Last news in Fakti

10 Април, 2017 20:18 3 241 15

US сенатор алармира: Две войни са започнали в Източна Европа!

  • белград-
  • сащ-
  • сърбия-
  • войни-
  • източна европа-
  • сенатор

Маккейн и Вучич се срещнаха в Белград

US сенатор алармира: Две войни са започнали в Източна Европа! - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският сенатор Джон Маккейн се срещна в Белград с Александър Вучич, който преди дни спечели президентската надпреварата страната.

Двамата обсъдиха редица въпроси, като тези за сигурността заеха централно място в разговорите, предаде радио „Б92“.

Американският сенатор заяви, че мирът в Източна Европа е от изключително значение, правейки препратка към миналото и желанието грешките да не бъдат повторени. „Две световни войни са започнали в Източна Европа“, заяви американецът.

„Всичко, което се случва в Източна Европа, е от съществено значение за американската сигурност“, каза Джон Маккейн, който поздрави Александър Вучич за победата на изборите.

На пресконференция след срещата Александър Вучич изтъкна, че за страната му е важно да запази неутралитет.

„За сръбските военни и полицаи е много важно участието в мироподдържащи операции в света. Сърбия има добро военно сътрудничество с НАТО, но участва и в съвместни военни учения с Русия“, добави Вучич.

Маккейн благодари на Сърбия за участието й в коалицията срещу „Ислямска държава“ и подчерта нуждата от диалог по оста Белград – Прищина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гестапо

    37 4 Отговор
    На снимката е грозното лице на смърта! Дано гори в АДА тоя изрод!!! Дали си носи снимките на убити деца от Югославия същите като тези дето размахваше в ООН оная пачавра посланика на сащ в ООН!!
  • 3 МакКейн добро не носи!

    32 3 Отговор
    В Киев занесе ОГЪН , ЖУПЕЛ и държавен Преврат! Където стъпи - КРЪВ се лее! Брат - Брата убива! Как може нашите държавни МУЛЕТА, да не искат да признаят официално този ФАКТ?! Мислете български Милета и Катъри от НС, МС и Президентството - щото пламнали плевнята у комшията и у нас ще стане горещо! А какъв вятър ще векне не се знае! Много боклук има из нашия харман за горене!
  • 4 Брат ми

    29 0 Отговор
    И още една ще почне, ако продължава немския внос на тъмнозелените лекари и инженери...:(
  • 5 Защо мълчи този УРОД ?

    22 2 Отговор
    За убитите в ЕГИПЕТ?
  • 6 гостът

    22 3 Отговор
    Щом е бил там проблемите започват.Гражданска война задължително.И много пари за американско оръжие.Този е виновен за най много убийства в света.
  • 7 Нещо лошо идва насам

    6 1 Отговор
    За какви неутралитети се говори ,за какви 5лева . Тук война ли ще има скоро?В едни бъдещи бойни действия има за едната страна ,за другата страна ,и неутралитет.
  • 8 Гост

    20 4 Отговор
    Вижда им се края на САЩ.В близко бъдеще ще се разпаднат сами.
  • 9 Тома

    14 2 Отговор
    Вярно е това, че където отиде, след него все проблеми в тези държави. Явно това му е мисията, разделяй и владей.
  • 10 демодиктатура

    5 4 Отговор
    Русия , северна корея, китай ииран са символи на мира справедливостта, и щастието на народите на земята. ТЕЖКО И ГОРКО НА ОНЗИ КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН. Ужас. ЗА ИДИОТИ ЛИ НИ СМЯТАТЕ БЕ ХАХОВЦИ?

    Коментиран от #11

  • 11 Коко

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "демодиктатура":

    А Куба и Венецуела къде ги слагаш? Там също са цъфнали по пътя си към комунизъма...

    Коментиран от #12

  • 12 ЧЕСТНО

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Коко":

    АКО ТЕ ПРИЕМАТ В КУБИНСКА БОЛНИЦА ША ТА ТАКСУВАТ НУЛА СТОТИНКИ ЗА КАКВОТО И ДА Е ЗАБОЛЯВАНЕ.ТО Е СВЕТОВНО ПРИЗНАТО И ПО ЕФЕКТИВНОСТ.ВЛЕЗ В ЕВРОДЕМОКРАТИЧНА БОЛНИЦА И И ША ТА ВИДИМ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА СЪС ЗОВ ЗА ПОМОЩ ЗА КИНТИ КОИТО ТРЯБВА ДА ПЛАТИШ ЗА ДА ТЕ УЖ ЛЕКУВАТ.СЕКИ СТРОЙ СИ ИМА ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ ПРОСТО ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕШ ДАЛИ ДА ИМАШ БЕЕМВЕ ИЛИ ДА ИМАШ ТОК ПО ЕДНА СТОТИНКА И БЕЗПЛАТНО ЕФЕКТИВНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.
  • 13 гост

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Две световни войни са започнали в Източна Европа“ искат да управляват света,а даже не му познават историята,или просто са запланували третата пак тук да стартира,защото втората не е започнала тук?
  • 14 Kana

    5 1 Отговор
    Докато имаше социализъм в България, аз бях ГОРДА БЪЛГАРКА, а сега се срамувам да се нарека такава. Пет века робство . Дали са най-ценното за нас-живота си.Тези които нападат РОСИЯ, да горят в АДА!!! Безценните руски лекарства, който лекуваха с раз , ги няма вече-забраниха ги. Забрани ги -европейския съюз. Какво им влиза в работата на тези малоумни западняци, които не са на себе си. А сега внасят западните си боклуци. Ниско ефективни и силно отровни лекарства за да подържат хората постоянно болни. Те нямат сметка хората да са здрави! Без война и без бомби умират много хора всеки ден благодарение на лекарствата, направени в западните фармацефтични заводи. Това е тиха война! Това е голям геноцид. Може би е цел, за да намалява населението. Как не ги е срам от съвестта им. Който е против РОСИЯ...тежко му горко! СЛАВА НА РОСИЯ! СЛАВА НА РОСИЯ! СЛАВА НА РОСИЯ!

    Коментиран от #15

  • 15 аааааааа

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Kana":

    Цялата световна миролюбива общественост е настръхнала и иска час по-скоро да бъде премахнат сатрапа Асад!
    Единствено Рассия го подкрепя - никой друг! Давата ли си сметка защо? И защо тогава Рассия трябва да е обичана и уважавана страна?
Новини по държави: