 окт — РИА Новости/Прайм. Россия с 1 ноября 2016 года вводит запрет на импорт соли из ряда западных стран, поддержавших санкции против РФ — с этой даты вступают в силу соответствующие поправки в список продовольственного эмбарго, которые в середине сентября приняло российское правительство..Согласно тексту принятого в сентябре постановления, с начала ноября запрещаются поставки в Россию соли (включая столовую и денатурированную) и чистого хлорида натрия, а также морской воды из США, стран Евросоюза, Канады, Австралии, Норвегии, Украины, Албании, Черногории, Исландии и Лихтенштейна.."
    https://ria.ru/economy/20161031/1480393794.html
    КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ ДО 31.10.2016Г. РУСИЯ Е ВНАСЯЛА ГОТВАРСКА СОЛ ОТ ЗАПАДА!:) ЗАЩО ТАКА, се пита в задачката- нали русия си има всичко? :)
  • 47 гост 2

    6 7 Отговор
    "...По данным Федеральной таможенной службы (ФТС) РФ, половина всего объема соли, которую Россия импортировала в 2015 году, пришлась на Украину. В прошлом году в РФ было ввезено 1,76 миллиона тонн соли (включая столовую и денатурированную) на 83,104 миллиона долларов. При этом с Украины было импортировано 864,264 тысячи тонн соли — 49,1% в общем объеме импорта..."31.10.2016 https://ria.ru/economy/20161031/1480393794.html Къде е Украйна по територия, население и ресурси, и къде е русия по територия, население и ресурси и русия ВЪПРЕКИ ТОВА ВНАСЯ ГОТВАРСКА СОЛ ОТ УКРАЙНА!
  • 48 Доктор Ох Боли

    6 6 Отговор

    До коментар #41 от "кроко":

    ... пак си глътнал от тва червеното хапче.... ха ха ха.... Влияе ти лошу... ха ха ха.... Ами разбира се, че всички руски офицери се изтеглят и България остава с капитани във войната (гола и боса)..... Ами ако не бехме спечелили?..... ако го нямаше героя от Сливница ? а?....
  • 49 гост 2

    2 11 Отговор
    И какво излезе сега? Докато Украйна внасяше 49% от целия внос на готварска сол в русия- имаше държава Украйна, украинците не бяха "хохли, фашисти, нацисти и терористи", руснаците признаваха съществуването на етос украинци в Украйна и че Украйна е тяхната държава, че Крим е суверенна част от Украйна, а след руска военна окупация на Крим и незаконното анексиране на Крим от русия, изведнъж вече няма етнос украинци, няма държава Украйна, Крим не е част от Украйна а?:) ХАХАХААХАХХАХА:):):) Къде изчезна етносът украинци, на коЙто до 2014 г. русия признаваше съществуването, никой не знае:):):)
  • 50 Бай хой

    11 4 Отговор
    Бългабезмилостна окупация. Извергите отвличат вниманието с измислени руски заплахи.я в момента е омупирана и окупаторите ни задължават да ги издържаме. Факт.
    Какво са рев али безродницитепротив освободителката Русия? Какво са ревнали че преди повече от сто години някой си е изтеглил гражданите при безумната война? Само безроден урод и забравил защо съществува днес държава България.
    Днес за съ аление България е под жестока и бе
  • 51 кроко

    9 3 Отговор

    До коментар #43 от "гост 2":

    Юристче, ти нищо не знаеш, само си чувал къде какво е пишело, както и аз. Въпросът е в това, че като искаш да спечелиш от нещо, преговаряш и договаряш тези условия, които ще са изгодни за теб, а не хвърляш гащи за да се правиш на много велик и да сервилничиш на чужди интереси.

    Коментиран от #53

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 гост 2

    2 9 Отговор

    До коментар #51 от "кроко":

    "... Въпросът е в това, че като искаш да спечелиш от нещо, преговаряш и договаряш тези условия, които ще са изгодни за теб, а не хвърляш гащи за да се правиш на много велик и да сервилничиш на чужди интереси..." ТОЧНО ТОВА НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ С ЮЖЕН ПАТОК- НЕ КЛЕКНАХМЕ НА РУСНАЦИТЕ ДА ПРАВИМ ЮЦЕН ПОТОК, БЕЗ ДА Е ПОДПИСАН ДОГОВОРА ЗА ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ! ВЪПРОСЪТ Е - ТИ ЗАЩО РАЗРЕШАВАШ ТОВА НА РУСИЯ, А НЕ ГО ДОПУСКАШ ЗА БЪЛГАРИЯ? КАКВО ОТ ТОВА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е МАЛКА ДЪРЖАВА- ОГРОМНА РУСИЯ Е ВНАСЯЛА ГОТВАРСКА СОЛ ДАЖЕ ОТ ЛИХТЕНЩАЙН- ДЪРЖАВА- ДЖУДЖЕ И КАТО НАСЕЛЕНИЕ, И КАТО ТЕРИТОРИЯ? БЪЛГАРИЯ Е РАВНОПОСТАВЕН НА РУСИЯ СУБЕКТ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО, А НЕ РУСКА ГУБЕРНИЯ , ЗА ТОВА ИМА ПРАВОТО ДА ПОСТАВЯ СВОИ УСЛОВИЯ! ПУТЛЕР ПРЕКРАТИ ПРОЕКТА, А БЪЛГАРИЯ САМО ГО СПРЯ! ТИ КАКВО ЗНАЕШ ЗА СПИРАНЕ И ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ЕДИН ПРОЕКТ, А? РУСКИ ЛАЛАЛДЖИЯ- ТОВА СИ ТИ!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 tost

    14 3 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    Ко каза ко...


    Защо като мине руски самолет край американски кораб,краварите пълнят гащите.


    Защо Тъмп иска да се увеличи вноската на 2 % от всички държави б НАТО ?

    Ще ти дам джокер : американската икономика се крепи на военната промишленост ,което ще рече повече самолети,кораби,танкове ,ракети и др произведени от САЩ.Естествено че им трябва оправдание (руската агресия)


    Какво можеш да си купиш с етикета made in USA, освен Макдоналдс и Кока Кола .
  • 56 семи проф

    11 2 Отговор

    До коментар #25 от "гост 2":

    Оже малко и ще напищеш нова история...Говориш досущ Тиквата Борисов...Освободили ни опълченците..... 8000 опълченци решиха края на войната и освободиха България от кой ...забранено е да се казва....Не го каза и Тиквата и магарето Плевналиев .......А останалите 150 000 жертви руснаци , румънци и Финландци СЕПУКУ ли си направиха...та си оставиха костите в Булгария...ОТЧАЙВАЩА ПРОСТОТИЯ И НАГЛОСТ

    Коментиран от #58

  • 57 гост

    4 9 Отговор
    Ушанки проклети, ГАНДОНИ !!!
  • 58 юрист

    3 8 Отговор

    До коментар #56 от "семи проф":

    Ако борисов говори като мен, значи най- накрая е започнал да слуша историците и юристите. “..... 8000 опълченци решиха края на войната...“ ТОЧНО ТАКА- 8000 БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЦИ ИЗВОЮВАХА ПОБЕДАТА ЗА РУСИЯ В РУСКОТУРСКАТА ВОЙНА- ПОСЛЕДНАТА УСПЕШНА ВОЙНА НА ИМПЕРСКА РУСИЯ И ПОБЕДАТА НА РУСИЯ В ТАЗИ ВОЙНА СЕ КОРЕНИ ТОЧНО В СТРАТЕГИЧЕСКАТА БИТКА НА ШИПКА ПРЕЗ АВГУСТ 1877Г.! ВЪПРОС- ЗАЩО РУСНАЦИТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ ТОЗИ ФАКТ? ЗАЩО В РУСКИТЕ УЧЕБНИЦИ НИЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЗА ТЯХ, А САМО ПИШЕ, ЧЕ “ХРАБРИТЕ РУСКИ ВОЙСКИ ПРОЯВИЛИ ГЕРОИЗЪМ ПРИ ШИПКА“ И НИТО ДУМА, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА БЪЛГАРСКОТО ДОБРОВОЛНО ОПЪЛЧЕНИЕ? Доказателство- “...Против русских войск была брошена крупная военная группировка под командованием Сулейман-паши. Начался один из героических эпизодов войны — защита Шипкинского перевала.В исключительно тяжелых условиях, при многократном превосходстве сил противника русские войска отражали атаки турецких войск....“ КЪДЕ ТУК ПИШЕ, ЧЕ ИМЕННО 8 000 ЧОВЕКА БЪЛГАРСКО ОПЪЛЧЕНИЕ ПОД РУСКО КОМАНДВАНЕ СА ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ШИПКА, А НЕ РУСКАТА АРМИЯ?
    http://www.grandars.ru/shkola/istoriya-rossii/russko-tureckaya-voyna.html

    Коментиран от #59

  • 59 Трол

    5 3 Отговор

    До коментар #58 от "юрист":

    Колега,това не ти е съдебната зала. Аз нямам спомен от историята след битката за Шипка Османската империя да е капитулирала. Ти да имаш такъв?
  • 60 юрист

    2 7 Отговор
    И тук няма НИТО ДУМА ЗА ГЕРОИТЕ НА ШИПКА- ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ, КОИТО СА ПРОЛЯЛИ КРЪВТА СИ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ, В РЕДОВЕТЕ НА РУСКАТА АРМИЯ! ЗАЩО? http://www.rosimperija.info/post/370 ЗАЩО РУСНАЦИТЕ СИ ПРИПИСВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННИ ПОБЕДИ? В ТАКЪВ СЛУЧАЙ, АЗ НЕ ПРИЗНАВАМ “ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ РУСКИ, ФИНЛАНДСКИ И Т.Н. ВОИНИ“ И НЯМА ДА ПОЧИТАМ ПАМЕТТА ИМ , А ЩЕ СЕ ГАВРЯ С НЕЯ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ТЕ СА БИЛИ РУСКИ ИМПЕРСКИ ВОЙНИЦИ!
  • 61 tost

    4 1 Отговор
    А ве юристе,ко искаш да кажеш,че руснаци,румънци и финландци са се крили из шубраците,докато българските опълченци са ни освобождавали.
    Нищо лично,но ставаш смешен.Май забрави да споменеш какво изучават братята турци.
  • 62 ултра

    1 3 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: НАТО има предимство пред Русия по всички основни оръжейни системи, както и военен бюджет, който възлиза на половината от световния."

    "Публикувано във факти.бг: Русия взима всичко това предвид и предприетите от нея ответни мерки абсолютно гарантират нейната отбрана и сигурност"

    КОЕ ОТ ДВЕТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ Е ВЯРНОТО?!? Ушанките хем признават, че военната мощ на НАТО ги превъзхожда многократно, хем те били могли да й противостоят?!? След още 2 години на санкции и ниски цени на петрола и газа, не ще пропият лосиони, ами ще питат и къде сер...т гладните:)
  • 63 гост 3

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост 2":

    Чудя се как една глава може да "ражда" толкова простотии. Как едно човешко същество може да е толкова озлобено. Вие вместо да се молите никога да няма война, сте тръгнали да си мерите пушките, които не са нито руски, нито американски.
    Освен това всички знаем, че сме имали велики войни. Само че това е било отдавна. Сега нямаме нито армия, нито войни. Дано не ни идва никога война на главата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания