Last news in Fakti

29 Април, 2017 20:01 2 636 3

НАТО готви мащабно учение в Югоизточна Европа

  • нато-
  • югоизточна европа-
  • румъния-
  • учение-
  • маневри

Маневрите ще се състоят през юни 

Най-мащабните учения на НАТО тази година Noble Jump (NOJP 17) ще се състоят през юни на територията на Гърция, България и Румъния, съобщи министерството на националната отбрана на Румъния, цитирано от ТАСС.

Целта на маневрите е да се демонстрира, че силите на алианса са в състояние в най-кратки срокове да бъдат дислоцирани в потенциална кризисна зона.

Силите за свръхбързо реагиране на НАТО ще бъдат дислоцирани в Чинку в централния румънски окръг Брашов.

В ученията ще участват 11 страни членки на НАТО - Албания, България, Великобритания, Гърция, Испания, Латвия, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТиквунЯ

    5 4 Отговор
    МОе си пробват Хъмвитата по нашите магистрали ама ги предупредете, че ако са без винетка и гражданска то всички с пълно каско ще им се изредят да ги блъскат!
    Пеевски може да сложи няколко "Лафки" на магистралата, между мантинелите, а тъмнозелени продавачки от малцинствата да им палят цигарите с "духане"!
    Накрая ще осъдим НАТО за ползване на цивилна магистрала за военни учения в мирно време и БОко Тиквата ще построи още няколко хотела по Черноморието и в Банско с парите от глобата!
    После Азис ще издаде нов албум и на всички ще им е през "болката отзаде" и ще се смеем на глупаците дето си спомнят кражбите на правителството, а не знаят текста на песента и така де, аз да се напраа на пророк...
  • 2 СССР

    1 1 Отговор
    Само един ТОПОЛ М и всички хлебарки ще се разбягат!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: