12 Април, 2017 15:20 1 660 1

Задържаха ислямист, заподозрян за взривовете в Дортмунд

  • дортмунд-
  • арест-
  • германия-
  • ислямист-
  • полиция-
  • автобус

Властите разглеждат случилото се като терористичен атентат

Задържаха ислямист, заподозрян за взривовете в Дортмунд - 1
Снимка: БТА/ AP

Германските сили за сигурност арестуваха ислямист, заподозрян за експлозиите в град Дортмунд, съобщи „Билд“. Изданието се позовава на информация на прокуратурата.

Говорител на федералната прокуратура заяви, че домовете на двама души са били претърсени. Единият е задържан.

Разследването на полицията продължава. Вчера три експлозии до автобуса на футболния тим Борусия (Дортмунд) предизвикаха тревога в страната.

Един от футболистите на „жълто-черните“ беше ранен и по-късно подложен на хирургическа интервенция. Няма опасност за живота му.

Срещата между Борусия и Монако от Шампионската лига беше отложена за днес, а местното население оказа помощ на гостуващите привърженици, давайки им подслон в домовете си.

Властите разследват кой стои зад поставените експлозиви. Те разглеждат случилото се като терористичен акт, но все още не са ясни мотивите на извършителя.

Тази вечер ще се проведе и друга футболна среща в Германия – между тимовете на Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид). Повишено е полицейското присъствие в баварската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лусо

    3 0 Отговор
    Е, после тия от Монако трябва да им върнат жеста и да ги приютят на ривиерата.
Новини по държави: