Last news in Fakti

16 Април, 2017 20:59 1 756 1

В Италия разследват катастрофата с български автобус

  • италия-
  • катастрофа-
  • автобус

Шофьорът не е пил алкохол

Тестът за алкохол на шофьора, карал автобуса с български ученици, който катастрофира вчера до Генуа, е отрицателен. Това казаха пред "24 часа" от Пътната полиция на италианския град.

Според местните власти състоянието на двамата ранени шофьори, които са настанени в болниците "Сан Мартино" и "Галиера" в Генуа, остава непроменено от вчера. За по-тежко ранения от тях - 58-годишен мъж от София, лекарите все още не смеят да правят прогнози относно възстановяването му.

Катастрофиралият автобус е поставен под съдебен запор и е извозен до Генуа. Поне една седмица време ще бъде необходимо на експертите на Пътната полиция да опишат динамиката на инцидента. Това е необходимо, за да се установи чия е вината за него.

Засега единствено сигурно е, че българският автобус е блъснал камиона. Тирът е понесъл малки щети в задната си част, а шофьорът му не е пострадал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Какво има да разследват?Автобусът е карал след камиона и не е спазвал ДИСТАНЦИЯ за това се е ударил.Ако ще камиона да е спрял внезапно,ако е спазвал дистанция и той е щял да спре.За мен по нашите правила,а те са еднакви в цяла Европа виновен е този който кара отзад,защото не е спазил дистанцията.
Новини по държави: